Capodopera lui Dumnezeu

Apollo 17 – prima fotografie a planetei Pământ

Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale -, luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: „Ce este omul, ca să Te gândeşti la el?” (Psalmii 8:3,4)

Acum, în viteza secolului al XXI-lea, poate că am uitat de măiestria şi de meticulozitatea Creatorului. Această fotografie simplă ne poate aminti însă de faptul că nu suntem singuri, iar Dumnezeul atotputernic ne este alături mereu şi este gata să ne asculte în orice clipă.

De multe ori, o imagine poate avea un impact mai mare decât o vorbă. Poate că, acum, o fotografie a planetei noastre ţi se pare o banalitate. Poate că, acum, orice fotografie ţi se pare ceva normal şi orice imagine din afara planetei noastre este ceva obişnuit, însă nu a fost dintotdeauna aşa.

În dimineaţa de 7 decembrie 1972, aeronava Apollo 17 a fost lansată în misiune pentru a aseleniza şi a colecta noi probe de pe suprafaţa Lunii. În timp ce se îndepărta de Pământ, echipajul nu a putut să nu observe magnifica planetă albastră. La o distanţă de aproximativ 45 000 de kilometri, unul dintre cei trei astronauţi a scos o cameră pe film Hasselblad, de 70 de milimetri, cu o lentilă de 80 de milimetri, şi a făcut prima fotografie planetei Pământ. Aceasta a fost intitulată The Blue Marble („Bila albastră”), deoarece, de la distanţa aceea, planeta era văzută la dimensiunea unei bile de sticlă.

Fotografia aceasta deosebit de frumoasă a fost folosită în cadrul unui proiect de protejare a mediului înconjurător, în anii 1970, ca simbol al vulnerabilităţii şi izolării planetei Pământ în vastul univers care ne înconjoară. A devenit cea mai distribuită fotografie din istorie.

Adrian Nica, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video