Un geniu simplu

Isaac Newton – savant englez

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie! (1 Timotei 4:l2)

Genialitatea descoperirilor sale nu a rămas fără ecou şi are efecte şi în zilele noastre. Isus a fost şi El un om „modest şi simplu în relaţiile cu oamenii şi în îmbrăcăminte”, dar cuvintele Sale au ecou şi azi în inima creştinilor de pretutindeni. Nu extravaganţa dă forma finală a fiinţei noastre, ci greutatea faptelor şi a cuvintelor noastre, care au puterea de a schimba un om sau universul.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Te-ai gândit vreodată că simplitatea unui om poate ascunde creaţii şi descoperiri impresionante? Aş vrea să descoperim împreună povestea unui om care a ascuns în spatele simplităţii lui un adevărat geniu.

Isaac Newton a fost savantul care a pus bazele mecanicii clasice prin studierea legilor mişcării corpurilor. El a demonstrat că legile naturii guvernează atât mişcarea globului terestru, cât şi a altor corpuri cereşti. Tot el a arătat că lumina albă este compusă din radiaţii monocromatice.

Newton era un om profund, religios şi totodată un teolog erudit. Cu toată amploarea extraordinară a preocupărilor sale ştiinţifice, fizicianul a rămas, până în ultimele zile, modest şi simplu în relaţiile cu oamenii şi în îmbrăcăminte. După mărturia multor contemporani, în înfăţişarea sa exterioară nu avea nimic deosebit, care să atragă atenţia.

Alexandra-Ioana Muscalu, Cluj-Napoca

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un geniu simplu - 2016. Genialitatea descoperirilor sale nu a rămas fără ecou şi are efecte şi în zilele noastre. Isus a fost şi El un om „modest şi simplu în relaţiile cu oamenii şi în îmbrăcăminte”, dar cuvintele Sale au ecou şi azi în inima creştinilor de pretutindeni. Nu extravaganţa dă forma finală a fiinţei noastre, ci greutatea faptelor şi a cuvintelor noastre, care au puterea de a schimba un om sau universul. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.