Eşti de folos!

Ia pe Marcu şi adu-l cu tine, căci el îmi este de folos pentru slujbă. (2 Timotei 4:11)

Prietenii mei nu pot să înţeleagă că uneori eu sunt suporter al echipei RedSocks din Boston şi Yankees din New York. Aceste două echipe îmi plac atât de mult, încât uneori mi-ar plăcea să facă schimb de jucători între ele, ceea ce este practic imposibil. Din fericire pentru Yankees, lucrurile au stat diferit la finala de campionat din 1919. Proprietarul echipei RedSocks, Harry Frazze, a hotărât că Babe Ruth, cel mai bun jucător, nu va mai face parte din echipă şi l-a trimis la rivalii lui: echipa Yankees. Jucând împotriva celor din New York, Ruth a stabilit mai multe recorduri şi şi-a confirmat poziţia de unul dintre cei mai buni jucători de baseball din toate timpurile. Specialiştii au considerat că Frazze a făcut cea mai proastă negociere din istoria baseball-ului şi că a făcut o mare greşeală crezând că Ruth nu le mai este de folos celor din Boston.

Ştii cine a mai făcut o greşeală asemănătoare celei a lui Frazze? Apostolul Pavel. Odată, el s-a înfuriat pe Ioan Marcu, ajutorul lui, încât a ajuns să creadă că acest băiat nu mai putea fi de folos lucrării lui Dumnezeu. Barnaba a încercat să îl liniştească, dar Pavel a fost atât de sigur de părerea lui, încât a preferat să se despartă de Barnaba în loc să îi permită lui Marcu să facă parte din echipa lui misionară (Faptele 15:39). Din fericire pentru Ioan Marcu, părerea lui Pavel nu l-a îngrijorat prea mult şi a continuat să lucreze pentru cauza Domnului, fiind autorul Evangheliei care îi poartă numele. Tânărul care, în opinia lui Pavel, nu folosea la nimic, a devenit autor biblic! Ce minune, nu-i aşa?

Ţi-a spus şi ţie cineva că nu eşti de niciun folos? Chiar dacă cineva la fel de influent ca Pavel ţi-a spus aceste lucruri, aminteşte-ţi că Mântuitorul ţi-a dat talente excepţionale. Isus vede în tine un viitor medic, inginer, învăţător, predicator, cântăreţ, scriitor, pastor, misionar… Dacă te pui în mâinile lui Dumnezeu, aşa cum a făcut Marcu, tu vei fi un instrument de folos. Pe măsură ce trece timpul, Pavel, fiind un bun creştin, a recunoscut că a greşit când s-a îndoit de potenţialul acestui tânăr şi a ajuns să spună: „Ia pe Marcu şi adu-l cu tine, căci el îmi este de folos pentru slujbă” (2 Timotei 4:11). Şi tu eşti de folos. Să nu te îndoieşti de acest lucru!

#suntdefolos

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor