Articolul precedentSalvare miraculoasă
  Articolul următorHristos ar fi putut veni mai repede

  Farmecul unui om

  Daiana Dajulescu

  Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui, (Proverbele 19:22 p.p.)

  Adevăratul motiv pentru care Daiana este admirată şi apreciată de cei din jur nu se datorează performanţelor ei. De mică, ea a dat dovadă de bunătate, fiind mereu dispusă să facă ceva pentru a-i vedea fericiţi pe cei care aveau nevoie de ajutor. Succesul înseamnă mai mult decât realizarea profesională. Succesul înseamnă să faci mici acte de bunătate, în mod dezinteresat, pentru cei din jur.

  Care este secretul persoanelor care se fac atât de plăcute, încât, de multe ori, pierdem noţiunea timpului când stăm în prezenţa lor?

  În prima zi de iarnă a anului 1998, umila casă a familiei Dajulescu, de la marginea oraşului Târgu Jiu, a fost luminată de naşterea unei fetiţe pe care au numit-o Daiana.

  În fiecare zi, părinţii munceau din greu, dar râsetele micuţei Daiana şi năzbâtiile ei copilăreşti le umpleau casa de fericire. Daiana era o fetiţă foarte energică, aşa că, la numai 4 ani, părinţii au hotărât să o înscrie la o sală de gimnastică aerobică. Antrenamentele nu erau uşoare, dar încurajările au motivat-o să persevereze. După doi ani de pregătiri intense, a câştigat prima ei medalie la un concurs din Arad.

  Dificultăţile au apărut odată cu începerea şcolii, Daiana fiind nevoită să renunţe la timpul ei liber. Efortul de a îmbina învăţătura cu sportul i-a fost răsplătit însă din plin. Prin multă muncă şi sacrificiu, până la vârsta de 16 ani a reuşit să strângă în palmaresul personal 58 de medalii, dintre care 52 de aur, 114 diplome şi 25 de trofee, fiind numită căpitanul echipei de gimnastică aerobică din Târgu Jiu.

  Denis Piţurlea, Târgu Jiu

  Farmecul unui om - 2016. Adevăratul motiv pentru care Daiana este admirată şi apreciată de cei din jur nu se datorează performanţelor ei. De mică, ea a dat dovadă de bunătate, fiind mereu dispusă să facă ceva pentru a-i vedea fericiţi pe cei care aveau nevoie de ajutor. Succesul înseamnă mai mult decât realizarea profesională. Succesul înseamnă să faci mici acte de bunătate, în mod dezinteresat, pentru cei din jur.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...