Articolul precedentSperanţa
  Articolul următorÎn curând

  Un subiect de actualitate

  Ce frumoase sunt, pe munţi, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea! Picioarele celui ce zice Sionului: „Dumnezeul tău împărăţeşte!” (Isaia 52:7)

  Sunt sigur că ai observat ceva diferit în devoţionalele de dimineaţă, ceva ce vezi în mod normal pe telefon sau la calculator, nu într-o carte. Evident, acum fac referire la etichete, sau mai bine folosesc denumirea lor din domeniul informaticii: hashtag. O etichetă, sau un hashtag, este doar un lanţ de caractere format dintr-un cuvânt sau mai multe cuvinte, fără spaţiu, care la început au un semn distinctiv sau diez (#). Ce se urmăreşte prin aceste cuvinte-diez? Acestea îl ajută pe utilizator să identifice cu rapiditate subiectul principal care stă la baza unei discuţii sau a unei postări pe internet. Prin urmare, la finalul fiecărei meditaţii, eu am hotărât să rezum subiectul zilei într-un singur cuvânt sau mai multe cuvinte-diez, ca tu să poţi identifica ideea centrală şi să o împărtăşeşti cu alţii.

  Când un cuvânt-diez devine foarte popular pe internet, acesta devine subiect de actualitate sau în tendinţe. La începutul anului 2015, Twitter a pregătit o listă cu cele mai utilizate cuvinte-diez ale anului 2014. Răpirea a peste două sute de fete din Nigeria a fost de actualitate, folosit ca hashtag: #BringBackOur-Girls; pe locul doi a fost cupa mondială de fotbal FIFA, cu eticheta #WorldCup. După cum poţi vedea, o etichetare poate face diferenţa.

  Dacă Dumnezeu ar folosi Twitter sau Instagram, după părerea ta, care ar fi etichetele Lui preferate? Poate #TeIubesc sau #Mi-amdatviaţapentrutine. Crezi că mesajul Bibliei ar trebui să fie un „subiect de actualitate” pe reţelele sociale sau o „tendinţă” în conversaţiile noastre? Eu cred că da. Dintr-un motiv foarte simplu: Evanghelia, mesajul Bibliei, este o veste bună. Dacă în lumea noastră e nevoie de ceva, aceasta este nevoia de a auzi veşti bune. Oamenii au nevoie de speranţă şi, în Hristos, găsim speranţă şi mântuire.

  Astăzi, noi, tu şi cu mine, putem să împărţim cu alţii, prin toate mijloacele posibile, mesaje precum #aDouaVenirealuiHristos, #iartăpăcatele şi #mântuireaeînHristos.

  Vrei să împărtăşeşti vestea bună? Profetul spunea: „Ce frumoase sunt, pe munţi, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea!” Şi tu poţi fi un purtător de veşti bune!

  #veştibune #mesajulBibliei

  Un subiect de actualitate - 2017. Vrei să împărtăşeşti vestea bună? Profetul spunea: „Ce frumoase sunt, pe munţi, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea!” Şi tu poţi fi un purtător de veşti bune! #veştibune #mesajulBibliei
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...