Cine este cea mai importantă persoană din viaţa ta?

  Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus. (Efeseni 2:10)

  Răspunsul tău la întrebarea de mai sus va determina în mare măsură reuşita sau eşecul tău în viaţă. Psihologii spun că ceea ce crezi despre tine este condiţionat de ceea ce crede cea mai importantă persoană din viaţa ta despre tine. Dacă acea persoană îţi spune că eşti frumoasă, te simţi frumoasă; dacă se comportă cu tine ca şi cu un prost, vei crede că eşti prost; dacă ea pune preţ pe tine, vei simţi că ai valoare. Am putea spune că această persoană este ca o oglindă în care priveşti şi îţi vezi virtuţile şi defectele. Cazul lui Albert Einstein explică perfect ce vreau să spun.

  Într-o zi, tatăl lui Albert l-a întrebat pe directorul şcolii ce carieră ar fi mai potrivită pentru fiul lui. Directorul i-a dat următorul răspuns: „Nu are importanţă. Albert nu va reuşi niciodată.” Un alt profesor spunea despre Einstein că e ca un „câine leneş”. Într-un final, comisia şcolară a hotărât că nu merita să îl mai ţină la şcoală, aşa că l-au exmatriculat (Jess Brallier, Who Was Albert Einstein [Cine a fost Albert Einstein], pp. 14, 21). Dacă profesorii ar fi fost cele mai importante persoane din viaţa lui Einstein, lumea ar fi pierdut privilegiul de a-l cunoaşte pe unul din cele mai strălucitoare genii ale secolului XX. Dar, din fericire pentru el şi pentru noi, Albert a ştiut să îşi aleagă preferaţii şi niciodată nu i-a pus pe aceşti profesori pe primul loc în viaţa lui.

  Ştii de ce a reuşit Albert Einstein să depăşească aşteptările celor care credeau că era condamnat la eşec? Pentru că mama lui întotdeauna s-a comportat cu el ca şi cu cea mai inteligentă persoană pe care a cunoscut-o vreodată. Deoarece ea era cea mai importantă persoană din viaţa lui, Albert întotdeauna a crezut că este un tânăr strălucitor, puţin conta ce spuneau profesorii. Acest lucru l-a stimulat să se situeze întotdeauna deasupra părerii negative pe care alţii o aveau despre el.

  Deşi mama lui Albert a făcut o treabă foarte bună cu el, totuşi ar trebui să fii convins că Dumnezeu trebuie să fie cea mai importantă persoană din viaţa ta. Să vedem ce ni se spune: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc… Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 43:4,5). Îţi dai seama? Eşti preţios, iubit, demn de onoare. Aceasta este oglinda în care trebuie să priveşti. Dacă Dumnezeu crede astfel despre tine, atunci cu siguranţă eşti o persoană genială!

  #amvaloare #dragostealuiDumnezeu

  Cine este cea mai importantă persoană din viaţa ta? - 2017. Eşti preţios, iubit, demn de onoare. Aceasta este oglinda în care trebuie să priveşti. Dacă Dumnezeu crede astfel despre tine, atunci cu siguranţă eşti o persoană genială! #amvaloare #dragostealuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...