Secretul reuşitei

  Întăreşte-te, îmbărbătează-te şi lucrează; nu te teme şi nu te înspăimânta. Căci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine. (1 Cronici 28:20)

  De ce unii oameni au succes, iar alţii nu? Aceasta este o întrebare destul de grea, iar Malcolm Gladwell a scris o carte, Outliers: The Story of Succes, pentru a încerca să găsească un răspuns. În opinia autorului de origine jamaicană, deşi „succesul este rezultatul asocierii talentelor cu pregătirea”, pregătirea este mai importantă (p. 46). El şi-a demonstrat teza folosindu-se de exemple din mai multe domenii, de la muzică până la programare informatică. Dă-mi voie să rezum pentru tine ce a spus el despre muzicieni. Un studiu a clasat violoniştii în trei grupe: 1) stelele, 2) cei buni şi 3) cei care ajung să fie profesori de muzică. Participanţii din cele trei grupe au început să „cânte la vioară de la cinci ani şi, în primii ani de studiu, ei au exersat aproximativ un număr egal de ore: două sau trei ore pe săptămână.

  Ce a făcut diferenţa între cele trei grupe? De ce unii au devenit stele, alţii buni, iar alţii profesori de muzică? Cheia se află în numărul de ore în care au exersat. Cei care au ajuns stele au exersat mai mult de zece mii de ore; cei buni, opt mii de ore şi profesorii, patru mii. În consecinţă, „ceea ce distinge un virtuoz de un interpret mediocru este efortul depus de fiecare pentru a exersa. În plus, cei care se află în frunte nu sunt acolo pentru că au exersat puţin mai mult sau mult în raport cu ceilalţi. Ei au muncit mult, mult mai mult” (p. 47 – sublinierile autorului).

  Credeai că succesul se obţine cât ai pocni din degete? Ei bine, nu! Pentru a reuşi, trebuie să munceşti cu sârguinţă. Când Domnul i-a încredinţat lui Solomon marea responsabilitate de a construi templul de la Ierusalim, David i-a dat un sfat bun: „Întăreşte-te, îmbărbătează-te şi lucrează; nu te teme şi nu te înspăimânta. Căci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine” (1 Cronici 28:20). Care a fost responsabilitatea lui Solomon? Să se întărească şi să pună mâna la lucru.

  Vrei să ai succes? Atunci, trebuie să lucrezi zece, douăzeci, treizeci de mii de ore… De fiecare dată când vei fi pe punctul de a te da bătut, aminteşte-ţi că aşa cum a fost cu Solomon, Dumnezeu va fi şi cu tine.

  #succesul

  Secretul reuşitei - 2017. Vrei să ai succes? Atunci, trebuie să lucrezi zece, douăzeci, treizeci de mii de ore... De fiecare dată când vei fi pe punctul de a te da bătut, aminteşte-ţi că aşa cum a fost cu Solomon, Dumnezeu va fi şi cu tine. #succesul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...