Excelsior!

  Gândiţi-vă la lucrurile de sus. (Coloseni 3:2)

  Henry W. Longfellow, poet, scriitor şi traducător, considerat a fi cel mai ilustru şi cultivat om din vremea lui, a realizat foarte multe lucruri importante. Una dintre realizările lui a fost prima traducere în limba engleză a operei lui Dante, Divina comedie. Dintre toate poemele lui, unul mi s-a părut foarte interesant. Titlul, foarte sugestiv, este „Excelsior!”, un cuvânt latin care înseamnă „întotdeauna mai sus”.

  În acest poem – Excelsior! –, Longfellow relatează experienţa unui tânăr care poate era la fel ca tine, dar care şi-a pus un obiectiv foarte înalt. Pentru a nu fi intimidat de orice fleac, el purta întotdeauna cu el o pancartă pe care scris Excelsior!, pentru că ştia că de-a lungul drumului avea de înfruntat obstacole care încercau să îl împiedice să înainteze. Într-o noapte, pe când escalada vârfurile înzăpezite ale Alpilor, el a văzut o familie care stătea la căldura sobei; a simţit o dorinţă puternică de a se opri, dar atunci şi-a spus în sinea lui: Excelsior! Mai departe, el a întâlnit un om bătrân care i-a spus: „Opreşte-te o clipă”, însă după ce a respirat profund, a exclamat din nou: Excelsior! O frumoasă domnişoară i-a cerut, cu lacrimi în ochi, să renunţe la călătorie; tânărul i-a răspuns: Excelsior! Excelsior! Întotdeauna mai departe este un obiectiv foarte bun pentru toţi tinerii. Dumnezeu te-a chemat să creşti, să te înalţi întotdeauna mai sus, să ajungi pe înălţimi. El doreşte să ai idealuri nobile. Şi tu poţi crede ce a spus Moise: „Domnul te va face să fii cap, nu coadă” (Deuteronomul 28:13). Observă această frază: „Domnul te va face.” Responsabilitatea ta este să continui să înaintezi, fără să te descurajezi, să ai o ureche surdă faţă de cei care vor să te convingă să nu mergi „întotdeauna mai sus”. Dumnezeu nu te va părăsi şi El îţi propune o condiţie pentru a te face „cap”. Ştii care este aceasta? Vei avea succes „dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău, […] dacă le vei împlini” (Deuteronomul 28:13). În consecinţă, aspiraţiile tale trebuie să fie în armonie cu esenţa poruncilor divine: să Îl iubeşti pe Dumnezeu şi pe aproapele tău.

  Până unde vei ajunge? Care este muntele pe care ai vrea să îl escaladezi? Dacă ceea ce tu îţi doreşti este în armonie cu poruncile lui Dumnezeu, nu înceta să priveşti „mai sus”, nu înceta să lupţi pentru visurile tale. Excelsior, prieteni! Excelsior!

  #excelsior #excelenţă #valori

  Excelsior! - 2017. Până unde vei ajunge? Care este muntele pe care ai vrea să îl escaladezi? Dacă ceea ce tu îţi doreşti este în armonie cu poruncile lui Dumnezeu, nu înceta să priveşti „mai sus”, nu înceta să lupţi pentru visurile tale. Excelsior, prieteni! Excelsior!
#excelsior #excelenţă #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...