Să mai vorbim puţin despre credinţa lui Noe

  Prin credinţă, Noe […] a făcut un chivot ca să-şi scape casa. (Evrei 11:7)

  Aş vrea să îţi pun câteva întrebări legate de Noe. Ştii ce vârstă avea el când a venit potopul? Biblia spune că Noe avea nici mai mult nici mai puţin de şase sute de ani (Geneza 7:6). O altă întrebare: peste câţi ani le-a spus oamenilor că va veni potopul? O sută douăzeci de ani (Geneza 6:3). Deci ce vârstă avea când Domnul i-a spus că urma să distrugă pământul? Dacă scădem o sută douăzeci de ani din şase sute, rezultatul este patru sute optzeci de ani, nu-i aşa?

  Dar haideţi să ne gândim puţin la următoarea declaraţie: „Noe, la vârsta de cinci sute de ani, a născut pe Sem, Ham şi Iafet” (Geneza 5:32). Anumite versiuni ale Bibliei traduc acest pasaj spunând că Noe, după vârsta de cinci sute de ani, a devenit tatăl a trei copii. În lumina a ceea ce citim în Geneza 11:10, ştim că Sem s-a născut când Noe avea cinci sute doi ani.

  În realitate, când Dumnezeu i-a spus lui Noe că trebuia să construiască o arcă şi să le spună contemporanilor lui că mai aveau de trăit doar o sută douăzeci de ani, el încă nu avea copii! În Evrei 11:7, citim: „Prin credinţă, Noe […] a făcut un chivot ca să-şi scape casa.” Prin credinţă, el a început construirea corabiei pentru a-şi salva copiii pe care încă nu îi avea!

  Dar cu ce ne influenţează pe noi acest lucru? Eu cred că această informaţie are mult de-a face cu noi. Noi ce am face dacă în această clipă, Dumnezeu ar stabili o dată-limită pentru această lume? Ne-am schimba planurile? Am renunţa la studii sau la locul de muncă? Am renunţa la visul de a ne căsători? Îmi place să cred că Noe, deşi fusese avertizat cu privire la potopul iminent, nu a considerat niciodată că acesta ar fi un motiv suficient de puternic pentru a-şi abandona obiectivele pământeşti. El s-a căsătorit, a avut doi copii şi i-a educat pentru a putea intra în corabie.

  Exemplul lui Noe este foarte important pentru noi, care trăim în ultima etapă a istoriei omenirii. Noi nu putem, sub niciun pretext, să neglijăm pregătirea noastră pe acest pământ, chiar dacă Isus va veni foarte curând. Noi trebuie să continuăm să studiem, să muncim, să ne facem planuri pentru a avea o viaţă mai bună pentru noi şi pentru viitorii noştri copii. Convingerea noastră referitoare la evenimentele care se vor întâmpla în viitorul apropiat nu trebuie să ne facă să neglijăm prezentul. Cel puţin aşa credea Noe.

  #credinţă #valori

  Să mai vorbim puţin despre credinţa lui Noe - 2017. Noi trebuie să continuăm să studiem, să muncim, să ne facem planuri pentru a avea o viaţă mai bună pentru noi şi pentru viitorii noştri copii. Convingerea noastră referitoare la evenimentele care se vor întâmpla în viitorul apropiat nu trebuie să ne facă să neglijăm prezentul. Cel puţin aşa credea Noe. #credinţă #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...