Mi-a luat locul

Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu. (1 Petru 3:18)

Doi fraţi gemeni care lucrau ca şoferi de taxi în Manilla, Filipine, semănau atât de bine încât era foarte dificil să îi distingi. Într-o zi, unul dintre ei a avut un accident care a dus la moartea unui turist. Poliţia l-a acuzat că a condus în mod neglijent şi, după un lung proces, el a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Fratele lui geamăn, care era celibatar, a suferit enorm din cauza acestei tragedii. Într-o zi şi-a vizitat fratele în închisoare şi i-a spus: „Am un plan pentru a te scoate de aici. Nu pot să stau şi să nu fac nimic în faţa durerii pe care absenţa ta o produce familiei tale. Pentru că semănăm atât de mult, nimeni nu îşi va da seama că am făcut schimb, şi tu poţi ieşi în locul meu. Te îmbraci cu hainele mele şi îmi iei cardul de acces, iar eu voi ispăşi pedeapsa în locul tău. Soţia şi copiii tăi au nevoie de tine; du-te la ei.” Într-un moment de neatenţie al paznicilor, cei doi fraţi şi-au schimbat rapid hainele. Cel vinovat a ieşit şi şi-a găsit familia, în timp ce cel nevinovat a rămas închis, plătind pentru o faptă pe care nu o înfăptuise.

Ţi se pare corect ca o persoană nevinovată să primească sentinţa care îi revenea celui vinovat? Asta a făcut Isus pentru noi. Tu şi cu mine am făcut o faptă foarte gravă, păcătuind şi încălcând legea lui Dumnezeu. În consecinţă, în dreptul nostru a fost pronunţată o sentinţă de moarte. Dar Hristos, la fel ca fratele din povestea noastră, a hotărât să ne ia locul şi să sufere pedeapsa pe care tu şi cu mine o meritam. Jertfa Lui este cea mai mare dovadă de dragoste a lui Dumnezeu pentru păcătoşi.

Profetul Isaia descrie ceea ce a făcut Isus în următoarele cuvinte: „Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, durerile noastre le-a luat asupra Lui. […] Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem tămăduiţi” (Isaia 53:4,5). Da! Domnul S-a dat pe Sine, a suferit şi a murit pentru tine, luând asupra Lui locul care îţi revenea ţie. Ce vei face cu libertatea pe care ţi-a adus-o jertfa Lui?

#Isusaluatloculmeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video