Începe din nou

  Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple. (Isaia 43:19)

  Fără îndoială că ai auzit vorbindu-se despre Thomas Alva Edison, unul dintre cele mai mari genii pe care le-a cunoscut omenirea. El a avut o minte strălucitoare şi, într-o etapă din viaţa lui, a reuşit chiar să vină cu câte o invenţie nouă la fiecare două săptămâni. Eu cred că geniul lui venea din felul în care gestiona eşecurile şi nu atât de mult din numărul mare de lucruri pe care le inventa. Să vă explic.

  Să luăm de exemplu incendiul care s-a abătut asupra clădirii industriale pe care Edison o construise în West Orange. În noaptea de 9 decembrie 1914, un incendiu feroce a înghiţit şase clădiri ale uzinei. Pierderile au depăşit cinci milioane de dolari şi, pentru ca totul să fie şi mai dezastruos, clădirile nu erau asigurate.

  Noi ce am fi făcut dacă eram în locul lui Edison? Ce ai fi făcut? Dimineaţa următoare, când în cele din urmă au reuşit să ţină sub control incendiul, el s-a întors la uzină şi, umblând printre resturile arse, a găsit o poză în care i se vedea faţa zâmbitoare. A luat-o şi un zâmbet i-a apărut pe faţă privind la poză. Ce motiv avea să zâmbească în mijlocul acestui dezastru? Chiar el ne dă răspunsul la această întrebare: „Toate greşelile noastre se consumă. Slavă Domnului, noi putem începe din nou!” Chiar în acea zi a început să traseze planurile de reconstruire a uzinei.

  Probabil că îţi doreşti să fii un inventator celebru, ca Edison, dar unii dintre noi nu vom fi niciodată. Înseamnă acest lucru că noi nu putem fi genii de aceeaşi statură ca şi celebrul inventator? Desigur că nu! Şi noi suntem genii dacă atunci când ne confruntăm cu eşecuri în viaţa noastră, reacţionăm ca Edison şi ne urmăm cursul nostru, până când depăşim circumstanţele nefavorabile care ne iau prin surprindere. În realitate, secretul lui Thomas Alva Edison consta în faptul că el punea în practică ceea ce Pavel reuşise deja: „Dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte” (Filipeni 3:3,13,14).

  Ştii ce îmi place cel mai mult la venirea Anului Nou? Că toate greşelile făcute în anul trecut nu sunt altceva decât cenuşă! Totul este pregătit ca noi să începem din nou şi să înaintăm înspre ce este înaintea noastră, nu în spate.

  #unstartnou

  Începe din nou - 2017. Ştii ce îmi place cel mai mult la venirea Anului Nou? Că toate greşelile făcute în anul trecut nu sunt altceva decât cenuşă! Totul este pregătit ca noi să începem din nou şi să înaintăm înspre ce este înaintea noastră, nu în spate. #unstartnou
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...