Articolul precedentCel dintâi și cel de pe urmă
  Articolul următorHar uimitor

  Roadele smereniei

  Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul! (Matei 5:5)

  Stilul lui de a lovi mingea, viteza lui, siguranţa cu care prindea mingea, toate păreau să indice faptul că, datorită lui, echipa va câştiga. Şi totuşi era o singură problemă: culoarea pielii. După 1892, persoanelor de culoare le-a fost interzis să joace în Liga Profesionistă de Baseball din Statele Unite. Dar, Branch Rickey îşi dorea ca acest tânăr să joace pentru Dodgers. Fiind creştin, Rickey era dispus să pună totul în joc pentru a ridica barierele rasiale care divizau naţiunea.

  Rickey ştia că aducerea în echipă a unui jucător de culoare implica mai multe riscuri pentru jucător, care, pe toată durata sezonului, urma să primească insulte, ameninţări cu moartea, lovituri cu mingea din partea jucătorilor, atacuri din partea coechipierilor… nu ţinea totul doar de curajul celor de la Dodgers de a semna cu un jucător, ci dacă jucătorul avea sau nu tăria necesară pentru a plăti preţul pentru înlăturarea barierelor puse de o societate măcinată de rasism. Când Rickey i-a prezentat riscurile, jucătorul l-a întrebat: „Vă doriţi un jucător care să nu răspundă atacurilor?” Rickey s-a gândit o clipă, apoi a răspuns: „Aş vrea un jucător care să fie suficient de tare pentru a nu reacţiona când este atacat.” Avea nevoie de un jucător care să poată da pe faţă o virtute care era pe cale de dispariţie: smerenia. Tânărul a acceptat şi, pe 15 aprilie 1947, Jackie Robinson a devenit primul jucător de culoare care a jucat în Ligile Mari.

  Robinson a ştiut să gestioneze atacurile şi, în timpul carierei lui, a demonstrat că înţelepciunea şi onoarea sunt scutul de apărare al celor umili. În primul sezon, el a primit prima pentru jucătorul începător al anului. Doi ani mai târziu, a câştigat titlul de cel mai valoros jucător. El a participat de şase ori în seria mondială şi a fost inclus în Templul sportivilor renumiţi din Cooperstown. Solomon nu s-a înşelat când a spus că „smerenia merge înaintea slavei” (Proverbele 15:33). Rabindranath Tagore a declarat: „Suntem pe calea spre măreţie când mergem cu pas smerit.” Dacă în realitate ne dorim să ajungem departe aici, pe pământ, şi apoi, în viaţa viitoare, să învăţăm să punem în practică sfatul lui Pavel: „Cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare, îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste” (Efeseni 4:2).

  #smerenie #valori

  Roadele smereniei - 2017. Rabindranath Tagore a declarat: „Suntem pe calea spre măreţie când mergem cu pas smerit.” Dacă în realitate ne dorim să ajungem departe aici, pe pământ, şi apoi, în viaţa viitoare, să învăţăm să punem în practică sfatul lui Pavel: „Cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare, îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste” (Efeseni 4:2). #smerenie #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...