Articolul precedentCaruselul grijilor
  Articolul următorFaceţi cunoştinţă cu Joseph Bates

  Nu îl imita pe „Creştinul cu numele”

  Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? (2 Corinteni 6:15)

  Nu de mult am citit că în timpul Războiului civil din America de Nord, un anume domn era foarte îngrijorat, pentru că el dorea să fie în relaţii bune cu cele două tabere opuse. După ce au trecut câteva zile în care a încercat să afle soluţia la dilema lui, a hotărât să se alăture celor din Nord. Dar, după ce a îmbrăcat uniforma lor, el s-a privit în oglindă şi s-a gândit că era imoral să se lupte cu compatrioţii lui sudişti. Astfel că a hotărât să poarte pantalonii celor din Sud şi vesta celor din Nord; în opinia lui, acest lucru îi permitea să facă parte din ambele tabere în război, fără să îşi rişte viaţa. Mare i-a fost surpriza când cele două armate l-au dat afară.

  Prietenul din povestea noastră se numeşte „Creştinul cu numele”, personajul din cartea Călătoria creştinului, de Bunyan. El era un creştin tipic, „un drac în casa lui, un sfânt afară”. Nu ţi se pare că el îşi merita numele dat de Bunyan? Ţi-ar plăcea să fii numit ipocrit în chestiuni spirituale sau în alte domenii?

  Apostolul pune următoarea întrebare: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?” (2 Corinteni 6:14, 15). În alte versiuni ale Bibliei, acest pasaj este tradus astfel: „Nu există niciun acord, nu poate fi nicio prietenie, nu există nicio înţelegere, nu poate fi niciun pact” între Hristos şi Satana. Cu alte cuvinte, un tânăr creştin nu are nevoie să facă paradă pentru a influenţa, folosind vesta de la Isus şi pantalonii de la Satana. Întotdeauna trebuie să folosim hainele prin care putem fi identificați ca soldaţi ai armatei Mielului lui Dumnezeu.

  Domnul nostru nu are nevoie de tineri care oscilează între bine şi rău, între biserică şi lume, între lumină şi întuneric. El are nevoie de tineri care au o credinţă fermă, care nu ezită între două părţi în faţa atacurilor vrăjmaşului. „Dumnezeu are nevoie de soldaţi în armata Lui. Dumnezeu are nevoie de bărbaţi care, atunci când trebuie să ia decizii importante, vor fi la fel de credincioşi ca acul busolei faţă de pol” (Mărturii pentru biserică, vol. 3, cap. 44, p. 505). Eşti unul din acei tineri? Sau poate eşti unul care îl imită pe „Creştinul cu numele”?

  #credinţătare #credinţa

  Nu îl imita pe „Creştinul cu numele” - 2017. Domnul nostru nu are nevoie de tineri care oscilează între bine şi rău, între biserică şi lume, între lumină şi întuneric. El are nevoie de tineri care au o credinţă fermă, care nu ezită între două părţi în faţa atacurilor vrăjmaşului. #credinţătare #credinţa
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...