Articolul precedentNapoleonul tiparului
  Articolul următorÎn ostrovul care se cheamă Patmos

  Credinţa lui Noe

  Prin credinţă, Noe […] a făcut un chivot ca să-şi scape casa. (Evrei 11:7)

  Într-o zi, Dumnezeu i s-a arătat lui Noe şi a spus: „Fă-ţi o corabie din lemn” (Geneza 6:14). Pune-te pentru o clipă în locul lui Noe. Gândeşte-te că pe pământ nu mai existase aşa ceva, că Noe nu era un inginer specializat în construcţii navale şi că Domnul îi cerea să facă un lucru pe care nimeni nu îl mai făcuse până atunci. Nu crezi că Noe, pe bună dreptate, ar fi putut să obiecteze la auzul acestei sarcini ciudate? Biblia declară că Noe „a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu” (v. 22). Să ne imaginăm că Noe le spune oamenilor planurile sale, dar nimeni nu îl crede şi, în plus, chiar încep să îi pună întrebări. Morris Venden, în cartea lui From Exodus to Advent, descrie în felul următor conversaţia lui Noe când şi-a anunţat vecinii că urma să construiască o corabie:

  – Domnilor, vreau să construiesc o corabie.

  – O corabie? De ce?

  – Pentru că va fi un potop.

  – Potop? Ce este acela un potop?

  – Nu pot să vă explic, însă veți vedea. Dar pregătiţi-vă să intraţi în corabie.

  – De ce?

  – Nu vă întrebaţi care sunt motivele, curând veţi vedea de ce.

  – Nu! Vrem să ştim chiar acum.

  În acel moment, sosi un mare om de ştiinţă al acelei vremi şi spuse următoarele: „Chestiunea este simplă: aceasta este înclinaţia înnăscută din regnul animal, reactivată de cea mai mare activitate a duhului şi dusă înspre extraordinar de geniul sferelor posterioare crepusculare ale creierului; sensibilizează fiecare scânteie a corporalităţii creaţiunii brute şi afectează astfel transferul de substanţe către mediile mai sănătoase” (p. 86). Acum, după ce au înţeles această intervenţie briliantă, antediluvienii au făcut ochii mari şi au spus:

  – Ce explicaţie extraordinară! Acum înţelegem tot.

  Apoi „a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi”, în afară de Noe şi familia lui, care nu au încercat să înţeleagă motivele divine şi au hotărât să asculte de indicaţiile date.

  Când cineva îţi cere o explicaţie logică şi ştiinţifică a credinţei tale, nu te da peste cap să găseşti una. Credinţa nu este o chestiune de logică; credinţa înseamnă a avea încredere în Dumnezeu şi în ceea ce spune El. Asta a făcut Noe! Dar tu, vei face la fel?

  #amîncredereînDumnezeu

  Credinţa lui Noe - 2017. Când cineva îţi cere o explicaţie logică şi ştiinţifică a credinţei tale, nu te da peste cap să găseşti una. Credinţa nu este o chestiune de logică; credinţa înseamnă a avea încredere în Dumnezeu şi în ceea ce spune El. Asta a făcut Noe! Dar tu, vei face la fel? #amîncredereînDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...