Alege înțelept!

  Samuel L. Jackson – actor american

  Şi, dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor, în a căror tară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. (Iosua 24:15)

  Fiecare alegere, oricât de mică, are un rol important în formarea noastră. Samuel mergea într-o direcţie greşită, însă a reuşit să-şi schimbe traiectoria. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu reuşea acest lucru? De multe ori ne dăm seama că trebuie să facem anumite schimbări, însă le tot amânăm, considerând că lucrurile mărunte nu ne vor afecta viitorul. Gândeşte-te cine ai vrea să fii mâine! Ei bine, fii acea persoană azi!

  Privind în urmă, cu siguranţă îţi vin în minte anumite experienţe pe care ai dori să le poţi schimba. Poate că este vorba despre un cuvânt spus la momentul nepotrivit sau de o alegere greşită care te-a condus pe drumuri de unde nu te-ai mai putut întoarce.

  Într-o noapte rece, într-un cartier sărac al Washingtonului, se naşte un băieţel pe nume Samuel Leroy Jackson. Rămas orfan de mic, el ajunge în grija bunicilor. Aproape de vârsta adolescenţei, fiind influenţat de mediul în care crescuse şi de anturaj, ajunge să facă parte dintr-o gaşcă ce făcea trafic de arme. Din fericire, înainte de a fi prea târziu, cei de la FBI intervin şi îl salvează.

  După terminarea liceului, Samuel participă la un curs de actorie, fapt ce va avea un impact extraordinar asupra vieţii sale. Se hotărăşte astfel să se înscrie la o facultate din acest domeniu. Înprimii ani, primeşte roluri mici. Însă, cu timpul, devine renumit şi începe să primească roluri tot mai importante.

  În 2005, Samuel L. Jackson ajunge între primii zece cei mai renumiţi actori ai lumii. Până în prezent, a jucat în peste 60 de filme.

  Ferencz Juhos, Cluj-Napoca

  Alege înțelept! - 2016. Fiecare alegere, oricât de mică, are un rol important în formarea noastră. Samuel mergea într-o direcţie greşită, însă a reuşit să-şi schimbe traiectoria. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu reuşea acest lucru? De multe ori ne dăm seama că trebuie să facem anumite schimbări, însă le tot amânăm, considerând că lucrurile mărunte nu ne vor afecta viitorul. Gândeşte-te cine ai vrea să fii mâine! Ei bine, fii acea persoană azi!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.