Credinţa lui Noe

Prin credinţă, Noe […] a făcut un chivot ca să-şi scape casa. (Evrei 11:7)

Într-o zi, Dumnezeu i s-a arătat lui Noe şi a spus: „Fă-ţi o corabie din lemn” (Geneza 6:14). Pune-te pentru o clipă în locul lui Noe. Gândeşte-te că pe pământ nu mai existase aşa ceva, că Noe nu era un inginer specializat în construcţii navale şi că Domnul îi cerea să facă un lucru pe care nimeni nu îl mai făcuse până atunci. Nu crezi că Noe, pe bună dreptate, ar fi putut să obiecteze la auzul acestei sarcini ciudate? Biblia declară că Noe „a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu” (v. 22). Să ne imaginăm că Noe le spune oamenilor planurile sale, dar nimeni nu îl crede şi, în plus, chiar încep să îi pună întrebări. Morris Venden, în cartea lui From Exodus to Advent, descrie în felul următor conversaţia lui Noe când şi-a anunţat vecinii că urma să construiască o corabie:

– Domnilor, vreau să construiesc o corabie.

– O corabie? De ce?

– Pentru că va fi un potop.

– Potop? Ce este acela un potop?

– Nu pot să vă explic, însă veți vedea. Dar pregătiţi-vă să intraţi în corabie.

– De ce?

– Nu vă întrebaţi care sunt motivele, curând veţi vedea de ce.

– Nu! Vrem să ştim chiar acum.

În acel moment, sosi un mare om de ştiinţă al acelei vremi şi spuse următoarele: „Chestiunea este simplă: aceasta este înclinaţia înnăscută din regnul animal, reactivată de cea mai mare activitate a duhului şi dusă înspre extraordinar de geniul sferelor posterioare crepusculare ale creierului; sensibilizează fiecare scânteie a corporalităţii creaţiunii brute şi afectează astfel transferul de substanţe către mediile mai sănătoase” (p. 86). Acum, după ce au înţeles această intervenţie briliantă, antediluvienii au făcut ochii mari şi au spus:

– Ce explicaţie extraordinară! Acum înţelegem tot.

Apoi „a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi”, în afară de Noe şi familia lui, care nu au încercat să înţeleagă motivele divine şi au hotărât să asculte de indicaţiile date.

Când cineva îţi cere o explicaţie logică şi ştiinţifică a credinţei tale, nu te da peste cap să găseşti una. Credinţa nu este o chestiune de logică; credinţa înseamnă a avea încredere în Dumnezeu şi în ceea ce spune El. Asta a făcut Noe! Dar tu, vei face la fel?

#amîncredereînDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor