Articolul precedentAventură în Italia
  Articolul următorStrigătul de la miezul nopţii

  Cum vrei să îţi fie viitorul?

  Căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” (Evrei 13:5)

  La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în anumite părţi din Norvegia era foarte greu să găseşti alimente. O anumită familie, pentru a evita ca fiul lor de nouă ani să moară de foame, l-au dat pe mâinile unui cioban pentru ca băiatul să îl ajute să aibă grijă de animale şi, în schimb, ciobanul să îl hrănească pe perioada verii. Într-o zi, după o zi lungă şi grea de muncă, ciobanul i-a poruncit băiatului să meargă să caute două capre care se pierduseră. Câteva decenii mai târziu, amintindu-şi despre această experienţă, el scria: „În timp ce mă îndreptam spre dealuri, m-am simţit nefericit…, uitat de familie şi convins că nimeni nu era interesat de soarta mea. […] Afară ploua şi, când ploaia îmi uda faţa, ea se făcea sărată, se amesteca cu lacrimile mele. Eram foarte singur, uitat de toţi!” Gândirea lui copilărească, naivă, simplă nu îl lăsa să vadă dincolo de dealuri sau de păscutul caprelor. El avea un Dumnezeu uimitor, care îi purta de grijă.

  Odată cu trecerea anilor, tânărul acesta a trecut peste greutăţile din copilărie şi a devenit unul din cele mai influente personaje din Biserica Adventistă. El a slujit ca pastor, misionar, profesor şi administrator. A ocupat diverse posturi în Africa, Europa şi America de Nord. El şi-a consolidat pregătirea academică, obţinând un doctorat la una din cele mai prestigioase universităţi din Germania: Tubinga. În cele din urmă, el a fost numit preşedinte al Conferinţei Generale a adventiştilor de ziua a şaptea, poziţie pe care a ocupat-o timp de unsprezece ani (1999–2010). Copilul pe care nu l-a putut hrăni familia lui era Jan Paulsen.

  Cum a reuşit pastorul Paulsen să îşi croiască drum în ciuda dificultăţilor? Cheia succesului lui a fost încrederea în făgăduinţa divină: „Nu te voi lăsa şi nici nu te voi părăsi” (Let Your Life to Shine [Viaţa ta să strălucească]). Deşi se simţea singur, adevărul este că Dumnezeu a fost întotdeauna cu el. Ştiai că prezenţa divină care este cu tine va fi motorul care te va ajuta să îţi învingi limitele? Dacă Dumnezeu este cu tine, lumina pe care a pus-o în tine va străluci. Cine ştie dacă El nu vede deja în tine un viitor preşedinte…

  #Dumnezeuestecumine

  Cum vrei să îţi fie viitorul? - 2017. Ştiai că prezenţa divină care este cu tine va fi motorul care te va ajuta să îţi învingi limitele? Dacă Dumnezeu este cu tine, lumina pe care a pus-o în tine va străluci. Cine ştie dacă El nu vede deja în tine un viitor preşedinte... #Dumnezeuestecumine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...