Să mai vorbim puţin despre credinţa lui Noe

  Prin credinţă, Noe […] a făcut un chivot ca să-şi scape casa. (Evrei 11:7)

  Aş vrea să îţi pun câteva întrebări legate de Noe. Ştii ce vârstă avea el când a venit potopul? Biblia spune că Noe avea nici mai mult nici mai puţin de şase sute de ani (Geneza 7:6). O altă întrebare: peste câţi ani le-a spus oamenilor că va veni potopul? O sută douăzeci de ani (Geneza 6:3). Deci ce vârstă avea când Domnul i-a spus că urma să distrugă pământul? Dacă scădem o sută douăzeci de ani din şase sute, rezultatul este patru sute optzeci de ani, nu-i aşa?

  Dar haideţi să ne gândim puţin la următoarea declaraţie: „Noe, la vârsta de cinci sute de ani, a născut pe Sem, Ham şi Iafet” (Geneza 5:32). Anumite versiuni ale Bibliei traduc acest pasaj spunând că Noe, după vârsta de cinci sute de ani, a devenit tatăl a trei copii. În lumina a ceea ce citim în Geneza 11:10, ştim că Sem s-a născut când Noe avea cinci sute doi ani.

  În realitate, când Dumnezeu i-a spus lui Noe că trebuia să construiască o arcă şi să le spună contemporanilor lui că mai aveau de trăit doar o sută douăzeci de ani, el încă nu avea copii! În Evrei 11:7, citim: „Prin credinţă, Noe […] a făcut un chivot ca să-şi scape casa.” Prin credinţă, el a început construirea corabiei pentru a-şi salva copiii pe care încă nu îi avea!

  Dar cu ce ne influenţează pe noi acest lucru? Eu cred că această informaţie are mult de-a face cu noi. Noi ce am face dacă în această clipă, Dumnezeu ar stabili o dată-limită pentru această lume? Ne-am schimba planurile? Am renunţa la studii sau la locul de muncă? Am renunţa la visul de a ne căsători? Îmi place să cred că Noe, deşi fusese avertizat cu privire la potopul iminent, nu a considerat niciodată că acesta ar fi un motiv suficient de puternic pentru a-şi abandona obiectivele pământeşti. El s-a căsătorit, a avut doi copii şi i-a educat pentru a putea intra în corabie.

  Exemplul lui Noe este foarte important pentru noi, care trăim în ultima etapă a istoriei omenirii. Noi nu putem, sub niciun pretext, să neglijăm pregătirea noastră pe acest pământ, chiar dacă Isus va veni foarte curând. Noi trebuie să continuăm să studiem, să muncim, să ne facem planuri pentru a avea o viaţă mai bună pentru noi şi pentru viitorii noştri copii. Convingerea noastră referitoare la evenimentele care se vor întâmpla în viitorul apropiat nu trebuie să ne facă să neglijăm prezentul. Cel puţin aşa credea Noe.

  #credinţă #valori

  Să mai vorbim puţin despre credinţa lui Noe - 2017. Noi trebuie să continuăm să studiem, să muncim, să ne facem planuri pentru a avea o viaţă mai bună pentru noi şi pentru viitorii noştri copii. Convingerea noastră referitoare la evenimentele care se vor întâmpla în viitorul apropiat nu trebuie să ne facă să neglijăm prezentul. Cel puţin aşa credea Noe.
#credinţă #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...