Articolul precedentCoşul cu fructe
  Articolul următorBucuria acestei descoperiri

  Aş vrea să fiu…

  Dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. (1 Ioan 5:14)

  Ieşind din templu, copilul privi spre mama lui şi o întrebă:

  – Aş putea să mă fac medic?

  Mama, a cărei piele deja colorată era bronzată de soare, şi-a pus cu tandreţe mâinile pe umerii băiatului şi i-a spus:

  – Dacă Îi ceri Domnului şi crezi în acest lucru din toată inima ta, El te va face medic!

  – Eu cred că pot deveni medic, îi răspunse copilaşul, foarte sigur pe el.

  – Atunci, asta vei fi.

  Îşi putea îndeplini visul acest copil? El trăia într-o epocă în care însuşi faptul de a fi de culoare era un păcat. Nu crescuse avându-l pe tatăl lui alături. Mama a trebuit ca uneori să lucreze în trei locuri diferite şi astfel nu putea petrece suficient timp cu băieţii ei. Dar, începând din acea zi în care mama l-a învăţat că „toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede” (Marcu 9:23), băieţelul care acum era în clasa a cincea a început să Îl roage pe Dumnezeu să îl ajute. Amintindu-şi de această discuţie, Ben Carson declară: „Din acel moment, am ştiut ce vreau să fac în viaţă” (Ben Carson, Asumă-ţi riscul).

  Acel copil nu doar că a devenit medic, ci acum este unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume! Pe parcursul carierei lui de succes, Carson a primit numeroase distincţii, printre care peste cincizeci de doctorate honoris causa. În anul 2000, el a fost numit de postul de televiziune CNN şi de revista Time unul din cei douăzeci cei mai buni medici şi oameni de ştiinţă din Statele Unite. În acelaşi an a fost ales de Library of Congress a Statelor Unite ca unul dintre cele optzeci şi nouă de „legende vii” ale naţiunii. În 2008, a fost decorat cu Medalia Prezidenţială pentru Libertate, cea mai înaltă distincţie civilă acordată în Statele Unite.

  Dumnezeu l-a înălţat pe Carson pe înălţimi la care nu a visat niciodată că va ajunge. În viaţa lui putem vedea împlinirea următoarei făgăduinţe: „Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât gândirea omenească cea mai înaltă” (Educaţie, cap. 1, p. 18). Până la ce nivel speri să ajungi? Cine vrei să devii în viaţă? Dacă ştii deja, nu te îndoi că, împreună cu Isus, totul este posibil.

  #dasepoate #cevreausăfiu

  Aş vrea să fiu... - 2017. Dumnezeu l-a înălţat pe Carson pe înălţimi la care nu a visat niciodată că va ajunge. Până la ce nivel speri să ajungi? Cine vrei să devii în viaţă? Dacă ştii deja, nu te îndoi că, împreună cu Isus, totul este posibil.
#dasepoate #cevreausăfiu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...