Rezultatele unui lucru bine făcut

Am mai văzut că orice muncă şi orice iscusinţă la lucru îşi are temeiul numai în pizma unuia asupra altuia. (Eclesiastul 4:4)

De câte ori îmi amintesc de pasajul lui Solomon, redat mai sus, de atâtea ori sunt intrigat. Ai prins miezul ideii prezentate de el? Înţeleptul ne spune că reuşita poate stârni invidia semenilor, aşa cum a fost în cazul lui Iosif (Geneza 37:11), Moise (Numeri 12) şi David (1 Samuel 18:5-9). Şi Daniel a avut de suferit din cauza invidiei oamenilor mediocri (Daniel 6). Oricum, cei invidioşi nu pot obţine altceva decât un eşec răsunător.

Ştii cât a avut de suferit Oksana Sergiyenko, tânăra din meditaţia de ieri, pentru că şi-a îndeplinit cu credincioşie visul profesional? Persoanele invidioase au calomniat-o ca să o facă să îşi piardă locul de muncă. Jurnalul rus Vek, foarte influent, scria în paginile sale că „surse apropiate Ministerului de Finanţe ne-au spus că Sergiyenko se roagă în fiecare săptămână, organizează seminare religioase şi studii biblice în biroul ei.” Dar asta nu era tot. Aceeaşi sursă insinua că Oksana era spion al guvernului american. Andrew McChesny, jurnalist adventist, spunea că scandalul provocat a fost atât de mare, încât procurorul general s-a văzut obligat să facă investigaţii pe baza acestor denunţuri.

Desigur, raportul biroului procurorului general a demonstrat nevinovăţia Oksanei, pentru că nu s-a putut găsi nicio greşeală împotriva ei în exercitarea funcţiei. Da, ea se ruga şi împărţea publicaţii creştine, dar oare nu era de datoria ei să Îi slujească Domnului? Consacrarea ei faţă de Dumnezeu nu a permis niciunei persoane să se îndoiască de integritatea ei profesională şi nici de loialitatea ei faţă de patrie. Experienţa acestei tinere rusoaice este asemănătoare cu experienţa lui Daniel. În ciuda invidiei colegilor lui şi în ciuda acuzaţiilor grave aduse împotriva lui, Biblia ne spune: „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel” (Daniel 6:5). La fel a fost şi cu Oksana!

Tu faci parte dintre cei care îşi fac bine treaba sau dintre cei care îi invidiază pe cei care au succes? Invidia îţi va umple inima de amărăciune şi va pătrunde până la os, dar Dumnezeu îţi oferă o făgăduinţă grandioasă: „Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând” (Proverbele 22:29). De astăzi înainte, pentru totdeauna, încearcă să faci ce poţi tu mai bine, mai ales că tu slujeşti Împăratului universului.

#drumulspresucces #succesul

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!