Ce ai sub haină?

  Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul! (Luca 18:13)

  Beth Whaanga este de o frumuseţe exuberantă. Părul ei este blond ca soarele; ochii ei albaştri concurează cu frumuseţea unei plaje caraibiene. La treizeci şi trei de ani, ea putea fi confundată cu uşurinţă cu o tânără de douăzeci de ani. Este aproape femeia ideală. Problema este că sub această splendoare exterioară se află ceva cu totul diferit: corpul ei poartă semnele luptei împotriva cancerului.

  La începutul anului 2014, Beth a hotărât să arate lumii partea ascunsă a vieţii ei. Cu acordul soţului ei, ea a publicat două fotografii pe pagina de Facebook. În prima, ea pare foarte impunătoare, datorită machiajului şi rochiei de culoare roşu regal, care îi scoate în evidenţă silueta. În a doua fotografie, se văd foarte clar cicatricile unei femei care a supravieţuit unei bătălii crunte împotriva unei boli grozave. Comparând cele două poze, contrastul este izbitor, de parcă ar fi vorba de două femei diferite. Ceea ce se vede la suprafaţă nu reflectă întotdeauna ce este în interior.

  Tu ce ai sub haină? Deşi părem strălucitori în ochii lumii, ca fiinţe în stare bună şi desăvârşiţi, adevărul este că, în interior, noi purtăm boli în stare terminală, ravagii cauzate de cancerul păcatului. Prorocul Isaia, descriind starea noastră, declară: „Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos, ci numai răni, vânătăi şi carne vie, nestoarse, nelegate şi nealinate cu untdelemn” (Isaia 1:6). Aşa arată viaţa noastră interioară. De aceea este vital să recurgem la Dumnezeu fără ipocrizie şi să ne recunoaştem condiţia noastră: suntem păcătoşi.

  Poate că şi tu te întrebi: ce să fac acum cu această boală?

  Iată soluţia: „Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna” (Isaia 1:18). Puţin contează ce ascunzi sub haina ta, Dumnezeu este gata să îţi vindece toate cicatricile lăsate de păcat. Dacă Satana te acuză şi îţi spune că eşti un mare păcătos, scoală-te, înalţă-ţi glasul şi spune: „Da! Sunt un mare păcătos, dar am un Mântuitor mare.”

  #IsusMântuitorulmeu

  Ce ai sub haină? - 2017. Puţin contează ce ascunzi sub haina ta, Dumnezeu este gata să îţi vindece toate cicatricile lăsate de păcat. Dacă Satana te acuză şi îţi spune că eşti un mare păcătos, scoală-te, înalţă-ţi glasul şi spune: „Da! Sunt un mare păcătos, dar am un Mântuitor mare.”
#IsusMântuitorulmeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...