Începe din nou

  Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple. (Isaia 43:19)

  Fără îndoială că ai auzit vorbindu-se despre Thomas Alva Edison, unul dintre cele mai mari genii pe care le-a cunoscut omenirea. El a avut o minte strălucitoare şi, într-o etapă din viaţa lui, a reuşit chiar să vină cu câte o invenţie nouă la fiecare două săptămâni. Eu cred că geniul lui venea din felul în care gestiona eşecurile şi nu atât de mult din numărul mare de lucruri pe care le inventa. Să vă explic.

  Să luăm de exemplu incendiul care s-a abătut asupra clădirii industriale pe care Edison o construise în West Orange. În noaptea de 9 decembrie 1914, un incendiu feroce a înghiţit şase clădiri ale uzinei. Pierderile au depăşit cinci milioane de dolari şi, pentru ca totul să fie şi mai dezastruos, clădirile nu erau asigurate.

  Noi ce am fi făcut dacă eram în locul lui Edison? Ce ai fi făcut? Dimineaţa următoare, când în cele din urmă au reuşit să ţină sub control incendiul, el s-a întors la uzină şi, umblând printre resturile arse, a găsit o poză în care i se vedea faţa zâmbitoare. A luat-o şi un zâmbet i-a apărut pe faţă privind la poză. Ce motiv avea să zâmbească în mijlocul acestui dezastru? Chiar el ne dă răspunsul la această întrebare: „Toate greşelile noastre se consumă. Slavă Domnului, noi putem începe din nou!” Chiar în acea zi a început să traseze planurile de reconstruire a uzinei.

  Probabil că îţi doreşti să fii un inventator celebru, ca Edison, dar unii dintre noi nu vom fi niciodată. Înseamnă acest lucru că noi nu putem fi genii de aceeaşi statură ca şi celebrul inventator? Desigur că nu! Şi noi suntem genii dacă atunci când ne confruntăm cu eşecuri în viaţa noastră, reacţionăm ca Edison şi ne urmăm cursul nostru, până când depăşim circumstanţele nefavorabile care ne iau prin surprindere. În realitate, secretul lui Thomas Alva Edison consta în faptul că el punea în practică ceea ce Pavel reuşise deja: „Dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte” (Filipeni 3:3,13,14).

  Ştii ce îmi place cel mai mult la venirea Anului Nou? Că toate greşelile făcute în anul trecut nu sunt altceva decât cenuşă! Totul este pregătit ca noi să începem din nou şi să înaintăm înspre ce este înaintea noastră, nu în spate.

  #unstartnou

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...