Rezultatele unui lucru bine făcut

  Am mai văzut că orice muncă şi orice iscusinţă la lucru îşi are temeiul numai în pizma unuia asupra altuia. (Eclesiastul 4:4)

  De câte ori îmi amintesc de pasajul lui Solomon, redat mai sus, de atâtea ori sunt intrigat. Ai prins miezul ideii prezentate de el? Înţeleptul ne spune că reuşita poate stârni invidia semenilor, aşa cum a fost în cazul lui Iosif (Geneza 37:11), Moise (Numeri 12) şi David (1 Samuel 18:5-9). Şi Daniel a avut de suferit din cauza invidiei oamenilor mediocri (Daniel 6). Oricum, cei invidioşi nu pot obţine altceva decât un eşec răsunător.

  Ştii cât a avut de suferit Oksana Sergiyenko, tânăra din meditaţia de ieri, pentru că şi-a îndeplinit cu credincioşie visul profesional? Persoanele invidioase au calomniat-o ca să o facă să îşi piardă locul de muncă. Jurnalul rus Vek, foarte influent, scria în paginile sale că „surse apropiate Ministerului de Finanţe ne-au spus că Sergiyenko se roagă în fiecare săptămână, organizează seminare religioase şi studii biblice în biroul ei.” Dar asta nu era tot. Aceeaşi sursă insinua că Oksana era spion al guvernului american. Andrew McChesny, jurnalist adventist, spunea că scandalul provocat a fost atât de mare, încât procurorul general s-a văzut obligat să facă investigaţii pe baza acestor denunţuri.

  Desigur, raportul biroului procurorului general a demonstrat nevinovăţia Oksanei, pentru că nu s-a putut găsi nicio greşeală împotriva ei în exercitarea funcţiei. Da, ea se ruga şi împărţea publicaţii creştine, dar oare nu era de datoria ei să Îi slujească Domnului? Consacrarea ei faţă de Dumnezeu nu a permis niciunei persoane să se îndoiască de integritatea ei profesională şi nici de loialitatea ei faţă de patrie. Experienţa acestei tinere rusoaice este asemănătoare cu experienţa lui Daniel. În ciuda invidiei colegilor lui şi în ciuda acuzaţiilor grave aduse împotriva lui, Biblia ne spune: „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel” (Daniel 6:5). La fel a fost şi cu Oksana!

  Tu faci parte dintre cei care îşi fac bine treaba sau dintre cei care îi invidiază pe cei care au succes? Invidia îţi va umple inima de amărăciune şi va pătrunde până la os, dar Dumnezeu îţi oferă o făgăduinţă grandioasă: „Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând” (Proverbele 22:29). De astăzi înainte, pentru totdeauna, încearcă să faci ce poţi tu mai bine, mai ales că tu slujeşti Împăratului universului.

  #drumulspresucces #succesul

  Rezultatele unui lucru bine făcut - 2017. Experienţa acestei tinere rusoaice este asemănătoare cu experienţa lui Daniel. În ciuda invidiei colegilor lui şi în ciuda acuzaţiilor grave aduse împotriva lui, Biblia ne spune: „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel” (Daniel 6:5). #drumulspresucces #succesul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...