Totul merge la câştigător!

Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. (Romani 8:37)

Dacă Seattle Seahawks câştigă partida contra lui Denver Broncos în finala campionatului de fotbal american din Statele Unite”, anunţa Jim McIngvale, proprietarul unui magazin de mobilă din Texas, „vă voi înapoia toate cheltuielile, cu condiţia să cheltuiţi cel puţin şase mii de dolari în magazinul meu”. Nimeni nu îşi permitea nebunia de a face un pariu împotriva echipei Broncos. În 2014, 90% din americani susţineau echipa Denver. Chiar şi eu, motivat de un prieten şi de admiraţia mea pentru cariera lui Payton Manning, am trecut de partea echipei Broncos. La urma urmei, credeam că este imposibil ca 90% din americani să se înşele.

Este bine să ştim că în toate locurile există oameni diferiţi, care sunt dispuşi să meargă împotriva curentului şi să aleagă o direcţie diferită de cea a majorităţii. O mie de clienţi au acceptat provocarea lui McIngvale şi fiecare dintre ei a cumpărat mobilă în valoare de şase mii de dolari. Poţi ghici restul poveştii. Broncos au pierdut partida cu un scor uimitor: 43 la 8. În acea noapte, faţa mea a exprimat întristare din cauza înfrângerii umilitoare a lui Denver în faţa celor din Seattle. Dar experienţa mea nu se compară deloc cu cea a lui McIngvale, care a trebuit să înapoieze aproape şapte milioane de dolari pentru că pariase pe echipa învinsă.

La fel ca în finala campionatului de fotbal american, în viaţa spirituală concurează două echipe: cea a lui Hristos şi cea a lui Satana. Care echipă pare să aibă mai mulţi suporteri? Cred că răspunsul este evident – cea a lui Satana – nu-i aşa? Această echipă este foarte numeroasă, ca nisipul mării.

Dar să ne gândim la următoarele: sfinţii din Scriptură ne spun că poporul lui Dumnezeu este cât „stelele cerului” (Deuteronomul 28:62). Poţi număra stelele? Să nu crezi că, dacă te alături echipei lui Isus, vei fi de partea minorităţii.

Când Ioan i-a văzut pe cei răscumpăraţi, el a spus că sunt o mulţime pe „care nu putea s-o numere nimeni” (Apocalipsa 7:9). Da, Dumnezeu are milioane de tineri şi tinere care aleg echipa câştigătoare: cea a lui Isus. Puţin contează ce spune lumea, realitatea este că, în Hristos, noi suntem „mai mult decât biruitori”. În cazul nostru, noi ne dorim ca toţi să meargă la câştigător, toţi să meargă la Hristos.

#alăturideDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video