Avantajele celui care crede

  Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi. (2 Cronici 20:20)

  A spune „am citit deja” acea carte poate fi o afirmaţie relativ falsă. Una dintre cărţile mele preferate este Divina vindecare, de Ellen White. Deja am citit-o în întregime de trei ori. În perioada în care am scris Lucas: el Evangelio de la gracia [Luca: Evanghelia harului], am reluat din nou cartea şi am găsit zeci de afirmaţii pe care nu le-am mai remarcat până atunci. Aş vrea să îţi împărtăşesc câteva din ele: „Evanghelia simplifică într-un mod minunat problemele vieţii.”

  Ce adevăr minunat, nu-i aşa? Evanghelia nu doar că îţi poate dărui mântuirea veşnică, ci, în plus, ea te poate ajuta să faci faţă problemelor obişnuite, din viaţa de zi cu zi. Cu alte cuvinte, a crede în Isus nu doar că îţi oferă şansa să trăieşti în veşnicie, ci şi să ai o viaţă mai bună aici. Iată un exemplu concludent!

  Revista Psychologyand Psychiatry Research a publicat un articol în care se scotea în evidenţă credibilitatea afirmaţiei făcute în Divina vindecare. În opinia cercetătorilor care au realizat studiul, rugăciunea şi credinţa în Dumnezeu constituie o sursă de îmbunătăţire a stării de sănătate a celor care suferă de un anume tip de tulburare psihiatrică. David H. Rosmarin, profesor de psihiatrie la Universitatea Harvard, spune că a crede în Dumnezeu aduce o ameliorare a stării psihice a pacientului, diminuează riscul de depresie şi previne suicidul.

  Studiul, realizat pe o sută cincizeci şi nouă de pacienţi, arată că cei care nu cred în Dumnezeu prezintă o întârziere de două ori mai mare în a răspunde pozitiv la tratamentul lor în comparaţie cu cei care admit că au credinţă în Dumnezeu.

  Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). Credinţa în El îţi deschide uşa spre adevărata fericire. Acum, în perioada cea mai plină a vieţii tale – tinereţea – tu poţi să îţi dezvolţi şi să îţi aprofundezi credinţa în Domnul şi astfel, poţi să îţi foloseşti facultăţile mentale în toată plinătatea lor, aşa cum te-a înzestrat Dumnezeu. Cuvintele lui Iosafat continuă să fie valabile şi în zilele noastre, în secolul XXI: „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi” (2 Cronici 20:20).

  Dacă vei face acest lucru, totul va fi mult mai simplu pentru tine.

  #încrede-teînDumnezeu

  Avantajele celui care crede - 2017. Acum, în perioada cea mai plină a vieţii tale – tinereţea – tu poţi să îţi dezvolţi şi să îţi aprofundezi credinţa în Domnul şi astfel, poţi să îţi foloseşti facultăţile mentale în toată plinătatea lor, aşa cum te-a înzestrat Dumnezeu. Dacă vei face acest lucru, totul va fi mult mai simplu pentru tine. #încrede-teînDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...