Articolul precedentDulce şi amar
  Articolul următorÎntemnițarea lui Satana

  Drumul spre succes

  Jane Austen – romancieră engleză

  Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. (2 Corinteni 4:17)

  De multe ori, dorim să îndepărtăm toate dificultăţile pe care le întâlnim pe cărarea vieţii, însă tocmai ele sunt cele care ne vor transforma în ceea ce Dumnezeu doreşte ca noi să fim.

  Considerat unul dintre cele mai bune zece romane din literatura universală. „Mândrie şi prejudecată” a cucerit inima cititorilor de pe tot globul. Însă cine stă în spatele acestei capodopere?

  Născută pe data de 16 decembrie 1775 în Hampshire, Anglia, Jane Austen a fost o romancieră engleză realistă. Datorită viziunii sale asupra vieţii interioare a femeilor, Jane a devenit cea mai notabilă scriitoare a epocii sale.

  Născută într-o familie mare, aflată la marginea de jos a nobilimii engleze, Jane şi-a trăit toată viaţa în cămin. La început, educaţia a primit-o de la tatăl şi fraţii ei, cititul ocupând un rol foarte important. Educaţia sa formală a luat sfârşit când a părăsit şcoala Mănăstirii din Reading, cu puţin înainte de a împlini 11 ani. În vremea aceea, a început să scrie ceea ce tatăl ei numea „povestiri într-un stil cu totul nou”. La 18 ani, a scris primul roman, „Elinor şi Marianne” intitulat ulterior „Raţiune şi simţire”.

  O nefericită poveste de dragoste i-a cauzat o durere profundă. Jane nu a mai scris niciun roman timp de peste zece ani. După o tăcere îndelungată, a revenit cu mai multe romane care i-au adus faima mondială. Necazurile au ajutat-o să devină una dintre figurile reprezentative ale literaturii secolului al XlX-lea.

  Gabriel Panea, Craiova

  Drumul spre succes - 2016. De multe ori, dorim să îndepărtăm toate dificultăţile pe care le întâlnim pe cărarea vieţii, însă tocmai ele sunt cele care ne vor transforma în ceea ce Dumnezeu doreşte ca noi să fim.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....