Articolul precedentÎnvierea celor drepţi
  Articolul următorO nouă viaţă

  Pune-ți ținte înalte!

  John Milton – poet englez

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10 p.p.)

  Ambiţia de a se auto-depăşi l-a condus pe Milton pe culmile cele mai înalte ale succesului. Dumnezeu te cheamă şi pe tine să fii perseverent şi să atingi cel mai înalt nivel în toate lucrurile pe care le vei face astăzi.

  „Pe cărările obişnuite ale vieţii, mulţi sunt asemenea unui truditor lipsit de avânt, învârtindu-se în cercul strâmt al îndatoririlor zilnice, fără să-şi dea seama de puterile sale latente care, dacă ar fi trezite la viaţă şi angajate în acţiune, l-ar aşeza printre marii conducători ai lumii.” (Ellen G. White)

  John Milton s-a născut în data de 9 decembrie 1608, în Londra. Educat la St. Paul’s School şi la Christ’s College, Cambridge, Milton a fost un poet şi savant a cărui ambiţie a fost să creeze opere de talia epopeilor clasice.

  De-a lungul anilor, Milton a scris mai multe poeme, iar în călătoriile lui a întâlnit figuri importante precum Galileo Galilei. Prin stăruinţă şi perseverenţă, s-a dezvoltat foarte mult ca intelectual şi a scris poemul „Paradisul pierdut”, care reprezintă una dintre pietrele de temelie ale literaturii engleze.

  În ciuda faptului că era orb şi s-a aflat în pericolul de a-şi pierde viaţa din cauza intrigilor politice, Milton a creat o operă ce a surprins realităţi spirituale adânci. De asemenea, el a scris şi 18 sonete în limba engleză şi 5 sonete în limba italiană, acestea numă-rându-se printre cele mai frumoase sonete scrise vreodată.

  Sergiu Zariosu, LTA, Craiova

  Pune-ți ținte înalte! - 2016. Ambiţia de a se auto-depăşi l-a condus pe Milton pe culmile cele mai înalte ale succesului. Dumnezeu te cheamă şi pe tine să fii perseverent şi să atingi cel mai înalt nivel în toate lucrurile pe care le vei face astăzi.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...