Un prieten bun

  Prietenul adevărat iubeşte oricând şi, în nenorocire, ajunge ca un frate. (Proverbele 17:17)

  Vindecarea paraliticului despre care se vorbeşte în Marcu 2:1-12 este una din cele mai fascinante relatări din evanghelii. Se spune că atunci când Isus a ajuns în Capernaum, s-a adunat o mare mulţime de oameni pentru a-l asculta. Casa în care vorbea Învăţătorul s-a umplut de oameni. Printre cei care nu puteau intra era şi un paralitic, care dorea din toată puterea lui să Îl vadă pe Isus.

  Dar pentru că paraliticul nu putea intra, prietenii lui au încercat să îl ajute. Ce au făcut? Au luat o parte din acoperişul casei şi, prin această deschizătură, l-au coborât pe paralitic în faţa ochilor uimiţi ai celor prezenţi. Relatarea biblică ne spune că, „văzându-le credinţa”, Isus a hotărât să îl vindece pe cel bolnav. Cine erau „aceşti inşi”? Erau patru prieteni care au hotărât să îl poarte pe paralitic, să desfacă acoperişul, să îl coboare cu funia prin acoperiş. Şansa paraliticului a fost că a avut patru prieteni sinceri şi loiali, prieteni care l-au sprijinit în momentele de disperare profundă. Mulţumită prietenilor lui buni, el nu doar că a primit sănătatea fizică, ci şi sănătatea spirituală.

  Ştiu ce înseamnă să ai prieteni ca cei patru „inşi”, când nu eşti decât un „paralitic”. În urmă cu câţiva ani, am vrut să îl întâlnesc pe preşedintele IADPA, dar a fost foarte greu să stabilesc o întâlnire cu el. Unul din prietenii mei a luat legătura cu el şi l-a întrebat dacă ar putea să mă primească în vizită. Deşi puţin sceptic, în cele din urmă i-a spus prietenului meu că ne putem vedea după întâlnirea la care participa atunci. Prietenul meu m-a dus acolo, dar, atunci când am ajuns, preşedintele tocmai ieşea de la întâlnire şi mi-a spus că nu putem sta de vorbă pentru că se grăbeşte să ajungă la aeroport. Atunci prietenul meu mi-a spus: „Nicio problemă, vă duc eu la aeroport, dar trebuie să vorbiţi astăzi cu el.” Preşedintele a acceptat şi câteva luni mai târziu, eu am fost angajat la IADPA.

  Au trecut zece ani de atunci şi, în diverse ocazii, Pablo Perla, preşedintele din poveste, mi-a spus: „Îmi doresc să am un prieten aşa cum ai tu, Gabriel.”

  Un proverb evreiesc declară: „Un prieten fidel este o protecţie sigură; cine l-a găsit a găsit o comoară.” Noi, paraliticul şi cu mine, am avut şansa să găsim această „comoară”, dar tu, ai găsit-o deja?

  #prietenie

  Un prieten bun - 2017. Un proverb evreiesc declară: „Un prieten fidel este o protecţie sigură; cine l-a găsit a găsit o comoară.” Noi, paraliticul şi cu mine, am avut şansa să găsim această „comoară”, dar tu, ai găsit-o deja? #prietenie
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...