Articolul precedentCeva frumos
  Articolul următorTrimite celor șapte biserici

  Fii curajos!

  Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te! (Iosua 1:7)

  Charles M. Blow a scris un articol scurt în ziarul The New York Times în care făcea referire la moştenirea lăsată de Nelson Mandela. Blow spunea că în viaţa lui Nelson Mandela au existat doi factori determinanţi pentru succesul lui în lupta împotriva apartheidului în Africa de Sud. În primul rând, Mandela s-a dovedit a fi un bun luptător. El nu doar credea în cauza pentru care lupta, ci, în plus, a muncit cu ardoare pentru ca libertatea să facă parte din viaţa cotidiană a fiecărui cetăţean al Africii de Sud, indiferent de culoarea pielii. Deşi cauza lui a fost catalogată ca teroristă, Mandela nu a încetat să ducă această luptă până când nu şi-a văzut obiectivul îndeplinit, fără a da atenţie judecăţii venite din partea naţiunilor puternice împotriva mişcării sale. În al doilea rând, Mandela a dat dovadă de curaj. Ce reprezenta curajul pentru el? El l-a definit astfel: „Am învăţat un lucru: curajul nu înseamnă absenţa fricii, ci biruinţa asupra fricii. Omul curajos nu este cel care nu dă dovadă de frică, ci cel care îşi depăşeşte toate temerile” („A Lesson Before Dying, disponibilă la http://www.nytimes.com).

  A lupta înseamnă a da dovadă de curaj. Ce personaj biblic îţi vine în minte la auzirea acestor cuvinte? Cu 3 500 de ani înainte de Mandela, Iosua, tânărul succesor al lui Moise, a primit acest ordin: „Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!” Sarcina pe care a primit-o Iosua a fost imensă: să cucerească Canaanul, să învingă uriaşii, să dărâme zidurile, să împartă ţara cucerită… Fiul lui Nun nu ar fi putut izbuti dacă Domnul nu i-ar fi promis că va fi cu el. Dar era absolut necesar ca Iosua să îşi facă partea lui:să lupte şi să fie curajos. Cum a demonstrat Iosua că este un bărbat curajos şi viteaz?

  Cred că versiunea Louis Segond, revizuită de Colombe, ne răspunde exact prin Iosua 1:7, spunând astfel: „Doar întăreşte-te, fii curajos, păzind şi punând în practică toată legea dată de Moise, slujitorul meu: nu te întoarce nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbuteşti peste tot pe unde vei merge.” Ai fost atent la ce spunea? Tu eşti curajos atunci când asculţi de legea lui Dumnezeu; eşti un luptător atunci când împlineşti ceea ce Domnul ţi-a cerut să faci. Atunci putem spune că, fără ascultare, nu există succes adevărat. Iosua a fost un mare personaj biblic nu doar datorită victoriilor lui din război, ci şi datorită loialităţii lui faţă de legea lui Dumnezeu. Vrei şi tu să fii curajos şi viteaz? Atunci fă ca inima ta să fie în armonie cu Sfintele Scripturi.

  #forţăşicuraj #valori

  Fii curajos! - 2017. Tu eşti curajos atunci când asculţi de legea lui Dumnezeu; eşti un luptător atunci când împlineşti ceea ce Domnul ţi-a cerut să faci. Vrei şi tu să fii curajos şi viteaz? Atunci fă ca inima ta să fie în armonie cu Sfintele Scripturi.
#forţăşicuraj #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...