Nu îmi e ruşine de Evanghelie

  Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede. (Romani 1:16)

  Ţi s-a întâmplat să ai ocazia să împărtăşeşti Cuvântul lui Dumnezeu cu cineva?

  Donald E. Knuth ştie bine despre ce vorbesc. Dr. Knuth, profesor emerit la Universitatea Standford, este unul dintre cei mai competenţi savanţi din domeniul ştiinţelor informatice. El este considerat a fi părintele programării moderne şi al analizei algoritmice. Opera lui, The Art of Computer Programming [Arta programării computerizate] este recunoscută la nivel mondial. Pentru opera sa ştiinţifică foarte reuşită, preşedintele Statelor Unite i-a acordat Medalia Naţională pentru Ştiinţă, în 1979. În 2010, a fost laureat al Premiului Frontiers of Knowledge, la categoria Tehnologie informatică, acordat de Fundaţia BBVA, din Spania. După cum poţi vedea, vorbim acum despre unul din cei mai iluştri oameni de ştiinţă ai timpurilor noastre.

  Pe lângă interesul lui pentru ştiinţele informatice, dr. Knuth este un pasionat al credinţei şi s-a distins prin faptul că a vorbit despre Cuvântul lui Dumnezeu în cele mai selecte cercuri academice. Este posibil ca un savant de anvergura lui să vorbească despre o carte atât de veche cum este Biblia? Într-un moment din viaţa lui, i-a fost ruşine să vorbească despre mântuire, dar a reuşit să îşi învingă temerea atunci când şi-a dat seama că şi alţi matematicieni eminenţi, precum Pascal, Newton şi Euler, au fost oameni ai credinţei.

  Convingerea că Dumnezeu doreşte să îi mântuiască şi pe savanţi l-a motivat pe Knuth să organizeze un grup de studiere a Bibliei din perspectiva unor principii ştiinţifice. În 1999 a susţinut o serie de conferinţe despre relaţia dintre credinţă şi ştiinţă, în prestigiosul Massachusets Institute of Technology. În plus, el a scris şi o carte, intitulată: „3:16: Bible Text Illuminated”, în care analizează toate versetele 3:16 din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Knuth a fost un far, o lumină pentru comunitatea ştiinţifică. În Cuvântul lui Dumnezeu, el a găsit adevărata înţelepciune, aceea care poate să ne înalţe mai presus de limitele acestui pământ. Ţi-ar plăcea să fii şi tu ca dr. Knuth? Atunci, să nu îţi fie ruşine de Evanghelie!

  #mândrucăsuntcreştin

  Nu îmi e ruşine de Evanghelie - 2017. Knuth a fost un far, o lumină pentru comunitatea ştiinţifică. În Cuvântul lui Dumnezeu, el a găsit adevărata înţelepciune, aceea care poate să ne înalţe mai presus de limitele acestui pământ. Ţi-ar plăcea să fii şi tu ca dr. Knuth? Atunci, să nu îţi fie ruşine de Evanghelie! #mândrucăsuntcreştin
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...