Articolul precedentCu cât îmbătrânesc mai mult…
  Articolul următorEl vine pe nori

  Acum este momentul oportun

  El hotărăşte din nou o zi: astăzi. (Evrei 4:7)

  În duminica zilei de 8 octombrie 1871, Dwight L. Moody a prezentat un mesaj fervent înaintea unei mulţimi imense de oameni din oraşul Chicago. În timp ce se cânta imnul de închidere, membrii bisericii au auzit sirenele pompierilor care treceau cu viteză. Ieşind din biserică, ei au aflat că se declanşase un incendiu care ardea tot ce îi stătea în cale. Gândindu-se la ce este mai rău, Moody a mers să se asigure că familia lui este în siguranţă, apoi a verificat dacă şi alţii erau în siguranţă. Incendiul a ţinut două zile întregi, a distrus mai mult de şase kilometri pătraţi din suprafaţa oraşului, a produs moartea a aproximativ trei sute de persoane şi a lăsat mai bine de o sută de mii de oameni fără locuinţe.

  În acea seară, Moody predicase din Matei 27:22: „Dar ce să fac cu Isus, care se numeşte Hristos?” În concluzia predicii, el spunea: „Aş vrea ca în timp ce ieşiţi să meditaţi la cuvintele lui Pilat, să le analizaţi din nou şi din nou în această săptămână şi, weekendul viitor, vom hotărî ce vom face cu Isus din Nazaret.” Weekendul viitor? Dar „weekendul viitor” nu a mai venit. În acea seară, biserica a fost distrusă complet şi mai multe persoane prezente au pierit în flăcările puternice ale focului. Din acel moment, Moody a înţeles că astăzi, acum, este momentul cel mai bun să hotărăşti ce faci cu Isus.

  Ce mai aştepţi pentru a răspunde la întrebarea lui Pilat? În timp ce Învăţătorul îl vizita pe Zacheu, i-a spus: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta” (Luca 19:9). Tâlharului de pe cruce i-a spus: „Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai” (Luca 23:43). În aceeaşi ordine de idei, Pavel le-a scris corintenilor: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii!” (2 Corinteni 6:2). Dragă cititorule, ocazia ta de a-L accepta pe Isus este „acum”, „astăzi”. Destinul vieţii tale spirituale nu are decât un timp: prezentul. Nu există trecut, nici viitor. Acum ori niciodată!

  Pentru că nu ştii dacă vei mai avea o altă ocazie să răspunzi întrebării lui Pilat, astăzi este ziua potrivită pentru a da un răspuns. Ce vei face cu Isus? Acceptă-L ca Domn şi Mântuitor! Ai făcut deja acest lucru?

  #astăziesteziua

  Acum este momentul oportun - 2017. Dragă cititorule, ocazia ta de a-L accepta pe Isus este „acum”, „astăzi”. Destinul vieţii tale spirituale nu are decât un timp: prezentul. Nu există trecut, nici viitor. Acum ori niciodată!
#astăziesteziua
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...