Umple golul nostru infinit

  Căutaţi pe Domnul şi veţi trăi! (Amos 5:6)

  Blaise Pascal a fost unul dintre cele mai mari genii din istoria omenirii. Îmi amintesc foarte bine de el din cauza problemelor pe care mi le-a făcut în al doilea an de studii cu faimoasa „teoremă a lui Pascal” şi mai târziu, în anul patru, „principiul lui Pascal”. Deşi recunosc că pentru mulţi, „teorema” şi „principiul” sunt de o importanţă vitală, nu mă îndoiesc că, pentru marea majoritate dintre noi, ce ne-a impresionat cel mai mult la Pascal, este că el a inventat calculatorul mecanic, precursorul calculatoarelor actuale. Acest aparat, care datează din 1642, era capabil să facă adunări, scăderi, împărţiri şi înmulţiri.

  Ştii la ce vârstă a inventat Pascal acest calculator? La nouăsprezece ani! După cum poţi vedea, încă de foarte devreme în viaţă, el s-a disciplinat să se dedice cu totul carierei profesionale. La treizeci de ani, Pascal a fost considerat o autoritate în ştiinţe şi în matematică. Succesul şi renumele lui s-au răspândit pretutindeni, dar nimic nu putea umple golul existenţial care îl chinuia pe celebrul savant. La un moment dat, viaţa lui a luat o întorsătură diferită începând din 23 noiembrie 1654. După ce a ascultat o predică puternică, Pascal a înţeles că acest abis infinit care îi neliniştea sufletul „nu putea fi umplut decât de ceva infinit şi imuabil, adică de Însuşi Dumnezeu” (Blaise Pascal, Les pensées, p. 28).

  Cum este posibil ca un om de ştiinţă ca Pascal să admită că reuşita lui, renumele lui nu puteau umple abisul infinit care îl măcina în interior? Cred că merită ca tu şi cu mine să învăţăm din experienţa acestui matematician renumit. Nu cred că îţi strică să îţi aminteşti că cea mai perfectă reuşită pământească este incapabilă de a umple golul pe care doar prezenţa divină îl poate umple. Dar, aşa cum spunea Pascal, unii caută bunăstarea în autoritate, alţii în erudiţie şi cunoştinţe, alţii în plăceri.

  Din care din aceste surse ai încercat să îţi astâmperi setea? Cu ce doreşti să îţi umpli viaţa? Dacă ai încercat să umpli golul interior cu lucrurile acestei lumi, ar fi bine să îţi aminteşti că, aşa cum spunea Pascal, doar Dumnezeu este singurul bine veritabil şi adevărat al omului. „Doar El.” Noi nu avem nevoie de nimic altceva pentru a avea viaţă din belşug.

  #Dumnezeuîmiumpleviaţa

  Umple golul nostru infinit - 2017. Din care din aceste surse ai încercat să îţi astâmperi setea? Cu ce doreşti să îţi umpli viaţa? Dacă ai încercat să umpli golul interior cu lucrurile acestei lumi, ar fi bine să îţi aminteşti că, aşa cum spunea Pascal, doar Dumnezeu este singurul bine veritabil şi adevărat al omului. #Dumnezeuîmiumpleviaţa
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...