Un plan măreț

  Nicholas James Vujicic – vorbitor motivational

  Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. (1 Corinteni 1:27 u.p.)

  Dacă ţi se întâmplă vreodată să priveşti la defectele tale, la greutăţile prin care treci sau la lipsurile pe care le ai, aminteşte-ţi de Nick! El e dovada vie a faptului că nu există limite în dezvoltarea noastră decât cele impuse de noi înşine. Dumnezeu te poate înălţa pe culmi la care n-ai visat.

  Probabil că ai trăit sentimentul de a nu fi acceptat intr-un anumit grup sau de a fi mar-ginalizat. Acelaşi sentiment, însă mult mai adânc, l-a avut şi Nick Vujicic, cunoscut azi ca vorbitor motivational.

  Pe data de 4 decembrie 1982, Nick s-a născut cu o boală foarte rară, caracterizată prin absenţa tuturor celor patru membre. Nick a dus lupte foarte grele în copilărie, frământându-se să înţeleagă dacă viaţa lui are vreun rost. Doborât de dificultăţi, a avut chiar şi o tentativă de suicid. Ceea ce l-a oprit a fost dragostea pentru părinţii lui. Dragostea l-a ajutat să îşi păstreze credinţa şi să accepte că, deşi Dumnezeul căruia I se ruga să facă un miracol şi să îi crească braţe şi picioare îl iubea, El nu avea să îi ofere miracolul cerut.

  Nick şi-a acceptat handicapul şi a fondat o organizaţie nonprofit, Life without limbs („Viaţa fără membre”), la vârsta de 17 ani. A absolvit cursurile Universităţii Griffith, cu specializare în contabilitate şi planificare financiară. Visul lui de a fi soţ s-a îndeplinit în august 2010, când prietena lui, frumoasa Kanae Miyahara, i-a acceptat cererea în căsătorie.

  Elvira Rimescu, Motru (Gorj)

  Un plan măreț - 2016. Dacă ţi se întâmplă vreodată să priveşti la defectele tale, la greutăţile prin care treci sau la lipsurile pe care le ai, aminteşte-ţi de Nick! El e dovada vie a faptului că nu există limite în dezvoltarea noastră decât cele impuse de noi înşine. Dumnezeu te poate înălţa pe culmi la care n-ai visat.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...