Cine are urechi de auzit, să audă!

Thomas Hopkins Gallaudet – fondatorul unei şcoli pentru surdo-muţi

Dacă are cineva urechi de auzit, să audă. (Marcu 4:23)

Poate că pentru noi este ceva normal să auzim. Însă, dacă nu ne deschidem urechile la şoapta Duhului Sfânt, să auzim sfaturile pe care Isus ni le dă în Cuvântul Său, suntem surzi din punct de vedere spiritual. Să ciulim urechile la ceea ce are El să ne spună astăzi!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

De multe ori am încercat să-mi imaginez cum o fi să fii surd. Cum este să nu poţi auzi ciripitul păsărelelor, sunetul liniştitor al apei care curge, să nu te poţi bucura de frumuseţea muzicii sau să nu ştii niciodată cum se aude numele tău atunci când îl pronunţi.

Thomas Hopkins Gallaudet s-a născut în Philadelphia, Pennsylvania, pe data de 10 decembrie 1787. Părinţii lui s-au mutat în Hartford, Connecticut, când el avea 13 ani. A absolvit Universitatea Yale la vârsta de 17 ani, după care şi-a îndeplinit visul de a deveni pastor, absolvind Seminarul Teologic din Andover.

Într-o zi, Gallaudet a întâlnit o fetiţă surdă, de 9 ani, pe nume Alice. A început să o înveţe numele a diferite obiecte, scriind cu un băţ pe nisip sau desenându-le. Tatăl fetiţei, Cogswell, l-a rugat pe Gallaudet să meargă în Europa să studieze diferite metode de a-i învăţa pe surzi. Ani mai târziu, Gallaudet a înfiinţat în Hartford cunoscuta şcoală pentru surzi American School for the Deaf (ASD), printre primii şapte studenţi ai şcolii fiind şi Alice.

Alin Cojocariu, Cluj-Napoca

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Cine are urechi de auzit, să audă! - 2016. Poate că pentru noi este ceva normal să auzim. Însă, dacă nu ne deschidem urechile la şoapta Duhului Sfânt, să auzim sfaturile pe care Isus ni le dă în Cuvântul Său, suntem surzi din punct de vedere spiritual. Să ciulim urechile la ceea ce are El să ne spună astăzi! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.