Nimeni să nu te dispreţuiască

  Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie. (1 Timotei 4:12)

  Vrem să sculptezi pentru noi o statuie a Fecioarei Maria în marmură, care să ţină în braţele ei trupul mort al lui Isus. Îţi vom plăti patru sute cincizeci de ducaţi de aur. Ai la dispoziţie un an întreg pentru a realiza opera, începând de astăzi.” Acestea au fost cuvintele cardinalului. Până când? De astăzi? Cu aceste cuvinte, cardinalul Jean Bilhères de Lagraulas i-a încredinţat tânărului de doar douăzeci şi patru de ani realizarea unei opere sculpturale care făcea parte din decorul impozantei bazilici Sfântul Petru. Tânărul nu era un artist cu reputaţie, dar acum îi fusese oferită o ocazie minunată, pe care pentru nimic în lume nu voia să o rateze. A acceptat provocarea şi, în scurt timp, el a început să lucreze la un bloc imens de marmură, pe care a mers personal să îl caute în Alpii apuani. Cu o tenacitate de nedescris, el a muncit cu ardoare, zi şi noapte, şi a terminat sculptura cu câteva zile înainte de termenul fixat.

  Când oamenii au contemplat opera somptuoasă şi aproape perfectă, ei au început imediat să se îndoiască de faptul că, într-adevăr, el era autorul. Se povesteşte că, după ce a ascultat comentariile oamenilor, într-o noapte, tânărul băiat şi-a luat dalta şi, pe brâul Mariei, a scris: „Michelangelo din Florenţa este autorul.”

  Fără nicio îndoială, Pietà, cum se numeşte sculptura, este una din cele mai mari opere artistice ale umanismului din timpul Renaşterii. Frumuseţea sa şi detaliile impecabile i-au permis lui Michelangelo să se întreacă pe sine şi să îşi croiască drum printre cei mai renumiţi artişti ai epocii sale. Ce s-ar fi întâmplat cu el dacă ar fi respins termenul-limită pentru realizarea acestei opere din cauza tinereţii lui?

  Michelangelo a sesizat oportunitatea şi a profitat la maximum de ea. Faptul că el şi-a dus la bun sfârşit opera este un exemplu pentru noi, ca şi noi să înţelegem cum să punem în practică sfatul lui Pavel: „Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea” (1 Timotei 4:12). În fiecare zi, Dumnezeu îţi presară în cale ocazii mici sau mari şi, dacă tu profiţi de ele cu înţelepciune, acestea te vor face un bărbat sau o femeie pe care nimeni nu o poate dispreţui. Pune-te în mâinile lui Dumnezeu; poate că astăzi vei avea ocazia să dai startul „Pietei” tale.

  #acceptăprovocarea

  Nimeni să nu te dispreţuiască - 2017. În fiecare zi, Dumnezeu îţi presară în cale ocazii mici sau mari şi, dacă tu profiţi de ele cu înţelepciune, acestea te vor face un bărbat sau o femeie pe care nimeni nu o poate dispreţui. Pune-te în mâinile lui Dumnezeu; poate că astăzi vei avea ocazia să dai startul „Pietei” tale.
#acceptăprovocarea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...