Surprins de bucurie

C. S. Lewis – apologet creştin

A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. (Eclesiastul 3:11 u.p.)

„Am găsit în mine o dorinţă pe care nicio experienţă din această lume nu o poate satisface; cea mai probabilă explicaţie este că am fost făcut pentru altă lume.” Cred că fiecare dintre noi ne regăsim în afirmaţia lui C. S. Lewis. Micile bucurii de pe pământ sau realizările profesionale nu pot să ne liniştească doruj după căminul ceresc. Însă timpul petrecut cu Dumnezeu, aici şi acum, poate fi o pregustare a bucuriei de care vom avea parte în cer.

Cum îţi place să-ţi petreci timpul? Ce te face fericit? Fiecare dintre noi avem pasiuni şi activităţi care ne fac să uităm de tot ce ne înconjoară. Însă de fiecare dată pare că lipseşte o piesă din puzzle. Imaginea nu e completă.

Născut în Irlanda, în data de 29 noiembrie 1898, C. S. Lewis a fost un scriitor creştin înzestrat cu o inteligenţă sclipitoare. Un subiect important al operei sale a fost comportamentul creştinului, el încercând să descopere raportarea corectă a creştinului faţă de lume: „Creştinul are un mare avantaj faţă de ceilalţi oameni, nu pentru că este mai puţin căzut decât ei, nici pentru că este destinat să trăiască într-o lume căzută, ci pentru că ştie că este un om căzut într-o lume căzută.”

C. S. Lewis a fost educat la Colegiul Malvern timp de un an, după care şi-a continuat studiile în particular. În tinereţe, s-a îndepărtat de Dumnezeu, considerându-se ateu. Îşi descrie convertirea în cartea Surprins de bucurie: „În 1929, pe la Rusalii, m-am dat bătut şi am admis că Dumnezeu este Dumnezeu… eram, poate, cel mai descurajat şi mai nehotărât convertit din toată Anglia.” El a acceptat existenţa lui Dumnezeu în urma lungilor discuţii purtate cu prietenul său J.R.R. Tolkien.

Olimpia Aurora Buta, Târgu Mureş

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor