Articolul precedentDulce şi amar
  Articolul următorÎntemnițarea lui Satana

  Drumul spre succes

  Jane Austen – romancieră engleză

  Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. (2 Corinteni 4:17)

  De multe ori, dorim să îndepărtăm toate dificultăţile pe care le întâlnim pe cărarea vieţii, însă tocmai ele sunt cele care ne vor transforma în ceea ce Dumnezeu doreşte ca noi să fim.

  Considerat unul dintre cele mai bune zece romane din literatura universală. „Mândrie şi prejudecată” a cucerit inima cititorilor de pe tot globul. Însă cine stă în spatele acestei capodopere?

  Născută pe data de 16 decembrie 1775 în Hampshire, Anglia, Jane Austen a fost o romancieră engleză realistă. Datorită viziunii sale asupra vieţii interioare a femeilor, Jane a devenit cea mai notabilă scriitoare a epocii sale.

  Născută într-o familie mare, aflată la marginea de jos a nobilimii engleze, Jane şi-a trăit toată viaţa în cămin. La început, educaţia a primit-o de la tatăl şi fraţii ei, cititul ocupând un rol foarte important. Educaţia sa formală a luat sfârşit când a părăsit şcoala Mănăstirii din Reading, cu puţin înainte de a împlini 11 ani. În vremea aceea, a început să scrie ceea ce tatăl ei numea „povestiri într-un stil cu totul nou”. La 18 ani, a scris primul roman, „Elinor şi Marianne” intitulat ulterior „Raţiune şi simţire”.

  O nefericită poveste de dragoste i-a cauzat o durere profundă. Jane nu a mai scris niciun roman timp de peste zece ani. După o tăcere îndelungată, a revenit cu mai multe romane care i-au adus faima mondială. Necazurile au ajutat-o să devină una dintre figurile reprezentative ale literaturii secolului al XlX-lea.

  Gabriel Panea, Craiova

  Drumul spre succes - 2016. De multe ori, dorim să îndepărtăm toate dificultăţile pe care le întâlnim pe cărarea vieţii, însă tocmai ele sunt cele care ne vor transforma în ceea ce Dumnezeu doreşte ca noi să fim.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...