Louis Pasteur – vaccinul antirabic şi pasteurizarea
Cum M-a iubit pe Mine Tatăl, aşa v-am iubit şi Eu pe voi. Rămâneţi în dragostea Mea! (Ioan 15:9)
Astăzi, poţi să înlături tot ceea ce nu lasă caracterul tău să se formeze frumos înaintea lui Dumnezeu. Cere-I să îţi dea din căldura şi dragostea Sa pentru ca astfel să topeşti obiceiurile, gândurile, faptele şi vorbele rele din viaţa ta. Tratează-te împotriva păcatului cu dragostea Lui!
Fiecare dintre noi a cumpărat măcar o dată alimente semipreparate şi s-a mirat de termenul lor lung de valabilitate. Putem păstra mâncarea zile întregi. Acest lucru se datorează unei persoane care s-a născut pe 27 decembrie – Louis Pasteur. El a căutat să înţeleagă cum funcţionează lumea microscopică şi cum o putem folosi pentru binele nostru.
Pasteur si-a încercat întâi talentul în arte şi literatură, dar a renunţat şi a continuat în domeniile matematică şi chimie. A fost numit profesor la Facultatea de Ştiinţe din Lille, iar una dintre descoperirile lui a schimbat parcursul biotehnologiilor de la vremea aceea.
El a fost cel care a demonstrat că ceea ce determină alterarea produselor alimentare sunt microorganisme care se dezvoltă în condiţii optime şi produc fermentaţia. A introdus practica pasteurizării, adică supunerea produsului la o temperatură ridicată şi inactivarea microorganismelor din produs. Datorită lui putem mânca astăzi fără a avea teama unei intoxicări sau a unei infecţii.
Prin cercetările lui, Pasteur a reuşit să elimine o problemă cu care omenirea se confrunta şi care ar fi existat şi azi dacă el nu s-ar fi gândit să o rezolve.
Adrian Vasile, Craiova