Mama răniților

Elisabeth Pauline

Drept răspuns, împăratul le va zice: ,,Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut ” (Matei 25:40)

Indiferent care este statutul tău, poţi face o diferenţă în această lume. Îngrijindu-te de nevoile altora nu numai că îi vei ajuta pe ei, da. Îţi vei da o mână de ajutor şi ţie.

Tuturor ne place să fim ajutaţi când suntem în nevoie. Probabil că, în unele ocazii, am apelat la servicii de specialitate pentru a putea rezolva o problemă. Dar cine sunt cei care întind o mână de ajutor? Vom cunoaşte o persoană…

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Elisabeth Pauline (pseudonim literar: Carmen Sylva) s-a născut pe 29 decembrie în castelul Monrepos din Neuwied pe Rin şi a fost fiica lui Herman, principe de Wied.

Prinţesa Elisabeta Von Wied a venit în România în 1869, la vârsta de 26 de ani, pentru a se căsători cu prinţul Carol de Hohen-zollem, care a guvernat sub numele regal de Carol I al României.

România a fost recunoscută ca regat în 1881, iar Elisabeta a devenit prima regină a României. Întimpul Războiului de Independenţă (1877), Elisabeta a înfiinţat spitale, servicii de ambulanţă şi îngrijire şi a procurat medicamente pentru răniţi.

În absenţa unui sistem de caritate, Societatea „Regina Elisabeta” fondată în 1893, a tratat benevol circa 17 000 de pacienţi pe an, a distribuit medicamente gratuite şi a monitorizat starea familiilor nevoiaşe, regina fiind numită de oamenii din popor „mama răniţilor”. Regina s-a implicat şi în sprijinirea artelor şi a încurajat doamnele din înalta societate să aibă un rol activ în strângerea de fonduri şi în gestionarea actelor caritabile.

Emanuela Peicu, LTA, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Mama răniților - 2016. Indiferent care este statutul tău, poţi face o diferenţă în această lume. Îngrijindu-te de nevoile altora nu numai că îi vei ajuta pe ei, da. Îţi vei da o mână de ajutor şi ţie. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.