Articolul precedentCeva frumos
  Articolul următorTrimite celor șapte biserici

  Fii curajos!

  Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te! (Iosua 1:7)

  Charles M. Blow a scris un articol scurt în ziarul The New York Times în care făcea referire la moştenirea lăsată de Nelson Mandela. Blow spunea că în viaţa lui Nelson Mandela au existat doi factori determinanţi pentru succesul lui în lupta împotriva apartheidului în Africa de Sud. În primul rând, Mandela s-a dovedit a fi un bun luptător. El nu doar credea în cauza pentru care lupta, ci, în plus, a muncit cu ardoare pentru ca libertatea să facă parte din viaţa cotidiană a fiecărui cetăţean al Africii de Sud, indiferent de culoarea pielii. Deşi cauza lui a fost catalogată ca teroristă, Mandela nu a încetat să ducă această luptă până când nu şi-a văzut obiectivul îndeplinit, fără a da atenţie judecăţii venite din partea naţiunilor puternice împotriva mişcării sale. În al doilea rând, Mandela a dat dovadă de curaj. Ce reprezenta curajul pentru el? El l-a definit astfel: „Am învăţat un lucru: curajul nu înseamnă absenţa fricii, ci biruinţa asupra fricii. Omul curajos nu este cel care nu dă dovadă de frică, ci cel care îşi depăşeşte toate temerile” („A Lesson Before Dying, disponibilă la http://www.nytimes.com).

  A lupta înseamnă a da dovadă de curaj. Ce personaj biblic îţi vine în minte la auzirea acestor cuvinte? Cu 3 500 de ani înainte de Mandela, Iosua, tânărul succesor al lui Moise, a primit acest ordin: „Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te!” Sarcina pe care a primit-o Iosua a fost imensă: să cucerească Canaanul, să învingă uriaşii, să dărâme zidurile, să împartă ţara cucerită… Fiul lui Nun nu ar fi putut izbuti dacă Domnul nu i-ar fi promis că va fi cu el. Dar era absolut necesar ca Iosua să îşi facă partea lui:să lupte şi să fie curajos. Cum a demonstrat Iosua că este un bărbat curajos şi viteaz?

  Cred că versiunea Louis Segond, revizuită de Colombe, ne răspunde exact prin Iosua 1:7, spunând astfel: „Doar întăreşte-te, fii curajos, păzind şi punând în practică toată legea dată de Moise, slujitorul meu: nu te întoarce nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbuteşti peste tot pe unde vei merge.” Ai fost atent la ce spunea? Tu eşti curajos atunci când asculţi de legea lui Dumnezeu; eşti un luptător atunci când împlineşti ceea ce Domnul ţi-a cerut să faci. Atunci putem spune că, fără ascultare, nu există succes adevărat. Iosua a fost un mare personaj biblic nu doar datorită victoriilor lui din război, ci şi datorită loialităţii lui faţă de legea lui Dumnezeu. Vrei şi tu să fii curajos şi viteaz? Atunci fă ca inima ta să fie în armonie cu Sfintele Scripturi.

  #forţăşicuraj #valori

  Fii curajos! - 2017. Tu eşti curajos atunci când asculţi de legea lui Dumnezeu; eşti un luptător atunci când împlineşti ceea ce Domnul ţi-a cerut să faci. Vrei şi tu să fii curajos şi viteaz? Atunci fă ca inima ta să fie în armonie cu Sfintele Scripturi. #forţăşicuraj #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...