Un „Iosif” modern

Oriunde se munceşte este şi câştig. (Proverbele 14:23)

Oksana Sergiyenko (1974–2011) a crescut într-un mediu în care ateismul era sinonim cu superioritatea intelectuală. Când a primit diploma în economie, ea a mers la Moscova pentru a-şi continua studiile, dar a avut de întâmpinat zile grele. A ajuns cu buzunarele goale în capitala rusă, câteva săptămâni trăind doar cu pâine şi apă şi uneori nici măcar neavând ce să mănânce.

În aceste circumstanţe, Oksana s-a rugat la Dumnezeu pentru prima dată. Situaţia extremă în care se afla a determinat-o de asemenea să citească activ din Biblie. Într-un interviu din 2010, ea a spus că a găsit în Cuvântul lui Dumnezeu starea de bine la care visase. La scurtă vreme după aceea, s-a alăturat Bisericii Adventiste.

Fără îndoială, eforturile ei stăruitoare, studiul asiduu şi loialitatea ei faţă de Dumnezeu i-au adus rezultate excelente în această viaţă, dar şi în viaţa viitoare. După ce a obţinut un loc de muncă la Ministerul de Finanţe, Oksana a ajuns subsecretar de stat la Finanţe în Rusia; cea mai înaltă funcţie ocupată de un adventist în acea ţară. În ciuda crizei economice din 1998, Rusia a avut câţiva ani de prosperitate, datoraţi în mare parte creşterii preţului petrolului. Pe baza experienţei lui Iosif din Egipt (vezi Geneza 41:33-36), Oksana a propus crearea Fondului de stabilizare a Federaţiei Ruse, un plan care a permis Rusiei să economisească mai mult de două sute de milioane de dolari. Datorită muncii sale, preşedintele Vladimir Putin a decorat-o cu Medalia Ordinului de Servicii aduse Patriei.

Şi-ar fi imaginat Oksana în acea dimineaţă în care a ajuns cu buzunarele goale la Moscova că va deveni unul dintre economiştii cei mai de vază din ţară? Probabil că nu, dar cheia succesului ei a fost munca, studiul şi încrederea în Dumnezeu.

Dar tu? Ştii că Dumnezeu, care i-a dat succes acestei tinere smerite, poate să-ţi dea şi ţie dacă te consacri şi ai credinţă şi dacă munceşti cu ardoare? Solomon a avut dreptate când a spus: „Oriunde se munceşte este şi câştig” (Proverbele 14:23).

Ellen White a adăugat: „Succesul se obţine prin studiu susţinut, muncă asiduă şi prin multă străduinţă” (Minte, caracter, personalitate, vol. 1, cap. 12, p. 102).

Dacă înveţi, dacă lucrezi şi dacă îţi pui încrederea în Dumnezeu, rezultatele vor fi extraordinare!

#eusuntIosif

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video