Cine este cea mai importantă persoană din viaţa ta?

  Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus. (Efeseni 2:10)

  Răspunsul tău la întrebarea de mai sus va determina în mare măsură reuşita sau eşecul tău în viaţă. Psihologii spun că ceea ce crezi despre tine este condiţionat de ceea ce crede cea mai importantă persoană din viaţa ta despre tine. Dacă acea persoană îţi spune că eşti frumoasă, te simţi frumoasă; dacă se comportă cu tine ca şi cu un prost, vei crede că eşti prost; dacă ea pune preţ pe tine, vei simţi că ai valoare. Am putea spune că această persoană este ca o oglindă în care priveşti şi îţi vezi virtuţile şi defectele. Cazul lui Albert Einstein explică perfect ce vreau să spun.

  Într-o zi, tatăl lui Albert l-a întrebat pe directorul şcolii ce carieră ar fi mai potrivită pentru fiul lui. Directorul i-a dat următorul răspuns: „Nu are importanţă. Albert nu va reuşi niciodată.” Un alt profesor spunea despre Einstein că e ca un „câine leneş”. Într-un final, comisia şcolară a hotărât că nu merita să îl mai ţină la şcoală, aşa că l-au exmatriculat (Jess Brallier, Who Was Albert Einstein [Cine a fost Albert Einstein], pp. 14, 21). Dacă profesorii ar fi fost cele mai importante persoane din viaţa lui Einstein, lumea ar fi pierdut privilegiul de a-l cunoaşte pe unul din cele mai strălucitoare genii ale secolului XX. Dar, din fericire pentru el şi pentru noi, Albert a ştiut să îşi aleagă preferaţii şi niciodată nu i-a pus pe aceşti profesori pe primul loc în viaţa lui.

  Ştii de ce a reuşit Albert Einstein să depăşească aşteptările celor care credeau că era condamnat la eşec? Pentru că mama lui întotdeauna s-a comportat cu el ca şi cu cea mai inteligentă persoană pe care a cunoscut-o vreodată. Deoarece ea era cea mai importantă persoană din viaţa lui, Albert întotdeauna a crezut că este un tânăr strălucitor, puţin conta ce spuneau profesorii. Acest lucru l-a stimulat să se situeze întotdeauna deasupra părerii negative pe care alţii o aveau despre el.

  Deşi mama lui Albert a făcut o treabă foarte bună cu el, totuşi ar trebui să fii convins că Dumnezeu trebuie să fie cea mai importantă persoană din viaţa ta. Să vedem ce ni se spune: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc… Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 43:4,5). Îţi dai seama? Eşti preţios, iubit, demn de onoare. Aceasta este oglinda în care trebuie să priveşti. Dacă Dumnezeu crede astfel despre tine, atunci cu siguranţă eşti o persoană genială!

  #amvaloare #dragostealuiDumnezeu

  Cine este cea mai importantă persoană din viaţa ta? - 2017. Eşti preţios, iubit, demn de onoare. Aceasta este oglinda în care trebuie să priveşti. Dacă Dumnezeu crede astfel despre tine, atunci cu siguranţă eşti o persoană genială!
#amvaloare #dragostealuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...