Tabula rasa

În anul al douăzeci şi cincilea al robiei noastre, la începutul anului, în ziua a zecea a lunii, la paisprezece ani după dărâmarea cetăţii, tocmai în ziua aceea a venit mâna Domnului peste mine. (Ezechiel 40:1)

Probabil că te întrebi ce înseamnă cuvintele din titlul de astăzi. Tabula rasa, literalmente, înseamnă tablă goală şi este o expresie pe care o foloseau romanii când făceau referire la o planşetă curată şi goală, ca o tablă ştearsă. În Antichitate, materialele pentru scris erau foarte scumpe; scribii aveau obiceiul de a lua o tablă veche, ştergeau ce fusese scris înainte şi o transformau într-o tablă curată, mai bine zis o transformau într-o foaie albă.

Un an nou este ca o tablă curată pe care Dumnezeu ţi-a pus-o în mâini, pentru a scrie pe ea lucruri măreţe. Ce ai scris pe tabla goală a vieţii tale? Eu nu ştiu şi, sincer să îţi spun, acum nu mai contează. Dar ştiu sigur un lucru: Isus este gata să şteargă trecutul tău plin de păcate pentru a umple o pagină nouă cu binecuvântări. În acest an nou, încă o dată, Domnul îţi oferă o „tablă goală”.

De același autor

Această zi poate marca începutul unei etape noi şi cu totul diferite din viaţa ta, pentru tot restul existenţei tale. Prorocul Ezechiel face referire foarte clar la ziua din noul an al calendarului din acea vreme, scriind următoarele: „În anul al douăzeci şi cincilea al robiei noastre, la începutul anului, în ziua a zecea a lunii, la paisprezece ani după dărâmarea cetăţii, tocmai în ziua aceea a venit mâna Domnului peste mine şi m-a strămutat în ţara lui Israel. M-a dus acolo, în nişte vedenii dumnezeieşti, şi m-a aşezat pe un munte foarte înalt; spre miazăzi de acest munte era ceva ca o cetate zidită” (Ezechiel 40:1,2). La acea vreme, cetatea menţionată aici de profet era în ruine. Pentru că totul a fost distrus, Ezechiel a putut vedea lucrarea de reconstruire pe care Dumnezeu a realizat-o în mijlocul acelui tablou atât de descurajant.

Este cu adevărat minunat că astăzi, prima zi din noul an, când Dumnezeu Îşi pune mâna peste noi şi ne măreşte credinţa prin prezenţa Sa sfântă, noi putem contempla dinainte binecuvântările care vor fi scrise pe această tabula rasa pe care tocmai am primit-o.

#annou #tablăgoală

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Tabula rasa - 2017. Este cu adevărat minunat că astăzi, prima zi din noul an, când Dumnezeu Îşi pune mâna peste noi şi ne măreşte credinţa prin prezenţa Sa sfântă, noi putem contempla dinainte binecuvântările care vor fi scrise pe această tabula rasa pe care tocmai am primit-o.
#annou #tablăgoală pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.