Preţul sincerităţii (II)

  Buzele neprihănite sunt plăcute împăraţilor, şi ei iubesc pe cel ce vorbeşte cu neprihănire. (Proverbele 16:13)

  Să ne întoarcem la povestea de ieri. În timp ce Colbert a returnat banii suplimentari pe care i-a luat din neatenţie de la bancher, acesta din urmă l-a întrebat: „Şi dacă îţi dau ţie aceşti bani pentru a recompensa sinceritatea ta?”

  „Nu, domnule! Eu nu vreau bani furaţi, prefer să rămân cinstit”, a răspuns Colbert (Su palabra de honor y otros relatos [Cuvântul său de onoare şi alte relatări], p. 27).

  După ce tânărul s-a întors la magazin, patronul l-a insultat, l-a tratat ca pe un idiot şi, pe deasupra, l-a şi concediat. Absolut incredibil, nu-i aşa? Să concediezi pe cineva pentru că este sincer? Ce nonsens! Probabil te întrebi: la ce bun să fii sincer dacă sinceritatea are o valoare aşa de mică în această lume? La urma urmelor, Colbert şi-a pierdut locul de muncă în ciuda integrităţii lui morale. Da, Colbert şi-a pierdut locul de muncă, dar a câştigat mai mult decât aceasta.

  Chiar în acea zi, bancherul a aflat ce s-a întâmplat, a mers la el acasă şi i-a oferit un loc bun de muncă la banca sa. „Încă de la început a beneficiat de întreaga sa încredere, iar cum nu-i dădea niciodată motive de îndoială, el a avut ocazia să se familiarizeze cu întregul sistem bancar, iar mai târziu, cu administraţia financiară a ţării” (Ibidem, pp. 28–29). Loialitatea şi cinstea, însoţitorii lui permanenţi, au făcut din el un conducător de finanţe al guvernului francez. Crezi tu că povestea lui ar mai fi fost la fel dacă el nu şi-ar fi arătat corectitudinea într-o chestiune atât de simplă precum câţiva metri de material? Da, cinstea lui l-a costat locul de muncă, totuşi, chiar această acţiune i-a deschis porţile unui viitor plin de succes şi de măreţie.

  Experienţa lui Colbert este o mărturie elocventă despre veridicitatea proverbului care spune „că cel neprihănit chiar şi la moarte trage nădejde” (Proverbele 14:32). Simplul vânzător de materiale a devenit un funcţionar de primă clasă deoarece: „Buzele neprihănite sunt plăcute împăraţilor şi ei iubesc pe cel ce vorbeşte cu neprihănire” (Proverbele 16:13). Fără îndoială, lumea noastră are nevoie de tineri precum Colbert, „nu de oameni care se lasă cumpăraţi sau vânduţi”, „ci de oameni profund loiali şi integri” (Educaţie, cap. 7, p. 67). Ţi-ar plăcea să fii şi tu unul dintre aceşti tineri?

  #fidelitateşicinste

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Preţul sincerităţii (II) - 2017. Fără îndoială, lumea noastră are nevoie de tineri precum Colbert, „nu de oameni care se lasă cumpăraţi sau vânduţi”, „ci de oameni profund loiali şi integri”. Ţi-ar plăcea să fii şi tu unul dintre aceşti tineri?
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...