Leul nu este decât un câine

Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. (2 Corinteni 11:14)

În oraşul Louhe din China, s-a anunţat deschiderea unui parc zoologic care, printre alte atracţii, promitea să aducă nişte lei africani magnifici. O doamnă a hotărât să îşi aducă fiul de şase ani în parc, pentru a i-l arăta pe „regele junglei”.

După ce au străbătut mare parte din zoo, în cele din urmă au ajuns la pavilionul cu lei. Totul a mers de minune, dar, dintr-odată, în loc să ragă puternic, leul nu a făcut altceva decât să latre. Să latre? Da! un leu care lătra sau, mai bine-zis, un câine care vroia să pară leu. „Cei de la grădina zoologică vor să ne înşele – declară doamna. Ei încearcă să deghizeze câinii în lei.” Doamna şi toţi ceilalţi vizitatori au vociferat împotriva acestei escrocherii. Când responsabilul parcului a fost întrebat ce se întâmplă, el a spus că aveau mai mulţi lei, dar că aceştia erau într-un centru de reproducere şi că acel câine era al unui angajat, care l-a lăsat în cuşca leului din motive de siguranţă.

Poate te întrebi cum poate cineva să confunde un leu cu un câine? Când ai ocazia, caută pe Google mastifful tibetan şi vei vedea că trebuie să te uiţi bine pentru a găsi cele şapte diferenţe care există între un câine din această rasă şi un leu.

Când vine vorba de înşelat oamenii, nu există persoană mai abilă ca Satana. De fapt, primul lucru pe care l-a făcut el pe când trăia în liniştea Edenului a fost să o amăgească pe Eva (Geneza 3:13). El a înşelat-o spunându-i că va fi ca Dumnezeu, dar nu a putut face acest lucru. Promisiunile Diavolului sunt doar iluzii false, miraje, cuvinte seducătoare care ne fac să vedem un paradis acolo unde este doar durere şi plânset.

Faptul că ştim dinainte că Satana este un mare amăgitor ne face să avem un avantaj asupra lui. Deşi se prezintă deghizat ca un înger de lumină, el nu va putea să îi amăgească pe aleşii Domnului. Noi, tu şi cu mine, ştim că acest leu nu este decât un câine.

#deschideochii

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!