Totul merge la câştigător!

  Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. (Romani 8:37)

  Dacă Seattle Seahawks câştigă partida contra lui Denver Broncos în finala campionatului de fotbal american din Statele Unite”, anunţa Jim McIngvale, proprietarul unui magazin de mobilă din Texas, „vă voi înapoia toate cheltuielile, cu condiţia să cheltuiţi cel puţin şase mii de dolari în magazinul meu”. Nimeni nu îşi permitea nebunia de a face un pariu împotriva echipei Broncos. În 2014, 90% din americani susţineau echipa Denver. Chiar şi eu, motivat de un prieten şi de admiraţia mea pentru cariera lui Payton Manning, am trecut de partea echipei Broncos. La urma urmei, credeam că este imposibil ca 90% din americani să se înşele.

  Este bine să ştim că în toate locurile există oameni diferiţi, care sunt dispuşi să meargă împotriva curentului şi să aleagă o direcţie diferită de cea a majorităţii. O mie de clienţi au acceptat provocarea lui McIngvale şi fiecare dintre ei a cumpărat mobilă în valoare de şase mii de dolari. Poţi ghici restul poveştii. Broncos au pierdut partida cu un scor uimitor: 43 la 8. În acea noapte, faţa mea a exprimat întristare din cauza înfrângerii umilitoare a lui Denver în faţa celor din Seattle. Dar experienţa mea nu se compară deloc cu cea a lui McIngvale, care a trebuit să înapoieze aproape şapte milioane de dolari pentru că pariase pe echipa învinsă.

  La fel ca în finala campionatului de fotbal american, în viaţa spirituală concurează două echipe: cea a lui Hristos şi cea a lui Satana. Care echipă pare să aibă mai mulţi suporteri? Cred că răspunsul este evident – cea a lui Satana – nu-i aşa? Această echipă este foarte numeroasă, ca nisipul mării.

  Dar să ne gândim la următoarele: sfinţii din Scriptură ne spun că poporul lui Dumnezeu este cât „stelele cerului” (Deuteronomul 28:62). Poţi număra stelele? Să nu crezi că, dacă te alături echipei lui Isus, vei fi de partea minorităţii.

  Când Ioan i-a văzut pe cei răscumpăraţi, el a spus că sunt o mulţime pe „care nu putea s-o numere nimeni” (Apocalipsa 7:9). Da, Dumnezeu are milioane de tineri şi tinere care aleg echipa câştigătoare: cea a lui Isus. Puţin contează ce spune lumea, realitatea este că, în Hristos, noi suntem „mai mult decât biruitori”. În cazul nostru, noi ne dorim ca toţi să meargă la câştigător, toţi să meargă la Hristos.

  #alăturideDumnezeu

  Totul merge la câştigător! - 2017. Da, Dumnezeu are milioane de tineri şi tinere care aleg echipa câştigătoare: cea a lui Isus. Puţin contează ce spune lumea, realitatea este că, în Hristos, noi suntem „mai mult decât biruitori”. În cazul nostru, noi ne dorim ca toţi să meargă la câştigător, toţi să meargă la Hristos. #alăturideDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...