Mi-a luat locul

  Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu. (1 Petru 3:18)

  Doi fraţi gemeni care lucrau ca şoferi de taxi în Manilla, Filipine, semănau atât de bine încât era foarte dificil să îi distingi. Într-o zi, unul dintre ei a avut un accident care a dus la moartea unui turist. Poliţia l-a acuzat că a condus în mod neglijent şi, după un lung proces, el a fost condamnat la opt ani de închisoare.

  Fratele lui geamăn, care era celibatar, a suferit enorm din cauza acestei tragedii. Într-o zi şi-a vizitat fratele în închisoare şi i-a spus: „Am un plan pentru a te scoate de aici. Nu pot să stau şi să nu fac nimic în faţa durerii pe care absenţa ta o produce familiei tale. Pentru că semănăm atât de mult, nimeni nu îşi va da seama că am făcut schimb, şi tu poţi ieşi în locul meu. Te îmbraci cu hainele mele şi îmi iei cardul de acces, iar eu voi ispăşi pedeapsa în locul tău. Soţia şi copiii tăi au nevoie de tine; du-te la ei.” Într-un moment de neatenţie al paznicilor, cei doi fraţi şi-au schimbat rapid hainele. Cel vinovat a ieşit şi şi-a găsit familia, în timp ce cel nevinovat a rămas închis, plătind pentru o faptă pe care nu o înfăptuise.

  Ţi se pare corect ca o persoană nevinovată să primească sentinţa care îi revenea celui vinovat? Asta a făcut Isus pentru noi. Tu şi cu mine am făcut o faptă foarte gravă, păcătuind şi încălcând legea lui Dumnezeu. În consecinţă, în dreptul nostru a fost pronunţată o sentinţă de moarte. Dar Hristos, la fel ca fratele din povestea noastră, a hotărât să ne ia locul şi să sufere pedeapsa pe care tu şi cu mine o meritam. Jertfa Lui este cea mai mare dovadă de dragoste a lui Dumnezeu pentru păcătoşi.

  Profetul Isaia descrie ceea ce a făcut Isus în următoarele cuvinte: „Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, durerile noastre le-a luat asupra Lui. […] Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem tămăduiţi” (Isaia 53:4,5). Da! Domnul S-a dat pe Sine, a suferit şi a murit pentru tine, luând asupra Lui locul care îţi revenea ţie. Ce vei face cu libertatea pe care ţi-a adus-o jertfa Lui?

  #Isusaluatloculmeu

  Mi-a luat locul - 2017. Ţi se pare corect ca o persoană nevinovată să primească sentinţa care îi revenea celui vinovat? Asta a făcut Isus pentru noi. Domnul S-a dat pe Sine, a suferit şi a murit pentru tine, luând asupra Lui locul care îţi revenea ţie. Ce vei face cu libertatea pe care ţi-a adus-o jertfa Lui? #Isusaluatloculmeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...