Un „Iosif” modern

  Oriunde se munceşte este şi câştig. (Proverbele 14:23)

  Oksana Sergiyenko (1974–2011) a crescut într-un mediu în care ateismul era sinonim cu superioritatea intelectuală. Când a primit diploma în economie, ea a mers la Moscova pentru a-şi continua studiile, dar a avut de întâmpinat zile grele. A ajuns cu buzunarele goale în capitala rusă, câteva săptămâni trăind doar cu pâine şi apă şi uneori nici măcar neavând ce să mănânce.

  În aceste circumstanţe, Oksana s-a rugat la Dumnezeu pentru prima dată. Situaţia extremă în care se afla a determinat-o de asemenea să citească activ din Biblie. Într-un interviu din 2010, ea a spus că a găsit în Cuvântul lui Dumnezeu starea de bine la care visase. La scurtă vreme după aceea, s-a alăturat Bisericii Adventiste.

  Fără îndoială, eforturile ei stăruitoare, studiul asiduu şi loialitatea ei faţă de Dumnezeu i-au adus rezultate excelente în această viaţă, dar şi în viaţa viitoare. După ce a obţinut un loc de muncă la Ministerul de Finanţe, Oksana a ajuns subsecretar de stat la Finanţe în Rusia; cea mai înaltă funcţie ocupată de un adventist în acea ţară. În ciuda crizei economice din 1998, Rusia a avut câţiva ani de prosperitate, datoraţi în mare parte creşterii preţului petrolului. Pe baza experienţei lui Iosif din Egipt (vezi Geneza 41:33-36), Oksana a propus crearea Fondului de stabilizare a Federaţiei Ruse, un plan care a permis Rusiei să economisească mai mult de două sute de milioane de dolari. Datorită muncii sale, preşedintele Vladimir Putin a decorat-o cu Medalia Ordinului de Servicii aduse Patriei.

  Şi-ar fi imaginat Oksana în acea dimineaţă în care a ajuns cu buzunarele goale la Moscova că va deveni unul dintre economiştii cei mai de vază din ţară? Probabil că nu, dar cheia succesului ei a fost munca, studiul şi încrederea în Dumnezeu.

  Dar tu? Ştii că Dumnezeu, care i-a dat succes acestei tinere smerite, poate să-ţi dea şi ţie dacă te consacri şi ai credinţă şi dacă munceşti cu ardoare? Solomon a avut dreptate când a spus: „Oriunde se munceşte este şi câştig” (Proverbele 14:23).

  Ellen White a adăugat: „Succesul se obţine prin studiu susţinut, muncă asiduă şi prin multă străduinţă” (Minte, caracter, personalitate, vol. 1, cap. 12, p. 102).

  Dacă înveţi, dacă lucrezi şi dacă îţi pui încrederea în Dumnezeu, rezultatele vor fi extraordinare!

  #eusuntIosif

  Un „Iosif” modern - 2017. Ştii că Dumnezeu, care i-a dat succes acestei tinere smerite, poate să-ţi dea şi ţie dacă te consacri şi ai credinţă şi dacă munceşti cu ardoare? Solomon a avut dreptate când a spus: „Oriunde se munceşte este şi câştig”
#eusuntIosif
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...