Graffiti pe inimă

Voi pune legile Mele în mintea lor şi le voi scrie în inimile lor. (Evrei 8:10)

Aş vrea să profit de aceste rânduri pentru a mărturisi public că eu încă trăiesc pe planeta Pământ şi încerc să fiu informat tot timpul, aşa cum spunea profetul Daniel în urmă cu două mii şase sute de ani, să fiu cu ştirile la zi. Tocmai de aceea mi-am propus să fiu la zi cu ceea ce spune sau face, de exemplu, cântăreţul Justin Bieber. Într-o seară, după un concert, Bieber a hotărât să meargă – desigur, însoţit de gărzile lui de corp şi de un şir de poliţişti – pentru a face un graffiti într-un tunel din oraşul Bogota, în Columbia. Conform relatărilor postului de televiziune Univision, graffitiul realizat de Bieber conţinea mesaje şi sfaturi pentru „a depăşi greutăţile din viaţă”.

Eu nu am citit sau văzut graffitiul lui Bieber, dar ştiu că, în urmă cu trei mii cinci sute de ani, Dumnezeu a coborât pe muntele Sinai şi a scris pe două table de piatră cel mai longeviv graffiti din istorie. Exodul 31:18 spune: „Când a isprăvit Domnul de vorbit cu Moise pe muntele Sinai, i-a dat cele două table ale mărturiei, table de piatră, scrise cu degetul lui Dumnezeu.”

Dumnezeu a fost primul care a scris pe piatră! Acest graffiti divin conţine îndrumări de care noi avem nevoie pentru „a trece peste greutăţile” vieţii. Neemia, slujitor al Imperiului Persan, al cărui vis era reconstruirea Ierusalimului, spune în cartea lui că poruncile lui Dumnezeu îl „fac viu pe cel ce le împlineşte” (Neemia 9:29). Ele „dau viaţă” pentru că au fost rostite de Autorul vieţii.

Dumnezeu doreşte să continue să graveze acest graffiti – Legea – şi în secolul XXI. Desigur, El îşi doreşte să graveze pe cel mai bun perete, unul care nu este de piatră, ci de carne, adică inima ta. Te-ai întrebat vreodată ce aşteaptă Dumnezeu de la tine? Ce speră El de la tine? Vei găsi răspunsul în cele Zece Porunci, pentru că ele rămân şi astăzi descoperirea cea mai desăvârşită a ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la fiinţele umane. Dacă tu doreşti să treci peste greutăţile acestei vieţii şi ale vieţii de apoi, acceptă graffitiul lui Dumnezeu, nu al lui Bieber.

#legeadivină

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video