Articolul precedentCel dintâi și cel de pe urmă
  Articolul următorHar uimitor

  Roadele smereniei

  Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul! (Matei 5:5)

  Stilul lui de a lovi mingea, viteza lui, siguranţa cu care prindea mingea, toate păreau să indice faptul că, datorită lui, echipa va câştiga. Şi totuşi era o singură problemă: culoarea pielii. După 1892, persoanelor de culoare le-a fost interzis să joace în Liga Profesionistă de Baseball din Statele Unite. Dar, Branch Rickey îşi dorea ca acest tânăr să joace pentru Dodgers. Fiind creştin, Rickey era dispus să pună totul în joc pentru a ridica barierele rasiale care divizau naţiunea.

  Rickey ştia că aducerea în echipă a unui jucător de culoare implica mai multe riscuri pentru jucător, care, pe toată durata sezonului, urma să primească insulte, ameninţări cu moartea, lovituri cu mingea din partea jucătorilor, atacuri din partea coechipierilor… nu ţinea totul doar de curajul celor de la Dodgers de a semna cu un jucător, ci dacă jucătorul avea sau nu tăria necesară pentru a plăti preţul pentru înlăturarea barierelor puse de o societate măcinată de rasism. Când Rickey i-a prezentat riscurile, jucătorul l-a întrebat: „Vă doriţi un jucător care să nu răspundă atacurilor?” Rickey s-a gândit o clipă, apoi a răspuns: „Aş vrea un jucător care să fie suficient de tare pentru a nu reacţiona când este atacat.” Avea nevoie de un jucător care să poată da pe faţă o virtute care era pe cale de dispariţie: smerenia. Tânărul a acceptat şi, pe 15 aprilie 1947, Jackie Robinson a devenit primul jucător de culoare care a jucat în Ligile Mari.

  Robinson a ştiut să gestioneze atacurile şi, în timpul carierei lui, a demonstrat că înţelepciunea şi onoarea sunt scutul de apărare al celor umili. În primul sezon, el a primit prima pentru jucătorul începător al anului. Doi ani mai târziu, a câştigat titlul de cel mai valoros jucător. El a participat de şase ori în seria mondială şi a fost inclus în Templul sportivilor renumiţi din Cooperstown. Solomon nu s-a înşelat când a spus că „smerenia merge înaintea slavei” (Proverbele 15:33). Rabindranath Tagore a declarat: „Suntem pe calea spre măreţie când mergem cu pas smerit.” Dacă în realitate ne dorim să ajungem departe aici, pe pământ, şi apoi, în viaţa viitoare, să învăţăm să punem în practică sfatul lui Pavel: „Cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare, îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste” (Efeseni 4:2).

  #smerenie #valori

  Roadele smereniei - 2017. Rabindranath Tagore a declarat: „Suntem pe calea spre măreţie când mergem cu pas smerit.” Dacă în realitate ne dorim să ajungem departe aici, pe pământ, şi apoi, în viaţa viitoare, să învăţăm să punem în practică sfatul lui Pavel: „Cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare, îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste” (Efeseni 4:2).
#smerenie #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...