Avantajele citirii Bibliei

Toată Scriptura este […] de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

Unul dintre beneficiile citirii Bibliei este că ne pregăteşte „pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3:17). Citirea Cuvântului lui Dumnezeu nu doar că este benefică pentru viaţa noastră spirituală, ea ne ajută şi să înfruntăm mai eficient provocările zilnice. Cu alte cuvinte, Scriptura nu doar că ne pregăteşte să trăim în viaţa viitoare, ci şi în cea prezentă.

În cartea lui, The Benefits of Belief: How Faith in God Impacts Your Life [Beneficiile credinţei: ce impact are credinţa în Dumnezeu asupra vieţii], Julian Melgosa citează o serie de studii care demonstrează că tinerii care studiază sistematic din Cuvântul lui Dumnezeu au un sens de orientare mai bun în viaţă, sunt mai puţin înclinaţi să cadă pradă depresiei, sunt mai bine pregătiţi şi, în plus, conduita lor este mult mai bună decât a tinerilor care nu citesc (pp. 40–42). Opreşte-te o clipă pentru a răspunde la următoarea întrebare: nu ţi-ar plăcea să obţii aceste beneficii?

Un alt avantaj practic al citirii Bibliei este că ne transformă în nişte persoane cultivate. Christiane Zschirnt a alcătuit o listă cu toate cărţile pe care ar vrea să le citească, iar Biblia se afla în capul listei. Foarte sigură, ea a declarat următoarele: „Cunoştinţele transmise de Biblie sunt cel mai mare conţinut comun esenţial de cunoştinţe din toată lumea occidentală”( Libros: Todoloquehayqueleer [Cărţile: tot ce trebuie să citesc], p. 27). Teologul Gerhard von Rad declară că toţi cei care cunosc bine Sfintele Scripturi trebuie să fie „cultivaţi în cel mai autentic sens al cuvântului”. După ce a analizat ce îi datorează literatura Cuvântului lui Dumnezeu, într-un articol publicat în prestigiosul jurnal The New York Times, Marilynne Robinson a numit Biblia „Cartea cărţilor”.

O conduită mai bună, mai bine calificat, mai puţină depresie, mai multă cultură… Nu ţi-ar plăcea să ai toate aceste lucruri? Fără îndoială că merită să citeşti din Cuvântul lui Dumnezeu.

#citeşteBiblia

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video