Articolul precedentCu cât îmbătrânesc mai mult…
  Articolul următorEl vine pe nori

  Acum este momentul oportun

  El hotărăşte din nou o zi: astăzi. (Evrei 4:7)

  În duminica zilei de 8 octombrie 1871, Dwight L. Moody a prezentat un mesaj fervent înaintea unei mulţimi imense de oameni din oraşul Chicago. În timp ce se cânta imnul de închidere, membrii bisericii au auzit sirenele pompierilor care treceau cu viteză. Ieşind din biserică, ei au aflat că se declanşase un incendiu care ardea tot ce îi stătea în cale. Gândindu-se la ce este mai rău, Moody a mers să se asigure că familia lui este în siguranţă, apoi a verificat dacă şi alţii erau în siguranţă. Incendiul a ţinut două zile întregi, a distrus mai mult de şase kilometri pătraţi din suprafaţa oraşului, a produs moartea a aproximativ trei sute de persoane şi a lăsat mai bine de o sută de mii de oameni fără locuinţe.

  În acea seară, Moody predicase din Matei 27:22: „Dar ce să fac cu Isus, care se numeşte Hristos?” În concluzia predicii, el spunea: „Aş vrea ca în timp ce ieşiţi să meditaţi la cuvintele lui Pilat, să le analizaţi din nou şi din nou în această săptămână şi, weekendul viitor, vom hotărî ce vom face cu Isus din Nazaret.” Weekendul viitor? Dar „weekendul viitor” nu a mai venit. În acea seară, biserica a fost distrusă complet şi mai multe persoane prezente au pierit în flăcările puternice ale focului. Din acel moment, Moody a înţeles că astăzi, acum, este momentul cel mai bun să hotărăşti ce faci cu Isus.

  Ce mai aştepţi pentru a răspunde la întrebarea lui Pilat? În timp ce Învăţătorul îl vizita pe Zacheu, i-a spus: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta” (Luca 19:9). Tâlharului de pe cruce i-a spus: „Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai” (Luca 23:43). În aceeaşi ordine de idei, Pavel le-a scris corintenilor: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii!” (2 Corinteni 6:2). Dragă cititorule, ocazia ta de a-L accepta pe Isus este „acum”, „astăzi”. Destinul vieţii tale spirituale nu are decât un timp: prezentul. Nu există trecut, nici viitor. Acum ori niciodată!

  Pentru că nu ştii dacă vei mai avea o altă ocazie să răspunzi întrebării lui Pilat, astăzi este ziua potrivită pentru a da un răspuns. Ce vei face cu Isus? Acceptă-L ca Domn şi Mântuitor! Ai făcut deja acest lucru?

  #astăziesteziua

  Acum este momentul oportun - 2017. Dragă cititorule, ocazia ta de a-L accepta pe Isus este „acum”, „astăzi”. Destinul vieţii tale spirituale nu are decât un timp: prezentul. Nu există trecut, nici viitor. Acum ori niciodată! #astăziesteziua
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...