Cu papion sau fără?

  William Crapo Durant – designerul papionului auriu Chevrolet

  Fiule, să nu se depărteze învăţăturile acestea de ochii tăi! Păstrează înţelepciunea şi chibzuinţă, căci ele vor fi viaţa sufletului tău şi podoaba gâtului tău! Atunci vei merge cu încredere pe drumul tău, şi piciorul nu ţi se va poticni. (Proverbele 3:21-23)

  Poate că ne place să purtăm papioane sau poate că nu, dar, indiferent de alegerea noastră, fiecare dintre noi are de purtat un „papion” cunoscut sub numele de „înţelepciune şi chibzuinţă”. Eu aleg „papionul” acesta. Tu?

  Papionul a devenit unul dintre articolele vestimentare indispensabile garderobei, însă prea puţini dintre noi ştiu că acest accesoriu a fost folosit iniţial de către mercenarii croaţi, în timpul războaielor prusace din secolul al XVII-lea, din două motive: primul, pentru a strânge gulerul cămăşilor în jurul gâtului; al doilea, pentru distingerea gradului militar între ofiţeri.

  Tot puţini dintre noi ştiu, probabil, că legendara emblemă a autovehiculelor Chevrolet este de fapt un papion, cunoscut sub numele de „papionul auriu”.

  La data de 8 decembrie 1861, se naşte în Boston, Massachusetts, William Crapo Du-rant, fiul lui William Clark Durant. Renunţând la studiile liceale, acesta începe să lucrez. Într-un depozit de cherestea alături de bunicul său. În 1886, fondează Flint Road Company, iar peste patru ani. Transport Durant-Dort Company devine producătorul numărul unu în lume de autovehicule trase de cai.

  În 1904, având viziunea unei adevărate industrii auto, Durant ajunge director general al Buick, iar în 1911, intenţionând să concureze cu Ford, încheie un parteneriat cu Louis Chevrolet. În 1913, Durant lansează papionul auriu, emblema distinctivă Chevrolet, emblemă care rezistă de mai bine de 100 de ani.

  Narcisa Gui, Cluj-Napoca

  Cu papion sau fără? - 2016. Poate că ne place să purtăm papioane sau poate că nu, dar, indiferent de alegerea noastră, fiecare dintre noi are de purtat un „papion” cunoscut sub numele de „înţelepciune şi chibzuinţă”. Eu aleg „papionul” acesta. Tu?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...