Articolul precedentCoşul cu fructe
  Articolul următorBucuria acestei descoperiri

  Aş vrea să fiu…

  Dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. (1 Ioan 5:14)

  Ieşind din templu, copilul privi spre mama lui şi o întrebă:

  – Aş putea să mă fac medic?

  Mama, a cărei piele deja colorată era bronzată de soare, şi-a pus cu tandreţe mâinile pe umerii băiatului şi i-a spus:

  – Dacă Îi ceri Domnului şi crezi în acest lucru din toată inima ta, El te va face medic!

  – Eu cred că pot deveni medic, îi răspunse copilaşul, foarte sigur pe el.

  – Atunci, asta vei fi.

  Îşi putea îndeplini visul acest copil? El trăia într-o epocă în care însuşi faptul de a fi de culoare era un păcat. Nu crescuse avându-l pe tatăl lui alături. Mama a trebuit ca uneori să lucreze în trei locuri diferite şi astfel nu putea petrece suficient timp cu băieţii ei. Dar, începând din acea zi în care mama l-a învăţat că „toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede” (Marcu 9:23), băieţelul care acum era în clasa a cincea a început să Îl roage pe Dumnezeu să îl ajute. Amintindu-şi de această discuţie, Ben Carson declară: „Din acel moment, am ştiut ce vreau să fac în viaţă” (Ben Carson, Asumă-ţi riscul).

  Acel copil nu doar că a devenit medic, ci acum este unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume! Pe parcursul carierei lui de succes, Carson a primit numeroase distincţii, printre care peste cincizeci de doctorate honoris causa. În anul 2000, el a fost numit de postul de televiziune CNN şi de revista Time unul din cei douăzeci cei mai buni medici şi oameni de ştiinţă din Statele Unite. În acelaşi an a fost ales de Library of Congress a Statelor Unite ca unul dintre cele optzeci şi nouă de „legende vii” ale naţiunii. În 2008, a fost decorat cu Medalia Prezidenţială pentru Libertate, cea mai înaltă distincţie civilă acordată în Statele Unite.

  Dumnezeu l-a înălţat pe Carson pe înălţimi la care nu a visat niciodată că va ajunge. În viaţa lui putem vedea împlinirea următoarei făgăduinţe: „Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât gândirea omenească cea mai înaltă” (Educaţie, cap. 1, p. 18). Până la ce nivel speri să ajungi? Cine vrei să devii în viaţă? Dacă ştii deja, nu te îndoi că, împreună cu Isus, totul este posibil.

  #dasepoate #cevreausăfiu

  Aş vrea să fiu... - 2017. Dumnezeu l-a înălţat pe Carson pe înălţimi la care nu a visat niciodată că va ajunge. Până la ce nivel speri să ajungi? Cine vrei să devii în viaţă? Dacă ştii deja, nu te îndoi că, împreună cu Isus, totul este posibil. #dasepoate #cevreausăfiu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...