Pune-ți ținte înalte!

John Milton – poet englez

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10 p.p.)

Ambiţia de a se auto-depăşi l-a condus pe Milton pe culmile cele mai înalte ale succesului. Dumnezeu te cheamă şi pe tine să fii perseverent şi să atingi cel mai înalt nivel în toate lucrurile pe care le vei face astăzi.

„Pe cărările obişnuite ale vieţii, mulţi sunt asemenea unui truditor lipsit de avânt, învârtindu-se în cercul strâmt al îndatoririlor zilnice, fără să-şi dea seama de puterile sale latente care, dacă ar fi trezite la viaţă şi angajate în acţiune, l-ar aşeza printre marii conducători ai lumii.” (Ellen G. White)

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

John Milton s-a născut în data de 9 decembrie 1608, în Londra. Educat la St. Paul’s School şi la Christ’s College, Cambridge, Milton a fost un poet şi savant a cărui ambiţie a fost să creeze opere de talia epopeilor clasice.

De-a lungul anilor, Milton a scris mai multe poeme, iar în călătoriile lui a întâlnit figuri importante precum Galileo Galilei. Prin stăruinţă şi perseverenţă, s-a dezvoltat foarte mult ca intelectual şi a scris poemul „Paradisul pierdut”, care reprezintă una dintre pietrele de temelie ale literaturii engleze.

În ciuda faptului că era orb şi s-a aflat în pericolul de a-şi pierde viaţa din cauza intrigilor politice, Milton a creat o operă ce a surprins realităţi spirituale adânci. De asemenea, el a scris şi 18 sonete în limba engleză şi 5 sonete în limba italiană, acestea numă-rându-se printre cele mai frumoase sonete scrise vreodată.

Sergiu Zariosu, LTA, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Pune-ți ținte înalte! - 2016. Ambiţia de a se auto-depăşi l-a condus pe Milton pe culmile cele mai înalte ale succesului. Dumnezeu te cheamă şi pe tine să fii perseverent şi să atingi cel mai înalt nivel în toate lucrurile pe care le vei face astăzi. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.