Articolul precedentAventură în Italia
  Articolul următorStrigătul de la miezul nopţii

  Cum vrei să îţi fie viitorul?

  Căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” (Evrei 13:5)

  La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în anumite părţi din Norvegia era foarte greu să găseşti alimente. O anumită familie, pentru a evita ca fiul lor de nouă ani să moară de foame, l-au dat pe mâinile unui cioban pentru ca băiatul să îl ajute să aibă grijă de animale şi, în schimb, ciobanul să îl hrănească pe perioada verii. Într-o zi, după o zi lungă şi grea de muncă, ciobanul i-a poruncit băiatului să meargă să caute două capre care se pierduseră. Câteva decenii mai târziu, amintindu-şi despre această experienţă, el scria: „În timp ce mă îndreptam spre dealuri, m-am simţit nefericit…, uitat de familie şi convins că nimeni nu era interesat de soarta mea. […] Afară ploua şi, când ploaia îmi uda faţa, ea se făcea sărată, se amesteca cu lacrimile mele. Eram foarte singur, uitat de toţi!” Gândirea lui copilărească, naivă, simplă nu îl lăsa să vadă dincolo de dealuri sau de păscutul caprelor. El avea un Dumnezeu uimitor, care îi purta de grijă.

  Odată cu trecerea anilor, tânărul acesta a trecut peste greutăţile din copilărie şi a devenit unul din cele mai influente personaje din Biserica Adventistă. El a slujit ca pastor, misionar, profesor şi administrator. A ocupat diverse posturi în Africa, Europa şi America de Nord. El şi-a consolidat pregătirea academică, obţinând un doctorat la una din cele mai prestigioase universităţi din Germania: Tubinga. În cele din urmă, el a fost numit preşedinte al Conferinţei Generale a adventiştilor de ziua a şaptea, poziţie pe care a ocupat-o timp de unsprezece ani (1999–2010). Copilul pe care nu l-a putut hrăni familia lui era Jan Paulsen.

  Cum a reuşit pastorul Paulsen să îşi croiască drum în ciuda dificultăţilor? Cheia succesului lui a fost încrederea în făgăduinţa divină: „Nu te voi lăsa şi nici nu te voi părăsi” (Let Your Life to Shine [Viaţa ta să strălucească]). Deşi se simţea singur, adevărul este că Dumnezeu a fost întotdeauna cu el. Ştiai că prezenţa divină care este cu tine va fi motorul care te va ajuta să îţi învingi limitele? Dacă Dumnezeu este cu tine, lumina pe care a pus-o în tine va străluci. Cine ştie dacă El nu vede deja în tine un viitor preşedinte…

  #Dumnezeuestecumine

  Cum vrei să îţi fie viitorul? - 2017. Ştiai că prezenţa divină care este cu tine va fi motorul care te va ajuta să îţi învingi limitele? Dacă Dumnezeu este cu tine, lumina pe care a pus-o în tine va străluci. Cine ştie dacă El nu vede deja în tine un viitor preşedinte...
#Dumnezeuestecumine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...