Articolul precedentFața Lui era ca soarele
  Articolul următorMişcarea lunii a şaptea

  Eşti de folos!

  Ia pe Marcu şi adu-l cu tine, căci el îmi este de folos pentru slujbă. (2 Timotei 4:11)

  Prietenii mei nu pot să înţeleagă că uneori eu sunt suporter al echipei RedSocks din Boston şi Yankees din New York. Aceste două echipe îmi plac atât de mult, încât uneori mi-ar plăcea să facă schimb de jucători între ele, ceea ce este practic imposibil. Din fericire pentru Yankees, lucrurile au stat diferit la finala de campionat din 1919. Proprietarul echipei RedSocks, Harry Frazze, a hotărât că Babe Ruth, cel mai bun jucător, nu va mai face parte din echipă şi l-a trimis la rivalii lui: echipa Yankees. Jucând împotriva celor din New York, Ruth a stabilit mai multe recorduri şi şi-a confirmat poziţia de unul dintre cei mai buni jucători de baseball din toate timpurile. Specialiştii au considerat că Frazze a făcut cea mai proastă negociere din istoria baseball-ului şi că a făcut o mare greşeală crezând că Ruth nu le mai este de folos celor din Boston.

  Ştii cine a mai făcut o greşeală asemănătoare celei a lui Frazze? Apostolul Pavel. Odată, el s-a înfuriat pe Ioan Marcu, ajutorul lui, încât a ajuns să creadă că acest băiat nu mai putea fi de folos lucrării lui Dumnezeu. Barnaba a încercat să îl liniştească, dar Pavel a fost atât de sigur de părerea lui, încât a preferat să se despartă de Barnaba în loc să îi permită lui Marcu să facă parte din echipa lui misionară (Faptele 15:39). Din fericire pentru Ioan Marcu, părerea lui Pavel nu l-a îngrijorat prea mult şi a continuat să lucreze pentru cauza Domnului, fiind autorul Evangheliei care îi poartă numele. Tânărul care, în opinia lui Pavel, nu folosea la nimic, a devenit autor biblic! Ce minune, nu-i aşa?

  Ţi-a spus şi ţie cineva că nu eşti de niciun folos? Chiar dacă cineva la fel de influent ca Pavel ţi-a spus aceste lucruri, aminteşte-ţi că Mântuitorul ţi-a dat talente excepţionale. Isus vede în tine un viitor medic, inginer, învăţător, predicator, cântăreţ, scriitor, pastor, misionar… Dacă te pui în mâinile lui Dumnezeu, aşa cum a făcut Marcu, tu vei fi un instrument de folos. Pe măsură ce trece timpul, Pavel, fiind un bun creştin, a recunoscut că a greşit când s-a îndoit de potenţialul acestui tânăr şi a ajuns să spună: „Ia pe Marcu şi adu-l cu tine, căci el îmi este de folos pentru slujbă” (2 Timotei 4:11). Şi tu eşti de folos. Să nu te îndoieşti de acest lucru!

  #suntdefolos

  Eşti de folos! - 2017. Isus vede în tine un viitor medic, inginer, învăţător, predicator, cântăreţ, scriitor, pastor, misionar... Dacă te pui în mâinile lui Dumnezeu, aşa cum a făcut Marcu, tu vei fi un instrument de folos. Să nu te îndoieşti de acest lucru!
#suntdefolos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...