Secretul reuşitei

  Întăreşte-te, îmbărbătează-te şi lucrează; nu te teme şi nu te înspăimânta. Căci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine. (1 Cronici 28:20)

  De ce unii oameni au succes, iar alţii nu? Aceasta este o întrebare destul de grea, iar Malcolm Gladwell a scris o carte, Outliers: The Story of Succes, pentru a încerca să găsească un răspuns. În opinia autorului de origine jamaicană, deşi „succesul este rezultatul asocierii talentelor cu pregătirea”, pregătirea este mai importantă (p. 46). El şi-a demonstrat teza folosindu-se de exemple din mai multe domenii, de la muzică până la programare informatică. Dă-mi voie să rezum pentru tine ce a spus el despre muzicieni. Un studiu a clasat violoniştii în trei grupe: 1) stelele, 2) cei buni şi 3) cei care ajung să fie profesori de muzică. Participanţii din cele trei grupe au început să „cânte la vioară de la cinci ani şi, în primii ani de studiu, ei au exersat aproximativ un număr egal de ore: două sau trei ore pe săptămână.

  Ce a făcut diferenţa între cele trei grupe? De ce unii au devenit stele, alţii buni, iar alţii profesori de muzică? Cheia se află în numărul de ore în care au exersat. Cei care au ajuns stele au exersat mai mult de zece mii de ore; cei buni, opt mii de ore şi profesorii, patru mii. În consecinţă, „ceea ce distinge un virtuoz de un interpret mediocru este efortul depus de fiecare pentru a exersa. În plus, cei care se află în frunte nu sunt acolo pentru că au exersat puţin mai mult sau mult în raport cu ceilalţi. Ei au muncit mult, mult mai mult” (p. 47 – sublinierile autorului).

  Credeai că succesul se obţine cât ai pocni din degete? Ei bine, nu! Pentru a reuşi, trebuie să munceşti cu sârguinţă. Când Domnul i-a încredinţat lui Solomon marea responsabilitate de a construi templul de la Ierusalim, David i-a dat un sfat bun: „Întăreşte-te, îmbărbătează-te şi lucrează; nu te teme şi nu te înspăimânta. Căci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine” (1 Cronici 28:20). Care a fost responsabilitatea lui Solomon? Să se întărească şi să pună mâna la lucru.

  Vrei să ai succes? Atunci, trebuie să lucrezi zece, douăzeci, treizeci de mii de ore… De fiecare dată când vei fi pe punctul de a te da bătut, aminteşte-ţi că aşa cum a fost cu Solomon, Dumnezeu va fi şi cu tine.

  #succesul

  Secretul reuşitei - 2017. Vrei să ai succes? Atunci, trebuie să lucrezi zece, douăzeci, treizeci de mii de ore... De fiecare dată când vei fi pe punctul de a te da bătut, aminteşte-ţi că aşa cum a fost cu Solomon, Dumnezeu va fi şi cu tine.
#succesul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...