Mi-a luat locul

  Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu. (1 Petru 3:18)

  Doi fraţi gemeni care lucrau ca şoferi de taxi în Manilla, Filipine, semănau atât de bine încât era foarte dificil să îi distingi. Într-o zi, unul dintre ei a avut un accident care a dus la moartea unui turist. Poliţia l-a acuzat că a condus în mod neglijent şi, după un lung proces, el a fost condamnat la opt ani de închisoare.

  Fratele lui geamăn, care era celibatar, a suferit enorm din cauza acestei tragedii. Într-o zi şi-a vizitat fratele în închisoare şi i-a spus: „Am un plan pentru a te scoate de aici. Nu pot să stau şi să nu fac nimic în faţa durerii pe care absenţa ta o produce familiei tale. Pentru că semănăm atât de mult, nimeni nu îşi va da seama că am făcut schimb, şi tu poţi ieşi în locul meu. Te îmbraci cu hainele mele şi îmi iei cardul de acces, iar eu voi ispăşi pedeapsa în locul tău. Soţia şi copiii tăi au nevoie de tine; du-te la ei.” Într-un moment de neatenţie al paznicilor, cei doi fraţi şi-au schimbat rapid hainele. Cel vinovat a ieşit şi şi-a găsit familia, în timp ce cel nevinovat a rămas închis, plătind pentru o faptă pe care nu o înfăptuise.

  Ţi se pare corect ca o persoană nevinovată să primească sentinţa care îi revenea celui vinovat? Asta a făcut Isus pentru noi. Tu şi cu mine am făcut o faptă foarte gravă, păcătuind şi încălcând legea lui Dumnezeu. În consecinţă, în dreptul nostru a fost pronunţată o sentinţă de moarte. Dar Hristos, la fel ca fratele din povestea noastră, a hotărât să ne ia locul şi să sufere pedeapsa pe care tu şi cu mine o meritam. Jertfa Lui este cea mai mare dovadă de dragoste a lui Dumnezeu pentru păcătoşi.

  Profetul Isaia descrie ceea ce a făcut Isus în următoarele cuvinte: „Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, durerile noastre le-a luat asupra Lui. […] Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem tămăduiţi” (Isaia 53:4,5). Da! Domnul S-a dat pe Sine, a suferit şi a murit pentru tine, luând asupra Lui locul care îţi revenea ţie. Ce vei face cu libertatea pe care ţi-a adus-o jertfa Lui?

  #Isusaluatloculmeu

  Mi-a luat locul - 2017. Ţi se pare corect ca o persoană nevinovată să primească sentinţa care îi revenea celui vinovat? Asta a făcut Isus pentru noi. Domnul S-a dat pe Sine, a suferit şi a murit pentru tine, luând asupra Lui locul care îţi revenea ţie. Ce vei face cu libertatea pe care ţi-a adus-o jertfa Lui?
#Isusaluatloculmeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...