Articolul precedentCaruselul grijilor
  Articolul următorFaceţi cunoştinţă cu Joseph Bates

  Nu îl imita pe „Creştinul cu numele”

  Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? (2 Corinteni 6:15)

  Nu de mult am citit că în timpul Războiului civil din America de Nord, un anume domn era foarte îngrijorat, pentru că el dorea să fie în relaţii bune cu cele două tabere opuse. După ce au trecut câteva zile în care a încercat să afle soluţia la dilema lui, a hotărât să se alăture celor din Nord. Dar, după ce a îmbrăcat uniforma lor, el s-a privit în oglindă şi s-a gândit că era imoral să se lupte cu compatrioţii lui sudişti. Astfel că a hotărât să poarte pantalonii celor din Sud şi vesta celor din Nord; în opinia lui, acest lucru îi permitea să facă parte din ambele tabere în război, fără să îşi rişte viaţa. Mare i-a fost surpriza când cele două armate l-au dat afară.

  Prietenul din povestea noastră se numeşte „Creştinul cu numele”, personajul din cartea Călătoria creştinului, de Bunyan. El era un creştin tipic, „un drac în casa lui, un sfânt afară”. Nu ţi se pare că el îşi merita numele dat de Bunyan? Ţi-ar plăcea să fii numit ipocrit în chestiuni spirituale sau în alte domenii?

  Apostolul pune următoarea întrebare: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?” (2 Corinteni 6:14, 15). În alte versiuni ale Bibliei, acest pasaj este tradus astfel: „Nu există niciun acord, nu poate fi nicio prietenie, nu există nicio înţelegere, nu poate fi niciun pact” între Hristos şi Satana. Cu alte cuvinte, un tânăr creştin nu are nevoie să facă paradă pentru a influenţa, folosind vesta de la Isus şi pantalonii de la Satana. Întotdeauna trebuie să folosim hainele prin care putem fi identificați ca soldaţi ai armatei Mielului lui Dumnezeu.

  Domnul nostru nu are nevoie de tineri care oscilează între bine şi rău, între biserică şi lume, între lumină şi întuneric. El are nevoie de tineri care au o credinţă fermă, care nu ezită între două părţi în faţa atacurilor vrăjmaşului. „Dumnezeu are nevoie de soldaţi în armata Lui. Dumnezeu are nevoie de bărbaţi care, atunci când trebuie să ia decizii importante, vor fi la fel de credincioşi ca acul busolei faţă de pol” (Mărturii pentru biserică, vol. 3, cap. 44, p. 505). Eşti unul din acei tineri? Sau poate eşti unul care îl imită pe „Creştinul cu numele”?

  #credinţătare #credinţa

  Nu îl imita pe „Creştinul cu numele” - 2017. Domnul nostru nu are nevoie de tineri care oscilează între bine şi rău, între biserică şi lume, între lumină şi întuneric. El are nevoie de tineri care au o credinţă fermă, care nu ezită între două părţi în faţa atacurilor vrăjmaşului.
#credinţătare #credinţa
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...