Ce ai sub haină?

  Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul! (Luca 18:13)

  Beth Whaanga este de o frumuseţe exuberantă. Părul ei este blond ca soarele; ochii ei albaştri concurează cu frumuseţea unei plaje caraibiene. La treizeci şi trei de ani, ea putea fi confundată cu uşurinţă cu o tânără de douăzeci de ani. Este aproape femeia ideală. Problema este că sub această splendoare exterioară se află ceva cu totul diferit: corpul ei poartă semnele luptei împotriva cancerului.

  La începutul anului 2014, Beth a hotărât să arate lumii partea ascunsă a vieţii ei. Cu acordul soţului ei, ea a publicat două fotografii pe pagina de Facebook. În prima, ea pare foarte impunătoare, datorită machiajului şi rochiei de culoare roşu regal, care îi scoate în evidenţă silueta. În a doua fotografie, se văd foarte clar cicatricile unei femei care a supravieţuit unei bătălii crunte împotriva unei boli grozave. Comparând cele două poze, contrastul este izbitor, de parcă ar fi vorba de două femei diferite. Ceea ce se vede la suprafaţă nu reflectă întotdeauna ce este în interior.

  Tu ce ai sub haină? Deşi părem strălucitori în ochii lumii, ca fiinţe în stare bună şi desăvârşiţi, adevărul este că, în interior, noi purtăm boli în stare terminală, ravagii cauzate de cancerul păcatului. Prorocul Isaia, descriind starea noastră, declară: „Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos, ci numai răni, vânătăi şi carne vie, nestoarse, nelegate şi nealinate cu untdelemn” (Isaia 1:6). Aşa arată viaţa noastră interioară. De aceea este vital să recurgem la Dumnezeu fără ipocrizie şi să ne recunoaştem condiţia noastră: suntem păcătoşi.

  Poate că şi tu te întrebi: ce să fac acum cu această boală?

  Iată soluţia: „Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna” (Isaia 1:18). Puţin contează ce ascunzi sub haina ta, Dumnezeu este gata să îţi vindece toate cicatricile lăsate de păcat. Dacă Satana te acuză şi îţi spune că eşti un mare păcătos, scoală-te, înalţă-ţi glasul şi spune: „Da! Sunt un mare păcătos, dar am un Mântuitor mare.”

  #IsusMântuitorulmeu

  Ce ai sub haină? - 2017. Puţin contează ce ascunzi sub haina ta, Dumnezeu este gata să îţi vindece toate cicatricile lăsate de păcat. Dacă Satana te acuză şi îţi spune că eşti un mare păcătos, scoală-te, înalţă-ţi glasul şi spune: „Da! Sunt un mare păcătos, dar am un Mântuitor mare.” #IsusMântuitorulmeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...