Avantajele citirii Bibliei

  Toată Scriptura este […] de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

  Unul dintre beneficiile citirii Bibliei este că ne pregăteşte „pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3:17). Citirea Cuvântului lui Dumnezeu nu doar că este benefică pentru viaţa noastră spirituală, ea ne ajută şi să înfruntăm mai eficient provocările zilnice. Cu alte cuvinte, Scriptura nu doar că ne pregăteşte să trăim în viaţa viitoare, ci şi în cea prezentă.

  În cartea lui, The Benefits of Belief: How Faith in God Impacts Your Life [Beneficiile credinţei: ce impact are credinţa în Dumnezeu asupra vieţii], Julian Melgosa citează o serie de studii care demonstrează că tinerii care studiază sistematic din Cuvântul lui Dumnezeu au un sens de orientare mai bun în viaţă, sunt mai puţin înclinaţi să cadă pradă depresiei, sunt mai bine pregătiţi şi, în plus, conduita lor este mult mai bună decât a tinerilor care nu citesc (pp. 40–42). Opreşte-te o clipă pentru a răspunde la următoarea întrebare: nu ţi-ar plăcea să obţii aceste beneficii?

  Un alt avantaj practic al citirii Bibliei este că ne transformă în nişte persoane cultivate. Christiane Zschirnt a alcătuit o listă cu toate cărţile pe care ar vrea să le citească, iar Biblia se afla în capul listei. Foarte sigură, ea a declarat următoarele: „Cunoştinţele transmise de Biblie sunt cel mai mare conţinut comun esenţial de cunoştinţe din toată lumea occidentală”( Libros: Todoloquehayqueleer [Cărţile: tot ce trebuie să citesc], p. 27). Teologul Gerhard von Rad declară că toţi cei care cunosc bine Sfintele Scripturi trebuie să fie „cultivaţi în cel mai autentic sens al cuvântului”. După ce a analizat ce îi datorează literatura Cuvântului lui Dumnezeu, într-un articol publicat în prestigiosul jurnal The New York Times, Marilynne Robinson a numit Biblia „Cartea cărţilor”.

  O conduită mai bună, mai bine calificat, mai puţină depresie, mai multă cultură… Nu ţi-ar plăcea să ai toate aceste lucruri? Fără îndoială că merită să citeşti din Cuvântul lui Dumnezeu.

  #citeşteBiblia

  Avantajele citirii Bibliei - 2017. Teologul Gerhard von Rad declară că toţi cei care cunosc bine Sfintele Scripturi trebuie să fie „cultivaţi în cel mai autentic sens al cuvântului”. O conduită mai bună, mai bine calificat, mai puţină depresie, mai multă cultură... Nu ţi-ar plăcea să ai toate aceste lucruri? Fără îndoială că merită să citeşti din Cuvântul lui Dumnezeu.
#citeşteBiblia
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...