Ce valoare ai tu?

Leonardo da Vinci – cea mai valoroasă pictură din lume

De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. (Isaia 43:4)

Ştiu sigur că tu eşti o operă de artă a cărei măiestrie o întrece cu mult pe cea a Giocondei. În plus, Creatorul tău este creatorul întregului univers, iar pentru tine s-a plătit un preţ infinit. Aşa că, data viitoare când vei vrea să-ţi estimezi valoarea, fă-i cu ochiul Giocondei şi şopteşte-i că în această lume încă nu s-a găsit un preţ pentru tine!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Te-ai întrebat vreodată ce face ca o lucrare de artă să fie valoroasă? Gioconda, de exemplu. Poate că te numeri printre „muritorii de rând” cărora nu li se pare nimic special la această operă de artă.

Pentru a crea un lucru de valoare trebuie să fii un om de valoare. Găseşti vreo legătură între colacul de salvare, costumul de scafandru, tanc, mitralieră, paraşută, elicopter şi Giocondai Toate acestea au un numitor comun, creatorul lor – Leonardo da Vinci. Te-ai fi gândit vreodată că ai putea ajunge chimist, fizician, pictor, arhitect, muzician, anatomist, literat, inginer şi sculptor într-o singură viaţă? Dar să excelezi în toate?

Un lucru care dă valoare creaţiei este experienţa prin care aceasta trece din momentul în care ia fiinţă. În urmă cu mai bine de o sută de ani, celebra pictură a fost furată din Muzeul Luvru. În 12 decembrie 1913, tabloul a fost regăsit, dar a ajuns din nou la Paris abia în 1945. Preţul Giocondei a crescut ulterior la 100 de milioane de dolari. Ca urmare a inflaţiei, cele 100 de milioane au ajuns să valoreze acum aproximativ 670 de milioane de dolari, făcând din opera lui da Vinci cea mai valoroasă pictură din lume.

Georgiana Tomoiagă, Cluj-Napoca

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ce valoare ai tu? - 2016. Ştiu sigur că tu eşti o operă de artă a cărei măiestrie o întrece cu mult pe cea a Giocondei. În plus, Creatorul tău este creatorul întregului univers, iar pentru tine s-a plătit un preţ infinit. Aşa că, data viitoare când vei vrea să-ţi estimezi valoarea, fă-i cu ochiul Giocondei şi şopteşte-i că în această lume încă nu s-a găsit un preţ pentru tine! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.