Avantajele citirii Bibliei

  Toată Scriptura este […] de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

  Unul dintre beneficiile citirii Bibliei este că ne pregăteşte „pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3:17). Citirea Cuvântului lui Dumnezeu nu doar că este benefică pentru viaţa noastră spirituală, ea ne ajută şi să înfruntăm mai eficient provocările zilnice. Cu alte cuvinte, Scriptura nu doar că ne pregăteşte să trăim în viaţa viitoare, ci şi în cea prezentă.

  În cartea lui, The Benefits of Belief: How Faith in God Impacts Your Life [Beneficiile credinţei: ce impact are credinţa în Dumnezeu asupra vieţii], Julian Melgosa citează o serie de studii care demonstrează că tinerii care studiază sistematic din Cuvântul lui Dumnezeu au un sens de orientare mai bun în viaţă, sunt mai puţin înclinaţi să cadă pradă depresiei, sunt mai bine pregătiţi şi, în plus, conduita lor este mult mai bună decât a tinerilor care nu citesc (pp. 40–42). Opreşte-te o clipă pentru a răspunde la următoarea întrebare: nu ţi-ar plăcea să obţii aceste beneficii?

  Un alt avantaj practic al citirii Bibliei este că ne transformă în nişte persoane cultivate. Christiane Zschirnt a alcătuit o listă cu toate cărţile pe care ar vrea să le citească, iar Biblia se afla în capul listei. Foarte sigură, ea a declarat următoarele: „Cunoştinţele transmise de Biblie sunt cel mai mare conţinut comun esenţial de cunoştinţe din toată lumea occidentală”( Libros: Todoloquehayqueleer [Cărţile: tot ce trebuie să citesc], p. 27). Teologul Gerhard von Rad declară că toţi cei care cunosc bine Sfintele Scripturi trebuie să fie „cultivaţi în cel mai autentic sens al cuvântului”. După ce a analizat ce îi datorează literatura Cuvântului lui Dumnezeu, într-un articol publicat în prestigiosul jurnal The New York Times, Marilynne Robinson a numit Biblia „Cartea cărţilor”.

  O conduită mai bună, mai bine calificat, mai puţină depresie, mai multă cultură… Nu ţi-ar plăcea să ai toate aceste lucruri? Fără îndoială că merită să citeşti din Cuvântul lui Dumnezeu.

  #citeşteBiblia

  Avantajele citirii Bibliei - 2017. Teologul Gerhard von Rad declară că toţi cei care cunosc bine Sfintele Scripturi trebuie să fie „cultivaţi în cel mai autentic sens al cuvântului”. O conduită mai bună, mai bine calificat, mai puţină depresie, mai multă cultură... Nu ţi-ar plăcea să ai toate aceste lucruri? Fără îndoială că merită să citeşti din Cuvântul lui Dumnezeu. #citeşteBiblia
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...