Ce frumoase sunt, pe munţi, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea! Picioarele celui ce zice Sionului: „Dumnezeul tău împărăţeşte!” (Isaia 52:7)
Sunt sigur că ai observat ceva diferit în devoţionalele de dimineaţă, ceva ce vezi în mod normal pe telefon sau la calculator, nu într-o carte. Evident, acum fac referire la etichete, sau mai bine folosesc denumirea lor din domeniul informaticii: hashtag. O etichetă, sau un hashtag, este doar un lanţ de caractere format dintr-un cuvânt sau mai multe cuvinte, fără spaţiu, care la început au un semn distinctiv sau diez (#). Ce se urmăreşte prin aceste cuvinte-diez? Acestea îl ajută pe utilizator să identifice cu rapiditate subiectul principal care stă la baza unei discuţii sau a unei postări pe internet. Prin urmare, la finalul fiecărei meditaţii, eu am hotărât să rezum subiectul zilei într-un singur cuvânt sau mai multe cuvinte-diez, ca tu să poţi identifica ideea centrală şi să o împărtăşeşti cu alţii.
Când un cuvânt-diez devine foarte popular pe internet, acesta devine subiect de actualitate sau în tendinţe. La începutul anului 2015, Twitter a pregătit o listă cu cele mai utilizate cuvinte-diez ale anului 2014. Răpirea a peste două sute de fete din Nigeria a fost de actualitate, folosit ca hashtag: #BringBackOur-Girls; pe locul doi a fost cupa mondială de fotbal FIFA, cu eticheta #WorldCup. După cum poţi vedea, o etichetare poate face diferenţa.
Dacă Dumnezeu ar folosi Twitter sau Instagram, după părerea ta, care ar fi etichetele Lui preferate? Poate #TeIubesc sau #Mi-amdatviaţapentrutine. Crezi că mesajul Bibliei ar trebui să fie un „subiect de actualitate” pe reţelele sociale sau o „tendinţă” în conversaţiile noastre? Eu cred că da. Dintr-un motiv foarte simplu: Evanghelia, mesajul Bibliei, este o veste bună. Dacă în lumea noastră e nevoie de ceva, aceasta este nevoia de a auzi veşti bune. Oamenii au nevoie de speranţă şi, în Hristos, găsim speranţă şi mântuire.
Astăzi, noi, tu şi cu mine, putem să împărţim cu alţii, prin toate mijloacele posibile, mesaje precum #aDouaVenirealuiHristos, #iartăpăcatele şi #mântuireaeînHristos.
Vrei să împărtăşeşti vestea bună? Profetul spunea: „Ce frumoase sunt, pe munţi, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea!” Şi tu poţi fi un purtător de veşti bune!
#veştibune #mesajulBibliei