Salvarea de la sărăcie

  Muhammad Yunus – inventatorul sistemului de microcreditare

  Ascultaţi, preaiubiţii mei fraţi, n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt săraci în ochii lumii acesteia ca să-i facă bogaţi în credinţă şi moştenitori ai împărăţiei pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc? (Iacov 2:5)

  Cunoaştem o altă Persoană care a venit să ne scoată din sărăcie, din sărăcia iubirii, a credinţei şi a speranţei – Isus. El ne oferă iubirea Sa, credinţa că este întotdeauna cu noi şi speranţa că o să-L revedem şi o să ne ia acasă. Cel rău încearcă să te împiedice să primeşti aceste binecuvântări, însă tu ai şansa de a alege salvarea din sărăcia spirituală. Acceptă astăzi oferta lui Isus!

  Poate că te-ai întrebat dacă există vreo posibilitate de a rezolva criza economică şi de a scăpa de sărăcia pe care o întâlnim în multe locuri din ţara noastră. Poate că te-ai întrebat dacă mai există vreo şansă pentru o ţară unde economia a fost călcată în picioare chiar de cei care ar fi trebuit să rezolve problemele financiare.

  Dar dacă ţi-aş spune că cineva a reuşit deja să găsească o rezolvare pentru această problemă într-o ţară mult mai săracă decât a noastră? Muhammad Yunus, economist, bancher şi fondator al Băncii Grameen din Bangladesh, a creat un sistem de microcreditare care avantajează persoanele sărace.

  Pe 11 decembrie 2006, Yunus a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace, datorită acestei invenţii. Yunus a fost dat afară de către guvern de la Banca Grameen, în 2011, deşi el fondase instituţia în anii 1980 şi primise recunoaşteri internaţionale pentru eforturile de creditare a săracilor. Unul dintre argumentele guvernului a fost acela că Yunus nu-şi plătise impozitele în timp ce era director al băncii. Este destul de dar că adevăratele motive au fost de fapt politice.

  Thomas Weiss, Cluj-Napoca

  Salvarea de la sărăcie - 2016. Cunoaştem o altă Persoană care a venit să ne scoată din sărăcie, din sărăcia iubirii, a credinţei şi a speranţei - Isus. El ne oferă iubirea Sa, credinţa că este întotdeauna cu noi şi speranţa că o să-L revedem şi o să ne ia acasă. Cel rău încearcă să te împiedice să primeşti aceste binecuvântări, însă tu ai şansa de a alege salvarea din sărăcia spirituală. Acceptă astăzi oferta lui Isus!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...