Articolul precedentFața Lui era ca soarele
  Articolul următorMişcarea lunii a şaptea

  Eşti de folos!

  Ia pe Marcu şi adu-l cu tine, căci el îmi este de folos pentru slujbă. (2 Timotei 4:11)

  Prietenii mei nu pot să înţeleagă că uneori eu sunt suporter al echipei RedSocks din Boston şi Yankees din New York. Aceste două echipe îmi plac atât de mult, încât uneori mi-ar plăcea să facă schimb de jucători între ele, ceea ce este practic imposibil. Din fericire pentru Yankees, lucrurile au stat diferit la finala de campionat din 1919. Proprietarul echipei RedSocks, Harry Frazze, a hotărât că Babe Ruth, cel mai bun jucător, nu va mai face parte din echipă şi l-a trimis la rivalii lui: echipa Yankees. Jucând împotriva celor din New York, Ruth a stabilit mai multe recorduri şi şi-a confirmat poziţia de unul dintre cei mai buni jucători de baseball din toate timpurile. Specialiştii au considerat că Frazze a făcut cea mai proastă negociere din istoria baseball-ului şi că a făcut o mare greşeală crezând că Ruth nu le mai este de folos celor din Boston.

  Ştii cine a mai făcut o greşeală asemănătoare celei a lui Frazze? Apostolul Pavel. Odată, el s-a înfuriat pe Ioan Marcu, ajutorul lui, încât a ajuns să creadă că acest băiat nu mai putea fi de folos lucrării lui Dumnezeu. Barnaba a încercat să îl liniştească, dar Pavel a fost atât de sigur de părerea lui, încât a preferat să se despartă de Barnaba în loc să îi permită lui Marcu să facă parte din echipa lui misionară (Faptele 15:39). Din fericire pentru Ioan Marcu, părerea lui Pavel nu l-a îngrijorat prea mult şi a continuat să lucreze pentru cauza Domnului, fiind autorul Evangheliei care îi poartă numele. Tânărul care, în opinia lui Pavel, nu folosea la nimic, a devenit autor biblic! Ce minune, nu-i aşa?

  Ţi-a spus şi ţie cineva că nu eşti de niciun folos? Chiar dacă cineva la fel de influent ca Pavel ţi-a spus aceste lucruri, aminteşte-ţi că Mântuitorul ţi-a dat talente excepţionale. Isus vede în tine un viitor medic, inginer, învăţător, predicator, cântăreţ, scriitor, pastor, misionar… Dacă te pui în mâinile lui Dumnezeu, aşa cum a făcut Marcu, tu vei fi un instrument de folos. Pe măsură ce trece timpul, Pavel, fiind un bun creştin, a recunoscut că a greşit când s-a îndoit de potenţialul acestui tânăr şi a ajuns să spună: „Ia pe Marcu şi adu-l cu tine, căci el îmi este de folos pentru slujbă” (2 Timotei 4:11). Şi tu eşti de folos. Să nu te îndoieşti de acest lucru!

  #suntdefolos

  Eşti de folos! - 2017. Isus vede în tine un viitor medic, inginer, învăţător, predicator, cântăreţ, scriitor, pastor, misionar... Dacă te pui în mâinile lui Dumnezeu, aşa cum a făcut Marcu, tu vei fi un instrument de folos. Să nu te îndoieşti de acest lucru! #suntdefolos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...