Avantajele celui care crede

  Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi. (2 Cronici 20:20)

  A spune „am citit deja” acea carte poate fi o afirmaţie relativ falsă. Una dintre cărţile mele preferate este Divina vindecare, de Ellen White. Deja am citit-o în întregime de trei ori. În perioada în care am scris Lucas: el Evangelio de la gracia [Luca: Evanghelia harului], am reluat din nou cartea şi am găsit zeci de afirmaţii pe care nu le-am mai remarcat până atunci. Aş vrea să îţi împărtăşesc câteva din ele: „Evanghelia simplifică într-un mod minunat problemele vieţii.”

  Ce adevăr minunat, nu-i aşa? Evanghelia nu doar că îţi poate dărui mântuirea veşnică, ci, în plus, ea te poate ajuta să faci faţă problemelor obişnuite, din viaţa de zi cu zi. Cu alte cuvinte, a crede în Isus nu doar că îţi oferă şansa să trăieşti în veşnicie, ci şi să ai o viaţă mai bună aici. Iată un exemplu concludent!

  Revista Psychologyand Psychiatry Research a publicat un articol în care se scotea în evidenţă credibilitatea afirmaţiei făcute în Divina vindecare. În opinia cercetătorilor care au realizat studiul, rugăciunea şi credinţa în Dumnezeu constituie o sursă de îmbunătăţire a stării de sănătate a celor care suferă de un anume tip de tulburare psihiatrică. David H. Rosmarin, profesor de psihiatrie la Universitatea Harvard, spune că a crede în Dumnezeu aduce o ameliorare a stării psihice a pacientului, diminuează riscul de depresie şi previne suicidul.

  Studiul, realizat pe o sută cincizeci şi nouă de pacienţi, arată că cei care nu cred în Dumnezeu prezintă o întârziere de două ori mai mare în a răspunde pozitiv la tratamentul lor în comparaţie cu cei care admit că au credinţă în Dumnezeu.

  Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). Credinţa în El îţi deschide uşa spre adevărata fericire. Acum, în perioada cea mai plină a vieţii tale – tinereţea – tu poţi să îţi dezvolţi şi să îţi aprofundezi credinţa în Domnul şi astfel, poţi să îţi foloseşti facultăţile mentale în toată plinătatea lor, aşa cum te-a înzestrat Dumnezeu. Cuvintele lui Iosafat continuă să fie valabile şi în zilele noastre, în secolul XXI: „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi” (2 Cronici 20:20).

  Dacă vei face acest lucru, totul va fi mult mai simplu pentru tine.

  #încrede-teînDumnezeu

  Avantajele celui care crede - 2017. Acum, în perioada cea mai plină a vieţii tale – tinereţea – tu poţi să îţi dezvolţi şi să îţi aprofundezi credinţa în Domnul şi astfel, poţi să îţi foloseşti facultăţile mentale în toată plinătatea lor, aşa cum te-a înzestrat Dumnezeu. Dacă vei face acest lucru, totul va fi mult mai simplu pentru tine.
#încrede-teînDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...