Drumul spre succes

Jane Austen – romancieră engleză

Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. (2 Corinteni 4:17)

De multe ori, dorim să îndepărtăm toate dificultăţile pe care le întâlnim pe cărarea vieţii, însă tocmai ele sunt cele care ne vor transforma în ceea ce Dumnezeu doreşte ca noi să fim.

Considerat unul dintre cele mai bune zece romane din literatura universală. „Mândrie şi prejudecată” a cucerit inima cititorilor de pe tot globul. Însă cine stă în spatele acestei capodopere?

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Născută pe data de 16 decembrie 1775 în Hampshire, Anglia, Jane Austen a fost o romancieră engleză realistă. Datorită viziunii sale asupra vieţii interioare a femeilor, Jane a devenit cea mai notabilă scriitoare a epocii sale.

Născută într-o familie mare, aflată la marginea de jos a nobilimii engleze, Jane şi-a trăit toată viaţa în cămin. La început, educaţia a primit-o de la tatăl şi fraţii ei, cititul ocupând un rol foarte important. Educaţia sa formală a luat sfârşit când a părăsit şcoala Mănăstirii din Reading, cu puţin înainte de a împlini 11 ani. În vremea aceea, a început să scrie ceea ce tatăl ei numea „povestiri într-un stil cu totul nou”. La 18 ani, a scris primul roman, „Elinor şi Marianne” intitulat ulterior „Raţiune şi simţire”.

O nefericită poveste de dragoste i-a cauzat o durere profundă. Jane nu a mai scris niciun roman timp de peste zece ani. După o tăcere îndelungată, a revenit cu mai multe romane care i-au adus faima mondială. Necazurile au ajutat-o să devină una dintre figurile reprezentative ale literaturii secolului al XlX-lea.

Gabriel Panea, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Drumul spre succes - 2016. De multe ori, dorim să îndepărtăm toate dificultăţile pe care le întâlnim pe cărarea vieţii, însă tocmai ele sunt cele care ne vor transforma în ceea ce Dumnezeu doreşte ca noi să fim. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.