Un Dumnezeu al imposibilului

Ludwig van Beethoven

De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare. (2 Corinteni 12:10)

Fiecare avem slăbiciunile şi defectele noastre. Dar te-ai gândit vreodată că acestea fac parte dintr-un plan divin? Dumnezeu are nevoie de slăbiciunile tale! Limitările tale sunt oportunităţile lui Dumnezeu, El putând să transforme dezavantajele în avantaje. Dumnezeu nu are nevoie de abilităţile noastre. El are nevoie de disponibilitatea noastră.

Ne place să visăm, însă de cele mai multe ori ne oprim din drum chiar înainte de a porni. De ce? Fiindcă ne dăm seama de lipsurile noastre. Ne e teamă de eşec, ne simţim incapabili. Mulţi dintre noi am ajuns adevăraţi maeştri în această „artă”.

Botezat în data de 17 decembrie 1770 la Bonn, Germania, Ludwig van Beethoven este unul dintre cei trei mari clasici ai muzicii, alături de Haydn şi Mozart. El a făcut tranziţia între perioada clasică şi cea romantică. A lăsat posterităţii opere nemuritoare, lucrări instrumentale, simfonice, camerale şi pagini de concert de o măreţie inegalabilă.

La 30 de ani, auzul compozitorului a început să se deterioreze până când a surzit. În urma acestei tragedii, Beethoven nu a mai participat la concerte sau întâlniri publice. A ajuns să aibă gânduri sinucigaşe, însă prietenii l-au susţinut şi a găsit forţa interioară pentru a-şi continua viaţa.

Beethoven nu a renunţat la muzică, toate lucrările compuse de acum înainte fiind considerate mai valoroase decât cele din prima perioadă de creaţie. Printre capodoperele compuse spre finalul vieţii se numără Simfonia a IX-a, în care introduce corul Oda bucuriei, Sonata pentru pian op. 106 Hammerklavier şi Missa Solemnii.

Ana Băcanu, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video