Leul nu este decât un câine

  Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. (2 Corinteni 11:14)

  În oraşul Louhe din China, s-a anunţat deschiderea unui parc zoologic care, printre alte atracţii, promitea să aducă nişte lei africani magnifici. O doamnă a hotărât să îşi aducă fiul de şase ani în parc, pentru a i-l arăta pe „regele junglei”.

  După ce au străbătut mare parte din zoo, în cele din urmă au ajuns la pavilionul cu lei. Totul a mers de minune, dar, dintr-odată, în loc să ragă puternic, leul nu a făcut altceva decât să latre. Să latre? Da! un leu care lătra sau, mai bine-zis, un câine care vroia să pară leu. „Cei de la grădina zoologică vor să ne înşele – declară doamna. Ei încearcă să deghizeze câinii în lei.” Doamna şi toţi ceilalţi vizitatori au vociferat împotriva acestei escrocherii. Când responsabilul parcului a fost întrebat ce se întâmplă, el a spus că aveau mai mulţi lei, dar că aceştia erau într-un centru de reproducere şi că acel câine era al unui angajat, care l-a lăsat în cuşca leului din motive de siguranţă.

  Poate te întrebi cum poate cineva să confunde un leu cu un câine? Când ai ocazia, caută pe Google mastifful tibetan şi vei vedea că trebuie să te uiţi bine pentru a găsi cele şapte diferenţe care există între un câine din această rasă şi un leu.

  Când vine vorba de înşelat oamenii, nu există persoană mai abilă ca Satana. De fapt, primul lucru pe care l-a făcut el pe când trăia în liniştea Edenului a fost să o amăgească pe Eva (Geneza 3:13). El a înşelat-o spunându-i că va fi ca Dumnezeu, dar nu a putut face acest lucru. Promisiunile Diavolului sunt doar iluzii false, miraje, cuvinte seducătoare care ne fac să vedem un paradis acolo unde este doar durere şi plânset.

  Faptul că ştim dinainte că Satana este un mare amăgitor ne face să avem un avantaj asupra lui. Deşi se prezintă deghizat ca un înger de lumină, el nu va putea să îi amăgească pe aleşii Domnului. Noi, tu şi cu mine, ştim că acest leu nu este decât un câine.

  #deschideochii

  Leul nu este decât un câine - 2017. Faptul că ştim dinainte că Satana este un mare amăgitor ne face să avem un avantaj asupra lui. Deşi se prezintă deghizat ca un înger de lumină, el nu va putea să îi amăgească pe aleşii Domnului. Noi, tu şi cu mine, ştim că acest leu nu este decât un câine. #deschideochii
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...