Salvarea de la sărăcie

Muhammad Yunus – inventatorul sistemului de microcreditare

Ascultaţi, preaiubiţii mei fraţi, n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt săraci în ochii lumii acesteia ca să-i facă bogaţi în credinţă şi moştenitori ai împărăţiei pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc? (Iacov 2:5)

Cunoaştem o altă Persoană care a venit să ne scoată din sărăcie, din sărăcia iubirii, a credinţei şi a speranţei – Isus. El ne oferă iubirea Sa, credinţa că este întotdeauna cu noi şi speranţa că o să-L revedem şi o să ne ia acasă. Cel rău încearcă să te împiedice să primeşti aceste binecuvântări, însă tu ai şansa de a alege salvarea din sărăcia spirituală. Acceptă astăzi oferta lui Isus!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Poate că te-ai întrebat dacă există vreo posibilitate de a rezolva criza economică şi de a scăpa de sărăcia pe care o întâlnim în multe locuri din ţara noastră. Poate că te-ai întrebat dacă mai există vreo şansă pentru o ţară unde economia a fost călcată în picioare chiar de cei care ar fi trebuit să rezolve problemele financiare.

Dar dacă ţi-aş spune că cineva a reuşit deja să găsească o rezolvare pentru această problemă într-o ţară mult mai săracă decât a noastră? Muhammad Yunus, economist, bancher şi fondator al Băncii Grameen din Bangladesh, a creat un sistem de microcreditare care avantajează persoanele sărace.

Pe 11 decembrie 2006, Yunus a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace, datorită acestei invenţii. Yunus a fost dat afară de către guvern de la Banca Grameen, în 2011, deşi el fondase instituţia în anii 1980 şi primise recunoaşteri internaţionale pentru eforturile de creditare a săracilor. Unul dintre argumentele guvernului a fost acela că Yunus nu-şi plătise impozitele în timp ce era director al băncii. Este destul de dar că adevăratele motive au fost de fapt politice.

Thomas Weiss, Cluj-Napoca

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Salvarea de la sărăcie - 2016. Cunoaştem o altă Persoană care a venit să ne scoată din sărăcie, din sărăcia iubirii, a credinţei şi a speranţei - Isus. El ne oferă iubirea Sa, credinţa că este întotdeauna cu noi şi speranţa că o să-L revedem şi o să ne ia acasă. Cel rău încearcă să te împiedice să primeşti aceste binecuvântări, însă tu ai şansa de a alege salvarea din sărăcia spirituală. Acceptă astăzi oferta lui Isus! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.