Creat pentru un scop

Titus – cuceritorul Ierusalimului

Dar Isus le-a zis: „Vedeţi voi toate aceste lucruri? Adevărat vă spun că nu va rămâne aici piatră pe piatră care să nu fie dărâmată.” (Matei 24:2)

Dumnezeu are un plan cu fiecare persoană care se naşte. Nimeni nu a apărut din greşeală sau la întâmplare, ci toţi avem un scop în viaţă. El îşi împlineşte făgăduinţele chiar prin intermediul unor persoane la care poate nici nu te aştepţi. Gândeşte-te! Şi tu ai un plan de urmat. L-ai aflat?

Frumoasa cetate Ierusalim, plină de farmec şi măreţie, a fost distrusă din cauza păcatului care îşi făcuse cuib în mijlocul ei.

De același autor

Succesul este al tuturor

Mama răniților

Titus, cel care a distrus Ierusalimul, s-a născut la Roma, la 30 decembrie 39 d.Hr. A fost cel mai mare dintre fiii împăratului Vespasian şi ai Flaviei Domitilla. El a fost cel prin care s-a împlinit profeţia distrugerii acestei cetăţi.

În anul 70 d.Hr., Titus a condus campania de cucerire. El a dat ordinele. Artileria romană „scorpionus”, tunurile cu tragere rapidă şi catapultele şi-au fixat ţinta. Fiecare catapultă putea să arunce circa 100 de kilograme de pietre la 185 de metri distanţă.

Titus a distrus cetatea prin insistenţă şi încredere în posibilitatea victoriei. La 24 iunie 79 d.Hr., a devenit împărat după moartea tatălui său. S-a spus despre el că a fost cel mai fericit împărat.

Titus a condus Roma cu demnitate. A murit bolnav la Aque Cutiliae, în Sabinia, la 13 septembrie 81 d.Hr.

Isac Evelina, LTA, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Creat pentru un scop - 2016. Dumnezeu are un plan cu fiecare persoană care se naşte. Nimeni nu a apărut din greşeală sau la întâmplare, ci toţi avem un scop în viaţă. El îşi împlineşte făgăduinţele chiar prin intermediul unor persoane la care poate nici nu te aştepţi. Gândeşte-te! Şi tu ai un plan de urmat. L-ai aflat? pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.