Nu îmi e ruşine de Evanghelie

Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede. (Romani 1:16)

Ţi s-a întâmplat să ai ocazia să împărtăşeşti Cuvântul lui Dumnezeu cu cineva?

Donald E. Knuth ştie bine despre ce vorbesc. Dr. Knuth, profesor emerit la Universitatea Standford, este unul dintre cei mai competenţi savanţi din domeniul ştiinţelor informatice. El este considerat a fi părintele programării moderne şi al analizei algoritmice. Opera lui, The Art of Computer Programming [Arta programării computerizate] este recunoscută la nivel mondial. Pentru opera sa ştiinţifică foarte reuşită, preşedintele Statelor Unite i-a acordat Medalia Naţională pentru Ştiinţă, în 1979. În 2010, a fost laureat al Premiului Frontiers of Knowledge, la categoria Tehnologie informatică, acordat de Fundaţia BBVA, din Spania. După cum poţi vedea, vorbim acum despre unul din cei mai iluştri oameni de ştiinţă ai timpurilor noastre.

De același autor

Pe lângă interesul lui pentru ştiinţele informatice, dr. Knuth este un pasionat al credinţei şi s-a distins prin faptul că a vorbit despre Cuvântul lui Dumnezeu în cele mai selecte cercuri academice. Este posibil ca un savant de anvergura lui să vorbească despre o carte atât de veche cum este Biblia? Într-un moment din viaţa lui, i-a fost ruşine să vorbească despre mântuire, dar a reuşit să îşi învingă temerea atunci când şi-a dat seama că şi alţi matematicieni eminenţi, precum Pascal, Newton şi Euler, au fost oameni ai credinţei.

Convingerea că Dumnezeu doreşte să îi mântuiască şi pe savanţi l-a motivat pe Knuth să organizeze un grup de studiere a Bibliei din perspectiva unor principii ştiinţifice. În 1999 a susţinut o serie de conferinţe despre relaţia dintre credinţă şi ştiinţă, în prestigiosul Massachusets Institute of Technology. În plus, el a scris şi o carte, intitulată: „3:16: Bible Text Illuminated”, în care analizează toate versetele 3:16 din Cuvântul lui Dumnezeu.

Knuth a fost un far, o lumină pentru comunitatea ştiinţifică. În Cuvântul lui Dumnezeu, el a găsit adevărata înţelepciune, aceea care poate să ne înalţe mai presus de limitele acestui pământ. Ţi-ar plăcea să fii şi tu ca dr. Knuth? Atunci, să nu îţi fie ruşine de Evanghelie!

#mândrucăsuntcreştin

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Nu îmi e ruşine de Evanghelie - 2017. Knuth a fost un far, o lumină pentru comunitatea ştiinţifică. În Cuvântul lui Dumnezeu, el a găsit adevărata înţelepciune, aceea care poate să ne înalţe mai presus de limitele acestui pământ. Ţi-ar plăcea să fii şi tu ca dr. Knuth? Atunci, să nu îţi fie ruşine de Evanghelie!
#mândrucăsuntcreştin pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.