Și tu ești sclav?

Abolirea sclaviei în Statele Unite ale Americii

Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru că, după ce aţi fost robi ai păcatului, aţi ascultat acum din inimă de dreptarul învăţăturii pe care aţi primit-o. Şi, prin chiar faptul că aţi fost izbăviţi de sub păcat, v-aţi făcut robi ai neprihănirii. (Romani 6:17,18)

Deşi această formă de sclavie a fost dăunătoare oamenilor, totuşi cea mai urâtă formă de sclavie este aceea a păcatului care subjugă tot mai multe suflete inocente, care nu vor putea niciodată să se elibereze printr-un război civil sau prin vreo acţiune umană. Singura cale de eliberare este ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu, schimbând robia păcatului cu „robia” neprihănirii.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Când te-ai gândit ultima dată la importanţa pe care o are libertatea ta? În fiecare dimineaţă, te trezeşti şi ai posibilitatea să faci ceea ce ţi-ai propus. Poate chiar în acest moment stai confortabil şi citeşti aceste rânduri, dar te-ai întrebat vreodată cum ar fi dacă în clipa următoare ai fi legat în lanţuri, fără a mai putea să fad ceea ce ai dori sau ţi-ar plăcea?

În secolul al XVII-lea, pe teritoriul Statelor Unite ale Ameridi s-a înregistrat o creştere majoră a numărului de sclavi, din cauza importanţei acestora pentru mund-le de pe plantaţiile agricole. Aceşti oameni, negrii, erau consideraţi fiinţe inferioare, fără drepturi din punct de vedere juridic, simple obiecte, adesea fiind comparaţi cu animalele. Devenise un obicei să fie exploataţi la maximum, în condiţii severe, până la moarte.

Această practică a sclaviei a luat sfârşit la data de 18 decembrie 1865, data intrării în vigoare a celui de-al 13-lea Amendament al Constituţiei, în urma Războiului Civil din 1861-1865.

Emilia Toderic, Cluj-Napoca

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Și tu ești sclav? - 2016. Deşi această formă de sclavie a fost dăunătoare oamenilor, totuşi cea mai urâtă formă de sclavie este aceea a păcatului care subjugă tot mai multe suflete inocente, care nu vor putea niciodată să se elibereze printr-un război civil sau prin vreo acţiune umană. Singura cale de eliberare este ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu, schimbând robia păcatului cu „robia” neprihănirii. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.