Cu papion sau fără?

  William Crapo Durant – designerul papionului auriu Chevrolet

  Fiule, să nu se depărteze învăţăturile acestea de ochii tăi! Păstrează înţelepciunea şi chibzuinţă, căci ele vor fi viaţa sufletului tău şi podoaba gâtului tău! Atunci vei merge cu încredere pe drumul tău, şi piciorul nu ţi se va poticni. (Proverbele 3:21-23)

  Poate că ne place să purtăm papioane sau poate că nu, dar, indiferent de alegerea noastră, fiecare dintre noi are de purtat un „papion” cunoscut sub numele de „înţelepciune şi chibzuinţă”. Eu aleg „papionul” acesta. Tu?

  Papionul a devenit unul dintre articolele vestimentare indispensabile garderobei, însă prea puţini dintre noi ştiu că acest accesoriu a fost folosit iniţial de către mercenarii croaţi, în timpul războaielor prusace din secolul al XVII-lea, din două motive: primul, pentru a strânge gulerul cămăşilor în jurul gâtului; al doilea, pentru distingerea gradului militar între ofiţeri.

  Tot puţini dintre noi ştiu, probabil, că legendara emblemă a autovehiculelor Chevrolet este de fapt un papion, cunoscut sub numele de „papionul auriu”.

  La data de 8 decembrie 1861, se naşte în Boston, Massachusetts, William Crapo Du-rant, fiul lui William Clark Durant. Renunţând la studiile liceale, acesta începe să lucrez. Într-un depozit de cherestea alături de bunicul său. În 1886, fondează Flint Road Company, iar peste patru ani. Transport Durant-Dort Company devine producătorul numărul unu în lume de autovehicule trase de cai.

  În 1904, având viziunea unei adevărate industrii auto, Durant ajunge director general al Buick, iar în 1911, intenţionând să concureze cu Ford, încheie un parteneriat cu Louis Chevrolet. În 1913, Durant lansează papionul auriu, emblema distinctivă Chevrolet, emblemă care rezistă de mai bine de 100 de ani.

  Narcisa Gui, Cluj-Napoca

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...