Leul nu este decât un câine

  Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. (2 Corinteni 11:14)

  În oraşul Louhe din China, s-a anunţat deschiderea unui parc zoologic care, printre alte atracţii, promitea să aducă nişte lei africani magnifici. O doamnă a hotărât să îşi aducă fiul de şase ani în parc, pentru a i-l arăta pe „regele junglei”.

  După ce au străbătut mare parte din zoo, în cele din urmă au ajuns la pavilionul cu lei. Totul a mers de minune, dar, dintr-odată, în loc să ragă puternic, leul nu a făcut altceva decât să latre. Să latre? Da! un leu care lătra sau, mai bine-zis, un câine care vroia să pară leu. „Cei de la grădina zoologică vor să ne înşele – declară doamna. Ei încearcă să deghizeze câinii în lei.” Doamna şi toţi ceilalţi vizitatori au vociferat împotriva acestei escrocherii. Când responsabilul parcului a fost întrebat ce se întâmplă, el a spus că aveau mai mulţi lei, dar că aceştia erau într-un centru de reproducere şi că acel câine era al unui angajat, care l-a lăsat în cuşca leului din motive de siguranţă.

  Poate te întrebi cum poate cineva să confunde un leu cu un câine? Când ai ocazia, caută pe Google mastifful tibetan şi vei vedea că trebuie să te uiţi bine pentru a găsi cele şapte diferenţe care există între un câine din această rasă şi un leu.

  Când vine vorba de înşelat oamenii, nu există persoană mai abilă ca Satana. De fapt, primul lucru pe care l-a făcut el pe când trăia în liniştea Edenului a fost să o amăgească pe Eva (Geneza 3:13). El a înşelat-o spunându-i că va fi ca Dumnezeu, dar nu a putut face acest lucru. Promisiunile Diavolului sunt doar iluzii false, miraje, cuvinte seducătoare care ne fac să vedem un paradis acolo unde este doar durere şi plânset.

  Faptul că ştim dinainte că Satana este un mare amăgitor ne face să avem un avantaj asupra lui. Deşi se prezintă deghizat ca un înger de lumină, el nu va putea să îi amăgească pe aleşii Domnului. Noi, tu şi cu mine, ştim că acest leu nu este decât un câine.

  #deschideochii

  Leul nu este decât un câine - 2017. Faptul că ştim dinainte că Satana este un mare amăgitor ne face să avem un avantaj asupra lui. Deşi se prezintă deghizat ca un înger de lumină, el nu va putea să îi amăgească pe aleşii Domnului. Noi, tu şi cu mine, ştim că acest leu nu este decât un câine.
#deschideochii
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...