Avantajele citirii Bibliei

Toată Scriptura este […] de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

Unul dintre beneficiile citirii Bibliei este că ne pregăteşte „pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3:17). Citirea Cuvântului lui Dumnezeu nu doar că este benefică pentru viaţa noastră spirituală, ea ne ajută şi să înfruntăm mai eficient provocările zilnice. Cu alte cuvinte, Scriptura nu doar că ne pregăteşte să trăim în viaţa viitoare, ci şi în cea prezentă.

În cartea lui, The Benefits of Belief: How Faith in God Impacts Your Life [Beneficiile credinţei: ce impact are credinţa în Dumnezeu asupra vieţii], Julian Melgosa citează o serie de studii care demonstrează că tinerii care studiază sistematic din Cuvântul lui Dumnezeu au un sens de orientare mai bun în viaţă, sunt mai puţin înclinaţi să cadă pradă depresiei, sunt mai bine pregătiţi şi, în plus, conduita lor este mult mai bună decât a tinerilor care nu citesc (pp. 40–42). Opreşte-te o clipă pentru a răspunde la următoarea întrebare: nu ţi-ar plăcea să obţii aceste beneficii?

Un alt avantaj practic al citirii Bibliei este că ne transformă în nişte persoane cultivate. Christiane Zschirnt a alcătuit o listă cu toate cărţile pe care ar vrea să le citească, iar Biblia se afla în capul listei. Foarte sigură, ea a declarat următoarele: „Cunoştinţele transmise de Biblie sunt cel mai mare conţinut comun esenţial de cunoştinţe din toată lumea occidentală”( Libros: Todoloquehayqueleer [Cărţile: tot ce trebuie să citesc], p. 27). Teologul Gerhard von Rad declară că toţi cei care cunosc bine Sfintele Scripturi trebuie să fie „cultivaţi în cel mai autentic sens al cuvântului”. După ce a analizat ce îi datorează literatura Cuvântului lui Dumnezeu, într-un articol publicat în prestigiosul jurnal The New York Times, Marilynne Robinson a numit Biblia „Cartea cărţilor”.

O conduită mai bună, mai bine calificat, mai puţină depresie, mai multă cultură… Nu ţi-ar plăcea să ai toate aceste lucruri? Fără îndoială că merită să citeşti din Cuvântul lui Dumnezeu.

#citeşteBiblia

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!