Să mai vorbim puţin despre credinţa lui Noe

Prin credinţă, Noe […] a făcut un chivot ca să-şi scape casa. (Evrei 11:7)

Aş vrea să îţi pun câteva întrebări legate de Noe. Ştii ce vârstă avea el când a venit potopul? Biblia spune că Noe avea nici mai mult nici mai puţin de şase sute de ani (Geneza 7:6). O altă întrebare: peste câţi ani le-a spus oamenilor că va veni potopul? O sută douăzeci de ani (Geneza 6:3). Deci ce vârstă avea când Domnul i-a spus că urma să distrugă pământul? Dacă scădem o sută douăzeci de ani din şase sute, rezultatul este patru sute optzeci de ani, nu-i aşa?

Dar haideţi să ne gândim puţin la următoarea declaraţie: „Noe, la vârsta de cinci sute de ani, a născut pe Sem, Ham şi Iafet” (Geneza 5:32). Anumite versiuni ale Bibliei traduc acest pasaj spunând că Noe, după vârsta de cinci sute de ani, a devenit tatăl a trei copii. În lumina a ceea ce citim în Geneza 11:10, ştim că Sem s-a născut când Noe avea cinci sute doi ani.

În realitate, când Dumnezeu i-a spus lui Noe că trebuia să construiască o arcă şi să le spună contemporanilor lui că mai aveau de trăit doar o sută douăzeci de ani, el încă nu avea copii! În Evrei 11:7, citim: „Prin credinţă, Noe […] a făcut un chivot ca să-şi scape casa.” Prin credinţă, el a început construirea corabiei pentru a-şi salva copiii pe care încă nu îi avea!

Dar cu ce ne influenţează pe noi acest lucru? Eu cred că această informaţie are mult de-a face cu noi. Noi ce am face dacă în această clipă, Dumnezeu ar stabili o dată-limită pentru această lume? Ne-am schimba planurile? Am renunţa la studii sau la locul de muncă? Am renunţa la visul de a ne căsători? Îmi place să cred că Noe, deşi fusese avertizat cu privire la potopul iminent, nu a considerat niciodată că acesta ar fi un motiv suficient de puternic pentru a-şi abandona obiectivele pământeşti. El s-a căsătorit, a avut doi copii şi i-a educat pentru a putea intra în corabie.

Exemplul lui Noe este foarte important pentru noi, care trăim în ultima etapă a istoriei omenirii. Noi nu putem, sub niciun pretext, să neglijăm pregătirea noastră pe acest pământ, chiar dacă Isus va veni foarte curând. Noi trebuie să continuăm să studiem, să muncim, să ne facem planuri pentru a avea o viaţă mai bună pentru noi şi pentru viitorii noştri copii. Convingerea noastră referitoare la evenimentele care se vor întâmpla în viitorul apropiat nu trebuie să ne facă să neglijăm prezentul. Cel puţin aşa credea Noe.

#credinţă #valori

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video