Lumină în întuneric

Robert J. Van de Graaff

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

Aparatul său a schimbat viaţa oamenilor şi continuă să ajute la dezvoltarea pe plan tehnologic şi ştiinţific. La fel şi noi, în mâinile Specialistului acestui univers, putem deveni instrumente aducătoare de pace şi speranţă în inimile celor descurajaţi. Suntem creaţi să fim canale de lumină pentru cei ce se sting în întuneric. Conectează-te azi la Sursa supremă şi încălzeşte-i pe toţi cu razele divine ale dragostei Sale.

De când a fost inventat, generatorul electric a reprezentat un instrument important în viaţa oamenilor. Îmi aduc aminte foarte bine importanţa pe care profesorul de fizică o acorda capitolului dedicat generatorului.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Născut chiar în această zi, 20 decembrie, însă cu mai bine de o sută de ani în urmă, fizicianul american Robert J. Van de Graaff a fost cel care a inventat generatorul de înaltă tensiune, care astăzi îi poartă numele.

Van de Graaf a copilărit în oraşul Tuscaloosa, statul Alabama, alături de trei fraţi mai mari, toţi jucători de fotbal. Mezinul nu le-a urmat exemplul, continuându-şi studiile conştiincios şi dând dovadă de o statornicie remarcabilă de la o vârstă fragedă.

După terminarea studiilor, a lucrat o vreme ca inginer la Alabama Power Company, dar nu s-a mulţumit cu atât, ci a călătorit la Paris pentru a-şi continua studiile la Universitatea Sorbona.

În urma a şase ani de studiu, de perseverenţă şi muncă, Robert Van de Graaff a construit dispozitivul pentru care a rămas în istorie.

Geany-Raul Niţu, Alexandria

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Lumină în întuneric - 2016. Aparatul său a schimbat viaţa oamenilor şi continuă să ajute la dezvoltarea pe plan tehnologic şi ştiinţific. La fel şi noi, în mâinile Specialistului acestui univers, putem deveni instrumente aducătoare de pace şi speranţă în inimile celor descurajaţi. Suntem creaţi să fim canale de lumină pentru cei ce se sting în întuneric. Conectează-te azi la Sursa supremă şi încălzeşte-i pe toţi cu razele divine ale dragostei Sale. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.