Un prieten bun

  Prietenul adevărat iubeşte oricând şi, în nenorocire, ajunge ca un frate. (Proverbele 17:17)

  Vindecarea paraliticului despre care se vorbeşte în Marcu 2:1-12 este una din cele mai fascinante relatări din evanghelii. Se spune că atunci când Isus a ajuns în Capernaum, s-a adunat o mare mulţime de oameni pentru a-l asculta. Casa în care vorbea Învăţătorul s-a umplut de oameni. Printre cei care nu puteau intra era şi un paralitic, care dorea din toată puterea lui să Îl vadă pe Isus.

  Dar pentru că paraliticul nu putea intra, prietenii lui au încercat să îl ajute. Ce au făcut? Au luat o parte din acoperişul casei şi, prin această deschizătură, l-au coborât pe paralitic în faţa ochilor uimiţi ai celor prezenţi. Relatarea biblică ne spune că, „văzându-le credinţa”, Isus a hotărât să îl vindece pe cel bolnav. Cine erau „aceşti inşi”? Erau patru prieteni care au hotărât să îl poarte pe paralitic, să desfacă acoperişul, să îl coboare cu funia prin acoperiş. Şansa paraliticului a fost că a avut patru prieteni sinceri şi loiali, prieteni care l-au sprijinit în momentele de disperare profundă. Mulţumită prietenilor lui buni, el nu doar că a primit sănătatea fizică, ci şi sănătatea spirituală.

  Ştiu ce înseamnă să ai prieteni ca cei patru „inşi”, când nu eşti decât un „paralitic”. În urmă cu câţiva ani, am vrut să îl întâlnesc pe preşedintele IADPA, dar a fost foarte greu să stabilesc o întâlnire cu el. Unul din prietenii mei a luat legătura cu el şi l-a întrebat dacă ar putea să mă primească în vizită. Deşi puţin sceptic, în cele din urmă i-a spus prietenului meu că ne putem vedea după întâlnirea la care participa atunci. Prietenul meu m-a dus acolo, dar, atunci când am ajuns, preşedintele tocmai ieşea de la întâlnire şi mi-a spus că nu putem sta de vorbă pentru că se grăbeşte să ajungă la aeroport. Atunci prietenul meu mi-a spus: „Nicio problemă, vă duc eu la aeroport, dar trebuie să vorbiţi astăzi cu el.” Preşedintele a acceptat şi câteva luni mai târziu, eu am fost angajat la IADPA.

  Au trecut zece ani de atunci şi, în diverse ocazii, Pablo Perla, preşedintele din poveste, mi-a spus: „Îmi doresc să am un prieten aşa cum ai tu, Gabriel.”

  Un proverb evreiesc declară: „Un prieten fidel este o protecţie sigură; cine l-a găsit a găsit o comoară.” Noi, paraliticul şi cu mine, am avut şansa să găsim această „comoară”, dar tu, ai găsit-o deja?

  #prietenie

  Un prieten bun - 2017. Un proverb evreiesc declară: „Un prieten fidel este o protecţie sigură; cine l-a găsit a găsit o comoară.” Noi, paraliticul şi cu mine, am avut şansa să găsim această „comoară”, dar tu, ai găsit-o deja?
#prietenie
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...