Secretul reuşitei

  Întăreşte-te, îmbărbătează-te şi lucrează; nu te teme şi nu te înspăimânta. Căci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine. (1 Cronici 28:20)

  De ce unii oameni au succes, iar alţii nu? Aceasta este o întrebare destul de grea, iar Malcolm Gladwell a scris o carte, Outliers: The Story of Succes, pentru a încerca să găsească un răspuns. În opinia autorului de origine jamaicană, deşi „succesul este rezultatul asocierii talentelor cu pregătirea”, pregătirea este mai importantă (p. 46). El şi-a demonstrat teza folosindu-se de exemple din mai multe domenii, de la muzică până la programare informatică. Dă-mi voie să rezum pentru tine ce a spus el despre muzicieni. Un studiu a clasat violoniştii în trei grupe: 1) stelele, 2) cei buni şi 3) cei care ajung să fie profesori de muzică. Participanţii din cele trei grupe au început să „cânte la vioară de la cinci ani şi, în primii ani de studiu, ei au exersat aproximativ un număr egal de ore: două sau trei ore pe săptămână.

  Ce a făcut diferenţa între cele trei grupe? De ce unii au devenit stele, alţii buni, iar alţii profesori de muzică? Cheia se află în numărul de ore în care au exersat. Cei care au ajuns stele au exersat mai mult de zece mii de ore; cei buni, opt mii de ore şi profesorii, patru mii. În consecinţă, „ceea ce distinge un virtuoz de un interpret mediocru este efortul depus de fiecare pentru a exersa. În plus, cei care se află în frunte nu sunt acolo pentru că au exersat puţin mai mult sau mult în raport cu ceilalţi. Ei au muncit mult, mult mai mult” (p. 47 – sublinierile autorului).

  Credeai că succesul se obţine cât ai pocni din degete? Ei bine, nu! Pentru a reuşi, trebuie să munceşti cu sârguinţă. Când Domnul i-a încredinţat lui Solomon marea responsabilitate de a construi templul de la Ierusalim, David i-a dat un sfat bun: „Întăreşte-te, îmbărbătează-te şi lucrează; nu te teme şi nu te înspăimânta. Căci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine” (1 Cronici 28:20). Care a fost responsabilitatea lui Solomon? Să se întărească şi să pună mâna la lucru.

  Vrei să ai succes? Atunci, trebuie să lucrezi zece, douăzeci, treizeci de mii de ore… De fiecare dată când vei fi pe punctul de a te da bătut, aminteşte-ţi că aşa cum a fost cu Solomon, Dumnezeu va fi şi cu tine.

  #succesul

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...