Totul merge la câştigător!

  Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. (Romani 8:37)

  Dacă Seattle Seahawks câştigă partida contra lui Denver Broncos în finala campionatului de fotbal american din Statele Unite”, anunţa Jim McIngvale, proprietarul unui magazin de mobilă din Texas, „vă voi înapoia toate cheltuielile, cu condiţia să cheltuiţi cel puţin şase mii de dolari în magazinul meu”. Nimeni nu îşi permitea nebunia de a face un pariu împotriva echipei Broncos. În 2014, 90% din americani susţineau echipa Denver. Chiar şi eu, motivat de un prieten şi de admiraţia mea pentru cariera lui Payton Manning, am trecut de partea echipei Broncos. La urma urmei, credeam că este imposibil ca 90% din americani să se înşele.

  Este bine să ştim că în toate locurile există oameni diferiţi, care sunt dispuşi să meargă împotriva curentului şi să aleagă o direcţie diferită de cea a majorităţii. O mie de clienţi au acceptat provocarea lui McIngvale şi fiecare dintre ei a cumpărat mobilă în valoare de şase mii de dolari. Poţi ghici restul poveştii. Broncos au pierdut partida cu un scor uimitor: 43 la 8. În acea noapte, faţa mea a exprimat întristare din cauza înfrângerii umilitoare a lui Denver în faţa celor din Seattle. Dar experienţa mea nu se compară deloc cu cea a lui McIngvale, care a trebuit să înapoieze aproape şapte milioane de dolari pentru că pariase pe echipa învinsă.

  La fel ca în finala campionatului de fotbal american, în viaţa spirituală concurează două echipe: cea a lui Hristos şi cea a lui Satana. Care echipă pare să aibă mai mulţi suporteri? Cred că răspunsul este evident – cea a lui Satana – nu-i aşa? Această echipă este foarte numeroasă, ca nisipul mării.

  Dar să ne gândim la următoarele: sfinţii din Scriptură ne spun că poporul lui Dumnezeu este cât „stelele cerului” (Deuteronomul 28:62). Poţi număra stelele? Să nu crezi că, dacă te alături echipei lui Isus, vei fi de partea minorităţii.

  Când Ioan i-a văzut pe cei răscumpăraţi, el a spus că sunt o mulţime pe „care nu putea s-o numere nimeni” (Apocalipsa 7:9). Da, Dumnezeu are milioane de tineri şi tinere care aleg echipa câştigătoare: cea a lui Isus. Puţin contează ce spune lumea, realitatea este că, în Hristos, noi suntem „mai mult decât biruitori”. În cazul nostru, noi ne dorim ca toţi să meargă la câştigător, toţi să meargă la Hristos.

  #alăturideDumnezeu

  Totul merge la câştigător! - 2017. Da, Dumnezeu are milioane de tineri şi tinere care aleg echipa câştigătoare: cea a lui Isus. Puţin contează ce spune lumea, realitatea este că, în Hristos, noi suntem „mai mult decât biruitori”. În cazul nostru, noi ne dorim ca toţi să meargă la câştigător, toţi să meargă la Hristos.
#alăturideDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...