Articolul precedentVisul devenit realitate
  Articolul următorCel mai bun dar

  Dăruiește!

  Juan Ramon Jimenez – poet

  Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste! (1 Corinteni 16:14)

  Poetul Jimenez a reuşit să dea viaţă cuvintelor, pentru că a perseverat în arta scrisului. A fost fascinat de munca lui şi a făcut totul din pasiune, folosindu-şi în mod deplin capacităţile. La rândul tău, oferă ce ai mai bun pentru ca succesul să fie garantat!

  Cel mai frumos act posibil este cel de a dărui, iar atunci când te dăruieşti pe tine cu totul este ceva ce nu se poate descrie. Perfecţiunea se realizează când pui trup şi suflet în ceea ce faci. Poetul Juan Ramon Jimenez a reuşit să le dăruiască cititorilor săi opere de cea mai bună calitate, pentru că s-a dăruit pe sine poeziei.

  Născut pe 24 decembrie 1881, Juan Ramon Jimenez a fost înzestrat cu talent încă de timpuriu. La vârsta de 14 ani, publicase deja câteva poezii în diferite reviste. Peste cinci ani, a debutat cu adevărat, iar din momentul acela s-a dedicat în totalitate scrierilor sale.

  El a afirmat: „Pentru mine, poezia a fost întotdeauna contopită intim cu întreaga mea existenţă.”

  Este cunoscut ca un „maestru indiscutabil” după cum l-a numit Rafael Alberti. Operele sale au fost influenţate în mare parte de călătoriile întreprinse de poet. Una dintre operele sale celebre este Platero şi cu. În anul 1956, a primit Premiul Nobel pentru Literatură, cu motivaţia: „Pentru poezia lui, care, în limba spaniolă constituie un exemplu de înaltă spiritualitate şi de puritate artistică.”

  Scriitorul a murit în 1958, în Puerto Rico.

  Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

  Dăruiește! - 2016. Poetul Jimenez a reuşit să dea viaţă cuvintelor, pentru că a perseverat în arta scrisului. A fost fascinat de munca lui şi a făcut totul din pasiune, folosindu-şi în mod deplin capacităţile. La rândul tău, oferă ce ai mai bun pentru ca succesul să fie garantat!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...