Dăruiește!

Juan Ramon Jimenez – poet

Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste! (1 Corinteni 16:14)

Poetul Jimenez a reuşit să dea viaţă cuvintelor, pentru că a perseverat în arta scrisului. A fost fascinat de munca lui şi a făcut totul din pasiune, folosindu-şi în mod deplin capacităţile. La rândul tău, oferă ce ai mai bun pentru ca succesul să fie garantat!

Cel mai frumos act posibil este cel de a dărui, iar atunci când te dăruieşti pe tine cu totul este ceva ce nu se poate descrie. Perfecţiunea se realizează când pui trup şi suflet în ceea ce faci. Poetul Juan Ramon Jimenez a reuşit să le dăruiască cititorilor săi opere de cea mai bună calitate, pentru că s-a dăruit pe sine poeziei.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Născut pe 24 decembrie 1881, Juan Ramon Jimenez a fost înzestrat cu talent încă de timpuriu. La vârsta de 14 ani, publicase deja câteva poezii în diferite reviste. Peste cinci ani, a debutat cu adevărat, iar din momentul acela s-a dedicat în totalitate scrierilor sale.

El a afirmat: „Pentru mine, poezia a fost întotdeauna contopită intim cu întreaga mea existenţă.”

Este cunoscut ca un „maestru indiscutabil” după cum l-a numit Rafael Alberti. Operele sale au fost influenţate în mare parte de călătoriile întreprinse de poet. Una dintre operele sale celebre este Platero şi cu. În anul 1956, a primit Premiul Nobel pentru Literatură, cu motivaţia: „Pentru poezia lui, care, în limba spaniolă constituie un exemplu de înaltă spiritualitate şi de puritate artistică.”

Scriitorul a murit în 1958, în Puerto Rico.

Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Dăruiește! - 2016. Poetul Jimenez a reuşit să dea viaţă cuvintelor, pentru că a perseverat în arta scrisului. A fost fascinat de munca lui şi a făcut totul din pasiune, folosindu-şi în mod deplin capacităţile. La rândul tău, oferă ce ai mai bun pentru ca succesul să fie garantat! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.