Articolul precedentCu cât îmbătrânesc mai mult…
  Articolul următorEl vine pe nori

  Acum este momentul oportun

  El hotărăşte din nou o zi: astăzi. (Evrei 4:7)

  În duminica zilei de 8 octombrie 1871, Dwight L. Moody a prezentat un mesaj fervent înaintea unei mulţimi imense de oameni din oraşul Chicago. În timp ce se cânta imnul de închidere, membrii bisericii au auzit sirenele pompierilor care treceau cu viteză. Ieşind din biserică, ei au aflat că se declanşase un incendiu care ardea tot ce îi stătea în cale. Gândindu-se la ce este mai rău, Moody a mers să se asigure că familia lui este în siguranţă, apoi a verificat dacă şi alţii erau în siguranţă. Incendiul a ţinut două zile întregi, a distrus mai mult de şase kilometri pătraţi din suprafaţa oraşului, a produs moartea a aproximativ trei sute de persoane şi a lăsat mai bine de o sută de mii de oameni fără locuinţe.

  În acea seară, Moody predicase din Matei 27:22: „Dar ce să fac cu Isus, care se numeşte Hristos?” În concluzia predicii, el spunea: „Aş vrea ca în timp ce ieşiţi să meditaţi la cuvintele lui Pilat, să le analizaţi din nou şi din nou în această săptămână şi, weekendul viitor, vom hotărî ce vom face cu Isus din Nazaret.” Weekendul viitor? Dar „weekendul viitor” nu a mai venit. În acea seară, biserica a fost distrusă complet şi mai multe persoane prezente au pierit în flăcările puternice ale focului. Din acel moment, Moody a înţeles că astăzi, acum, este momentul cel mai bun să hotărăşti ce faci cu Isus.

  Ce mai aştepţi pentru a răspunde la întrebarea lui Pilat? În timp ce Învăţătorul îl vizita pe Zacheu, i-a spus: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta” (Luca 19:9). Tâlharului de pe cruce i-a spus: „Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai” (Luca 23:43). În aceeaşi ordine de idei, Pavel le-a scris corintenilor: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii!” (2 Corinteni 6:2). Dragă cititorule, ocazia ta de a-L accepta pe Isus este „acum”, „astăzi”. Destinul vieţii tale spirituale nu are decât un timp: prezentul. Nu există trecut, nici viitor. Acum ori niciodată!

  Pentru că nu ştii dacă vei mai avea o altă ocazie să răspunzi întrebării lui Pilat, astăzi este ziua potrivită pentru a da un răspuns. Ce vei face cu Isus? Acceptă-L ca Domn şi Mântuitor! Ai făcut deja acest lucru?

  #astăziesteziua

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...