Începe din nou

  Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple. (Isaia 43:19)

  Fără îndoială că ai auzit vorbindu-se despre Thomas Alva Edison, unul dintre cele mai mari genii pe care le-a cunoscut omenirea. El a avut o minte strălucitoare şi, într-o etapă din viaţa lui, a reuşit chiar să vină cu câte o invenţie nouă la fiecare două săptămâni. Eu cred că geniul lui venea din felul în care gestiona eşecurile şi nu atât de mult din numărul mare de lucruri pe care le inventa. Să vă explic.

  Să luăm de exemplu incendiul care s-a abătut asupra clădirii industriale pe care Edison o construise în West Orange. În noaptea de 9 decembrie 1914, un incendiu feroce a înghiţit şase clădiri ale uzinei. Pierderile au depăşit cinci milioane de dolari şi, pentru ca totul să fie şi mai dezastruos, clădirile nu erau asigurate.

  Noi ce am fi făcut dacă eram în locul lui Edison? Ce ai fi făcut? Dimineaţa următoare, când în cele din urmă au reuşit să ţină sub control incendiul, el s-a întors la uzină şi, umblând printre resturile arse, a găsit o poză în care i se vedea faţa zâmbitoare. A luat-o şi un zâmbet i-a apărut pe faţă privind la poză. Ce motiv avea să zâmbească în mijlocul acestui dezastru? Chiar el ne dă răspunsul la această întrebare: „Toate greşelile noastre se consumă. Slavă Domnului, noi putem începe din nou!” Chiar în acea zi a început să traseze planurile de reconstruire a uzinei.

  Probabil că îţi doreşti să fii un inventator celebru, ca Edison, dar unii dintre noi nu vom fi niciodată. Înseamnă acest lucru că noi nu putem fi genii de aceeaşi statură ca şi celebrul inventator? Desigur că nu! Şi noi suntem genii dacă atunci când ne confruntăm cu eşecuri în viaţa noastră, reacţionăm ca Edison şi ne urmăm cursul nostru, până când depăşim circumstanţele nefavorabile care ne iau prin surprindere. În realitate, secretul lui Thomas Alva Edison consta în faptul că el punea în practică ceea ce Pavel reuşise deja: „Dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte” (Filipeni 3:3,13,14).

  Ştii ce îmi place cel mai mult la venirea Anului Nou? Că toate greşelile făcute în anul trecut nu sunt altceva decât cenuşă! Totul este pregătit ca noi să începem din nou şi să înaintăm înspre ce este înaintea noastră, nu în spate.

  #unstartnou

  Începe din nou - 2017. Ştii ce îmi place cel mai mult la venirea Anului Nou? Că toate greşelile făcute în anul trecut nu sunt altceva decât cenuşă! Totul este pregătit ca noi să începem din nou şi să înaintăm înspre ce este înaintea noastră, nu în spate.
#unstartnou
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...