Umple golul nostru infinit

  Căutaţi pe Domnul şi veţi trăi! (Amos 5:6)

  Blaise Pascal a fost unul dintre cele mai mari genii din istoria omenirii. Îmi amintesc foarte bine de el din cauza problemelor pe care mi le-a făcut în al doilea an de studii cu faimoasa „teoremă a lui Pascal” şi mai târziu, în anul patru, „principiul lui Pascal”. Deşi recunosc că pentru mulţi, „teorema” şi „principiul” sunt de o importanţă vitală, nu mă îndoiesc că, pentru marea majoritate dintre noi, ce ne-a impresionat cel mai mult la Pascal, este că el a inventat calculatorul mecanic, precursorul calculatoarelor actuale. Acest aparat, care datează din 1642, era capabil să facă adunări, scăderi, împărţiri şi înmulţiri.

  Ştii la ce vârstă a inventat Pascal acest calculator? La nouăsprezece ani! După cum poţi vedea, încă de foarte devreme în viaţă, el s-a disciplinat să se dedice cu totul carierei profesionale. La treizeci de ani, Pascal a fost considerat o autoritate în ştiinţe şi în matematică. Succesul şi renumele lui s-au răspândit pretutindeni, dar nimic nu putea umple golul existenţial care îl chinuia pe celebrul savant. La un moment dat, viaţa lui a luat o întorsătură diferită începând din 23 noiembrie 1654. După ce a ascultat o predică puternică, Pascal a înţeles că acest abis infinit care îi neliniştea sufletul „nu putea fi umplut decât de ceva infinit şi imuabil, adică de Însuşi Dumnezeu” (Blaise Pascal, Les pensées, p. 28).

  Cum este posibil ca un om de ştiinţă ca Pascal să admită că reuşita lui, renumele lui nu puteau umple abisul infinit care îl măcina în interior? Cred că merită ca tu şi cu mine să învăţăm din experienţa acestui matematician renumit. Nu cred că îţi strică să îţi aminteşti că cea mai perfectă reuşită pământească este incapabilă de a umple golul pe care doar prezenţa divină îl poate umple. Dar, aşa cum spunea Pascal, unii caută bunăstarea în autoritate, alţii în erudiţie şi cunoştinţe, alţii în plăceri.

  Din care din aceste surse ai încercat să îţi astâmperi setea? Cu ce doreşti să îţi umpli viaţa? Dacă ai încercat să umpli golul interior cu lucrurile acestei lumi, ar fi bine să îţi aminteşti că, aşa cum spunea Pascal, doar Dumnezeu este singurul bine veritabil şi adevărat al omului. „Doar El.” Noi nu avem nevoie de nimic altceva pentru a avea viaţă din belşug.

  #Dumnezeuîmiumpleviaţa

  Umple golul nostru infinit - 2017. Din care din aceste surse ai încercat să îţi astâmperi setea? Cu ce doreşti să îţi umpli viaţa? Dacă ai încercat să umpli golul interior cu lucrurile acestei lumi, ar fi bine să îţi aminteşti că, aşa cum spunea Pascal, doar Dumnezeu este singurul bine veritabil şi adevărat al omului.
#Dumnezeuîmiumpleviaţa
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...