Pune răul în derută

  Şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat. (1 Ioan 1:7)

  Se spune că, pe patul lui de moarte, Luther, părintele Reformaţiunii protestante, a avut un vis îngrijorător, sau mai bine spus un coşmar. În visul său, Satana i-a apărut şi i-a arătat o listă foarte lungă cu toate păcatele sale. Când Luther a văzut sumbrul registru, a rămas extrem de îngrijorat şi un imens sentiment de nesiguranţă a pus stăpânire pe sufletul lui. Ca orice fiinţă umană, şi el era de asemenea „un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi” (Iacov 5:17) şi nu a putut nega realitatea greşelilor pe care Satana i le reproşa.

  Dându-şi seama că a reuşit să strecoare nesiguranţă în sufletul lui Luther, duşmanul a ieşit din cameră cu un aer de triumf. Atunci, o rază de lumină a iluminat sufletul lui Luther care, debordând de bucurie, s-a ridicat din pat şi a spus: „Satana, tu ai uitat un lucru.” Cu o doză dublă de lăudăroşenie, Diavolul s-a întors: „Nu, nu am uitat nimic, uite aici registrele tuturor păcatelor tale.” Cu profundă convingere, Luther a declarat: „Da! Tu ai uitat că „sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat” (1 Ioan 1:7). Potrivit povestirii, la auzul acestor cuvinte, Satana a ieşit grăbit din cameră.

  Biblia ne raportează mai multe lucruri pe care sângele lui Hristos le-a realizat în favoarea noastră. Prin sângele Său, noi primim iertarea păcatelor (1 Ioan 1:7); prin el, noi am fost apropiaţi de Dumnezeu (Efeseni 2:1); prin sângele Lui, noi suntem socotiţi neprihăniţi (Romani 5:9); prin el, noi avem răscumpărarea (Coloseni 1:14).

  De fiecare dată când citesc acest pasaj sunt invadat de un profund sentiment de plăcută siguranţă: „Ei l-au biruit [pe Satana] prin sângele Mielului” (Apocalipsa 12:11). Acest „ei” te include de asemenea şi pe tine. Apostolul Ioan a scris: „Vă scriu, tinerilor, pentru că aţi biruit pe cel rău” (1 Ioan 2:13). Vrei să-l biruieşti pe cel rău? Nu-l înfrunta încrezându-te în meritele proprii; dacă chiar îţi doreşti să iasă pentru totdeauna din viaţa ta, cum a fost şi în cazul lui Luther, trebuie să-i repeţi că victoria ţi-a fost asigurată pentru că ai crezut în puterea de curăţire a sângelui lui Isus.

  #sângeleluiIsus #mântuireşiiertare

  Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

  Pune răul în derută - 2017. Vrei să-l biruieşti pe cel rău? Nu-l înfrunta încrezându-te în meritele proprii; dacă chiar îţi doreşti să iasă pentru totdeauna din viaţa ta, cum a fost şi în cazul lui Luther, trebuie să-i repeţi că victoria ţi-a fost asigurată pentru că ai crezut în puterea de curăţire a sângelui lui Isus.
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...