Nu îmi e ruşine de Evanghelie

  Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede. (Romani 1:16)

  Ţi s-a întâmplat să ai ocazia să împărtăşeşti Cuvântul lui Dumnezeu cu cineva?

  Donald E. Knuth ştie bine despre ce vorbesc. Dr. Knuth, profesor emerit la Universitatea Standford, este unul dintre cei mai competenţi savanţi din domeniul ştiinţelor informatice. El este considerat a fi părintele programării moderne şi al analizei algoritmice. Opera lui, The Art of Computer Programming [Arta programării computerizate] este recunoscută la nivel mondial. Pentru opera sa ştiinţifică foarte reuşită, preşedintele Statelor Unite i-a acordat Medalia Naţională pentru Ştiinţă, în 1979. În 2010, a fost laureat al Premiului Frontiers of Knowledge, la categoria Tehnologie informatică, acordat de Fundaţia BBVA, din Spania. După cum poţi vedea, vorbim acum despre unul din cei mai iluştri oameni de ştiinţă ai timpurilor noastre.

  Pe lângă interesul lui pentru ştiinţele informatice, dr. Knuth este un pasionat al credinţei şi s-a distins prin faptul că a vorbit despre Cuvântul lui Dumnezeu în cele mai selecte cercuri academice. Este posibil ca un savant de anvergura lui să vorbească despre o carte atât de veche cum este Biblia? Într-un moment din viaţa lui, i-a fost ruşine să vorbească despre mântuire, dar a reuşit să îşi învingă temerea atunci când şi-a dat seama că şi alţi matematicieni eminenţi, precum Pascal, Newton şi Euler, au fost oameni ai credinţei.

  Convingerea că Dumnezeu doreşte să îi mântuiască şi pe savanţi l-a motivat pe Knuth să organizeze un grup de studiere a Bibliei din perspectiva unor principii ştiinţifice. În 1999 a susţinut o serie de conferinţe despre relaţia dintre credinţă şi ştiinţă, în prestigiosul Massachusets Institute of Technology. În plus, el a scris şi o carte, intitulată: „3:16: Bible Text Illuminated”, în care analizează toate versetele 3:16 din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Knuth a fost un far, o lumină pentru comunitatea ştiinţifică. În Cuvântul lui Dumnezeu, el a găsit adevărata înţelepciune, aceea care poate să ne înalţe mai presus de limitele acestui pământ. Ţi-ar plăcea să fii şi tu ca dr. Knuth? Atunci, să nu îţi fie ruşine de Evanghelie!

  #mândrucăsuntcreştin

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...