Nu îmi e ruşine de Evanghelie

  Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede. (Romani 1:16)

  Ţi s-a întâmplat să ai ocazia să împărtăşeşti Cuvântul lui Dumnezeu cu cineva?

  Donald E. Knuth ştie bine despre ce vorbesc. Dr. Knuth, profesor emerit la Universitatea Standford, este unul dintre cei mai competenţi savanţi din domeniul ştiinţelor informatice. El este considerat a fi părintele programării moderne şi al analizei algoritmice. Opera lui, The Art of Computer Programming [Arta programării computerizate] este recunoscută la nivel mondial. Pentru opera sa ştiinţifică foarte reuşită, preşedintele Statelor Unite i-a acordat Medalia Naţională pentru Ştiinţă, în 1979. În 2010, a fost laureat al Premiului Frontiers of Knowledge, la categoria Tehnologie informatică, acordat de Fundaţia BBVA, din Spania. După cum poţi vedea, vorbim acum despre unul din cei mai iluştri oameni de ştiinţă ai timpurilor noastre.

  Pe lângă interesul lui pentru ştiinţele informatice, dr. Knuth este un pasionat al credinţei şi s-a distins prin faptul că a vorbit despre Cuvântul lui Dumnezeu în cele mai selecte cercuri academice. Este posibil ca un savant de anvergura lui să vorbească despre o carte atât de veche cum este Biblia? Într-un moment din viaţa lui, i-a fost ruşine să vorbească despre mântuire, dar a reuşit să îşi învingă temerea atunci când şi-a dat seama că şi alţi matematicieni eminenţi, precum Pascal, Newton şi Euler, au fost oameni ai credinţei.

  Convingerea că Dumnezeu doreşte să îi mântuiască şi pe savanţi l-a motivat pe Knuth să organizeze un grup de studiere a Bibliei din perspectiva unor principii ştiinţifice. În 1999 a susţinut o serie de conferinţe despre relaţia dintre credinţă şi ştiinţă, în prestigiosul Massachusets Institute of Technology. În plus, el a scris şi o carte, intitulată: „3:16: Bible Text Illuminated”, în care analizează toate versetele 3:16 din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Knuth a fost un far, o lumină pentru comunitatea ştiinţifică. În Cuvântul lui Dumnezeu, el a găsit adevărata înţelepciune, aceea care poate să ne înalţe mai presus de limitele acestui pământ. Ţi-ar plăcea să fii şi tu ca dr. Knuth? Atunci, să nu îţi fie ruşine de Evanghelie!

  #mândrucăsuntcreştin

  Nu îmi e ruşine de Evanghelie - 2017. Knuth a fost un far, o lumină pentru comunitatea ştiinţifică. În Cuvântul lui Dumnezeu, el a găsit adevărata înţelepciune, aceea care poate să ne înalţe mai presus de limitele acestui pământ. Ţi-ar plăcea să fii şi tu ca dr. Knuth? Atunci, să nu îţi fie ruşine de Evanghelie!
#mândrucăsuntcreştin
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...