Cum recunoaștem un profet

Michel de Nostredame – medic, astrolog, profet şi farmacist

Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. (Matei 24:4 u.p.)

Nimeni nu a reuşit să folosească profeţiile lui Nostradamus pentru a anunţa un eveniment înainte să aibă loc. Abia după marile evenimente istorice, apare mereu ideea că ele ar fi fost profetizate de francez. Pentru a nu ne lăsa amăgiţi astfel este nevoie să fim călăuziţi la fiecare pas de Cuvântul lui Dumnezeu.

Dintre toti aşa-zişii profeţi care s-au făcut remarcaţi de-a lungul timpului, cel mai renumit pare să fie Nostradamus (Michel de Nostredame). Mulţi au auzit de profeţiile lui. Opiniile sunt însă împărţite. Unii cred cu tărie în spusele lui, iar alţii le consideră exagerate.

Încă mai sunt oameni care încearcă să descifreze profeţiile lui Nostradamus. Se povesteşte că acesta ar fi construit o „maşinărie oglindă” în care vedea viitorul. Adepţii lui au susţinut că el ar fi prezis marele incendiu din Londra, Revoluţia Franceză, al Doilea Război Mondial, revolta anticomunistă din Ungaria, căderea Zidului Berlinului, moartea lui Kennedy, războiul din fosta Iugoslavie, moartea prinţesei Diana, atacul de la 11 septembrie 2001 şi aşa mai departe.

Ca medic, Nostradamus s-a oferit voluntar să îngrijească victimele ciumei. A fost interesat şi de studiul astrelor, pasiune moştenită de la străbunicul său. Pe când prevestea starea meteo la curtea Caterinei de Medici, i-a venit ideea să facă predicţii şi pentru viitorul îndepărtat. Centuriile sale au fost scris. Într-un limbaj codat, motiv pentru care decriptarea lor dă naştere la zeci de variante.

Andreea-Maria Bora, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video