Rezultatele unui lucru bine făcut

  Am mai văzut că orice muncă şi orice iscusinţă la lucru îşi are temeiul numai în pizma unuia asupra altuia. (Eclesiastul 4:4)

  De câte ori îmi amintesc de pasajul lui Solomon, redat mai sus, de atâtea ori sunt intrigat. Ai prins miezul ideii prezentate de el? Înţeleptul ne spune că reuşita poate stârni invidia semenilor, aşa cum a fost în cazul lui Iosif (Geneza 37:11), Moise (Numeri 12) şi David (1 Samuel 18:5-9). Şi Daniel a avut de suferit din cauza invidiei oamenilor mediocri (Daniel 6). Oricum, cei invidioşi nu pot obţine altceva decât un eşec răsunător.

  Ştii cât a avut de suferit Oksana Sergiyenko, tânăra din meditaţia de ieri, pentru că şi-a îndeplinit cu credincioşie visul profesional? Persoanele invidioase au calomniat-o ca să o facă să îşi piardă locul de muncă. Jurnalul rus Vek, foarte influent, scria în paginile sale că „surse apropiate Ministerului de Finanţe ne-au spus că Sergiyenko se roagă în fiecare săptămână, organizează seminare religioase şi studii biblice în biroul ei.” Dar asta nu era tot. Aceeaşi sursă insinua că Oksana era spion al guvernului american. Andrew McChesny, jurnalist adventist, spunea că scandalul provocat a fost atât de mare, încât procurorul general s-a văzut obligat să facă investigaţii pe baza acestor denunţuri.

  Desigur, raportul biroului procurorului general a demonstrat nevinovăţia Oksanei, pentru că nu s-a putut găsi nicio greşeală împotriva ei în exercitarea funcţiei. Da, ea se ruga şi împărţea publicaţii creştine, dar oare nu era de datoria ei să Îi slujească Domnului? Consacrarea ei faţă de Dumnezeu nu a permis niciunei persoane să se îndoiască de integritatea ei profesională şi nici de loialitatea ei faţă de patrie. Experienţa acestei tinere rusoaice este asemănătoare cu experienţa lui Daniel. În ciuda invidiei colegilor lui şi în ciuda acuzaţiilor grave aduse împotriva lui, Biblia ne spune: „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel” (Daniel 6:5). La fel a fost şi cu Oksana!

  Tu faci parte dintre cei care îşi fac bine treaba sau dintre cei care îi invidiază pe cei care au succes? Invidia îţi va umple inima de amărăciune şi va pătrunde până la os, dar Dumnezeu îţi oferă o făgăduinţă grandioasă: „Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând” (Proverbele 22:29). De astăzi înainte, pentru totdeauna, încearcă să faci ce poţi tu mai bine, mai ales că tu slujeşti Împăratului universului.

  #drumulspresucces #succesul

  Rezultatele unui lucru bine făcut - 2017. Experienţa acestei tinere rusoaice este asemănătoare cu experienţa lui Daniel. În ciuda invidiei colegilor lui şi în ciuda acuzaţiilor grave aduse împotriva lui, Biblia ne spune: „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel” (Daniel 6:5).
#drumulspresucces #succesul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...